Пердета - 10

• 65 047
  • 807
  •   1
Отговори
# 765
Ми те май са на размери, затова няма.Или бъркам?
Икейските готови са по 1.50 ширина със зашити перделък. Уж трябва да стават за всякакви корнизи и релси, но не разбирам как се оформя самият набор.
Има куки, с които се оформя набирането и с тях пердето се закача.
Звънче, тези куки вероятно се купуват от Икеа, но след това закачане за металната релса трябва да стане с други плъзгачи? Уффф...

# 766
  • софия
Да. Ето така:

# 767
  • София
Ааа, е това ми трябва!!

# 768
Здравейте, моля за Вашето мнение: поръчах завеси и пердета онлайн. Вземах размери след като корнизите бяха сложени, но не ми харесва крайният резултат като дължина - буквално се суркат по пода с няколко см. Освен че е предпоставка за бързото им замърсяване по този начин, чистенето на пода си е сериозно изпитание за мен, но и визуално не ме устройват. Днес докато ги разглеждах внимателно, установих, че в единия край висят повече от другия (знам, че стените, тавана и т.н. в жилището не са равни), което според мен допълнително усложнява картинката с точния размер на дължината). Уточнявам: воалите и в този си вариант ме устройват, но плътните завеси - не (в дневната не са блекаути). За тях имам и известни съображения, че и при прането може и да са се удължили допълнително. Моля Ви за мнение дали някоя от Вас в подобна ситуация е прибягвала до скъсяване на завесите, така че в крайна сметка завесата да не е с абсолютно идентична дължина, а с 1-2 см разлика, която да "обере" кривините в жилището

# 769
Да, скъсявала съм с подлепваща лента като го правех без да свалям пердето, на дъската за гладене. Но при мен е сезонна завеса, само за лятото и не беше драма, ако я окепазя.
Ти по-добре ги занеси на шивач.

# 770
  • София
Обикновено след няколко пранета се скъсяват завесите, така че не бих ги скъсявала сега. По - скоро както писа zigizagi с лента на място и ако ти хареса така и след пране са същите тогава на шивачка да ги фиксира.

# 771
  • Somewhere far away
Аз пък смятам, че е красиво малко да докосват земята.

И по темата - точно днес сколасахме да ги сложим новите за хола, от години сме били само с пердета в цвят бордо, това е голяма промяна, беше много трудно решение, но смятам  че в крайна сметка се получи супер - материята е много по -хубава, пада тежко и като цяло създава едно  по-луксозно усещане  и придава съвсем друг вид /основния недостатък на старите беше точно материята/ за мен не само цвета е важен, а именно материята! 

Ето тук се вижда и дължината. Да, за някой може да не е ок и ще каже че са прекалено дълги, но аз точно така ги харесвам.

Скрит текст:

# 772
Ето това са въпросните пердета и завеси като дължина. Според мама докосването на пода с подобен размер дължина придавало аристократизъм на завесите, което именно било идеята и такъв бил стандартът за визия

# 773
Има ли вариант да нанижеш кукичките на по- долния ред на перделика?

# 774
Има ли вариант да нанижеш кукичките на по- долния ред на перделика?
Изключително много Ви благодаря за идеята. Честно казано, не се бях сещала за това. Ще погледна за такъв вариант

# 775
Съгласна съм с майка Ви.Мисля, че им трябват и още кукички, поне не тънките.

# 776
Съгласна съм с майка Ви.Мисля, че им трябват и още кукички, поне не тънките.
Аз си мислех същото. В момента са редени с кукичка през 1 отделение. Бих пробвала да ги пренаредя с кукичка на всяко отделение и следвайки съвета на предишната дама - кукичките да бъдат на долния втори ред на перделика.
Благодаря Ви много, дами!

# 777
Да ни покажеш крайния резултат!

# 778
Да ни покажеш крайния резултат!
Дааа. Ще споделя резултатите Simple Smile))
Очаквам идните дни да пристигнат и блекаутите за спалнята и ще покажа и тях, разбира се Simple Smile))

# 779
И моите падаха така аристократично, даже малко повече. След като робота няколко пъти ги нави, а при миенето на пода ми се налагаше да ги захващам с щипки, с кеф си ги скъсих. Иначе има много красиви щипки, примерно https://liadecor.bg/category.php?platove=&cat_id=2&cat_change=10000&sub_cat_id=7

Общи условия

Активация на акаунт