Пердета - 10

• 66 166
  • 807
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В доста широк диапозон вървят цените на платовете и съответно на пердетата. Могат да се намерят готови на доста прилична цена, но трябва да съвпадне размер, цвят, начин на окачване. Цената която са Ви дали не е толкова висока, предполагам, че е качествен плата. Тук преди време говорихме за поръчка на пердета в Турция, а имаше и вариант, идват при вас, с мостри, взимат размери, плащате и ви ги изпращат по куриер.
Разгледайте сайтове, но размерът не е стандартен и само с поръчка ще стане. Смятайте цената на плата+перделък+ушиване 2-3лв/метър прав тигел.
Давам примерни сайтове за ориентир цени на платове и готови варианти. Разбира се може да погледнете и Икея, Юск, Айко...
https://www.textiledecor.online/bg-catalog-details-8.html#variant=1575
https://zavesi.bg/
ПП на стр.22 в тази тема сме си говорили за пердета от Турция там е споделен този фейсбук профил https://www.facebook.com/efe.mete.14811

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 22:12 от vanian

# 436
  • София
Може би за по- голяма поръчка да Ви направят отстъпка? На мен 2 пердета с общ плат 5 метра и 60 на 280 ширина, 2.20 височина ми излизат 212лв. Даже не съм обикаляла и търсила по - евтин вариант. Харесах плат и веднага поръчах.

# 437
Също тези
https://www.facebook.com/kerimler.perde
Предполагам че има и много други..

# 438
Сърдечно Ви благодаря за информацията и насоките!
Наистина ми се струваха високи цените,но сега съзнавам че гледам от друга призма.
Имаме наистина много домашни любимци и пердетата биват атакувани и късани постоянно, и определено ми се досвиждат тези пари.
Чудила съм се и за употребявани завеси,но такива се намират наистина твърде рядко,ако изобщо.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 11:47 от Анонимен

# 439
Сърдечно Ви благодаря за информацията и насоките!
Наистина ми се струваха високи цените,но сега съзнавам че гледам от друга призма.
Имаме наистина много домашни любимци и пердетата биват атакувани и късани постоянно, и определено ми се досвиждат тези пари.
Чудила съм се и за употребявани завеси,но такива се намират наистина твърде рядко,ако изобщо.

Има дамаска, която е за кучета и котки, съвсем спокойно може да се направят плътни завеси от нея.

# 440
Брей, нямах идея!
Много,много Ви благодаря!
Че тя е и два пъти по-евтина на л.м. от тези,които ми предлагат! Open Mouth
Най-евтиното,което намерих в града за тънко,но непрозрачно перде беше 38лв на л.м......

# 441
Перете ли си пердетата с кукичките или трябва да се разкачат?
За пръв път ще пера, до сега бяхме с щори.

# 442
Пера ги, няма начин да ги откачам.

# 443
Перете ли си пердетата с кукичките или трябва да се разкачат?
За пръв път ще пера, до сега бяхме с щори.
Да, но за всеки случай набутвам частта от пердето, която е с кукичките или в мрежа за пране, или в калъфка за възглавница и връзвам с една връзка, за да не излизат. Не ми се мисли какво може да стане с помпата на пералнята, ако там попаднат кукички. Застраховам се.

# 444
Аз направо мушкам цялото перде с кукичките в голяма калъфка с цип. Почти винаги намирам по една-две паднали кукички в калъфката.

# 445
Никога не съм прала перде с кукичките.

# 446
И аз не бях, но след като два пъти ми се наложи да махна и сложа 400 кукички, ми увря главата.

# 447
И аз не бях, но след като два пъти ми се наложи да махна и сложа 400 кукички, ми увря главата.
Мъка е, нали? Особено за мъжовете Simple Smile
Аз имах такива с щипки, които много лесно се сваляха и поставяха, тях ги махах, но тези от картинката на Тета /май нейна беше/ не ги свалям, а края на завесата слагам в голяма торба за пране и закопчавам, докъдето може с ципа.

# 448
Аз връзвам и с една връзка за всеки случай.
Сега можете да ми се посмеете, ама когато свалях пустите кукички, ги слагах е едно легенче с вода и препарат и ги миех! Чистница съм аз 😉

# 449
Имам едни единствени пердета в спалнята и ги пера без кукичките, голям кошмар ми е нанизването после!
Това ми е една от най омразните домакински работи, и въпреки това го правя на 2-3 месеца. Докато ги нанизвам се схващам цялата и затова нямам пердета в другите стаи !

Общи условия

Активация на акаунт