🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 846
  • 801
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Мария си заслужи победата, но нищо във финала не ми беше уау. И тя не спечели с българска кухня, а с български продукти, има разлика. За мен трудното и виртуозното е да направиш МШ представяне с продукти като от магазина - сирене, кашкавал и подобни. Десерта й би ли допаднал много на вкус, но това е елементарно. Сладолед, мус и трохи.
Ето да припомня не показания десерт на третия миналата година _Димитър, който си е с обикновенови продукти - боза, халва и прочие, издигнати на МШ ниво. Иначе, поздравления за Мария и успехи напред.

# 526
За победата на Мария според мен е виновен Мартин. Добра идея с Ориент Експрес но лошо планиране и изпълнение. Мартин има и знанията и опита и по нищо не отстъпва на Мария.
  От този сезон той си остава единствения, чиято храна бих пробвала с удоволствие.
Иначе идеята на Мария да знаеш кой отглежда храната ти е страхотна, но съжаление много малко са тези които могат да си го позволят в БГ

# 527
Снощи гледах бурята, и хванах само първото и последното ястие, но ми се стори, че Мария се представи достойно.
За насеченият ѝ говор, предполагам, че от притеснение, челюстта се стяга и думите така излизат.
Приятелят ѝ и на мен ми заприлича на Кайл Маклоклан, най-вече в ролята на Орсън от Отчаяни Съпруги.

# 528
Джастев и той вчера като го видя(приятеля на Мария) и вика: Ааа, тоз прилича на оня от Туин Пийкс, абе оня, бе Кайл Маклоклан. Joy
На мен този сезон колкото по напредваше, толкова по скучен ми ставаше, даже пропуснах няколко епизода към края и дори финала гледах с половин око.
Не знам, някак омръзна ми това предаване. Няма ярки участници, няма "съспенс", цари едно еднообразие, една монотонност, нищо интересно и съществено.
За победител предпочитах Мартин, но в крайна сметка ми е все тая.
Пп От всички гости и участници във финалния епизод не мога да обясня защо, но оная дебелата леля(забравих и името) ми беше адски неприятна, чак ме издразваше като я даваха в кадър.

# 529
За победата на Мария според мен е виновен Мартин. Добра идея с Ориент Експрес но лошо планиране и изпълнение. Мартин има и знанията и опита и по нищо не отстъпва на Мария.
  От този сезон той си остава единствения, чиято храна бих пробвала с удоволствие.
Иначе идеята на Мария да знаеш кой отглежда храната ти е страхотна, но съжаление много малко са тези които могат да си го позволят в БГ

На Мартин това му е макса и не може да надскочи себе си към момента. Той си кара по класическите рецепти, които е усвоил чудесно, но няма креативност. такъв му е натюрелът, в което няма лошо. просто не е творческа натура.
Люба, верно ли е елементарен десерта на Мария, ще ме поканиш ли на един такъв, ако може и за 30 мин да го направиш? ако правиш сладолед знаеш, че от сладолед до сладолед има огроооомна разлика и наистина хубав такъв не се прави току-тъй. сигурна съм, че всичко и на Мария и на Мартин е било много, много вкусно. Много ми харесва концепцията на Мария за храната и не само и споделям вчерашните ѝ разсъждения напълно. и аз се чувствам аналогично, когато се прибера в Бг. Също съм убедена, че има огромно значение от къде идва, как е отгледана и т.н. Изборът ѝ на продукти беше отличен. Иначе за поведението я разбирам - и аз съм такава, когато съм супер фокосирана. а когато правя нещо по-сложно дори не говоря и не понасям никой около мен.

# 530
Само аз ли забелязах начина , по който снимаха Мария по време на готвенето. Беше някак по-особено. Сякаш си го приготвят, при рекламата после да е по-гръмко. Никой друг не дадоха така. На края на десерта при пляскането им с Мартин пак беше така.

Много ме е яд, че Стилиян е пропуснал тези малки грешчици, но и се изненадах, че отново ще заложи на тези азиатски сетове.

И от така останалите двама, бях за Мартин, но след като забелязах как дават Мария (може би с някакъв филтър беше), ми беше пределно ясно, че тя е избраната..и то отдавна.

Хипер много се смях на снимката на Александър 😂😂😂 Нещо се е подмладил с годините. 

Някой каза, че Мария има по-специфични снимки на храната в ИГ, би ли ги споделил, че нямам иг.

# 531
Нямаше начин Мария да не спечели.
Когато си свръх амбициозен, работиш здраво и имаш силна психика, нещата се случват.
Реално Мария беше без конкуренция.
Повече от половината участници не знаеха за какво са в Мастършеф.
С кой да се конкурира? С Виктория, Лидия, Анна, Мая....
Даже на финала беше улеснена.
Сурово месо от Стилиян. На Мартин му се разкъса желето от краставица, а благодарение на шеф Михалчев се сети за дроба.
Просто Мария имаше късмет, че попадна на точното място и в точното време.
Да, снощи направи първата крачка към върха, но много работа я чака, много неща трябва да промени, ако иска да изкачи всички стъпала.
И все пак честита й победа!

# 532
Grinning и аз да "помрънкам" и да се оплаквам. Този сезон много блед и скучен.
Мария се справя добре като аматьор и залагаше само на нещата, които познавам и знае и не са кои знае колко на брой, въртеше се в нейната зона на комфорт и така и се получи, че не я изваждаха от нея.
Блогърите като цяло са ми безинтересни и не ме вълнуват в готвенето. Пълно е с красиви снимки с кофти рецепти по нета. Интересни са ми тези, които продължават да се занимават професионално с готвене, отварят заведение и може да влезеш и лично да опиташ. Домашната кухня, няма как да ми е новаторска и да остави следа у мен.
Пък този земен вкус, който ни го промотират този сезон не е моят.
Азиатското също ми беше в повече. А реално като махнеш завързаните имена на продуктите, малко водичка за бульонче и яко подправки, че да има вкус.

А по въпроса за мрънкането както се представя от някои от съфорумките всяко нехаресващо се и критично мнение е добре да не очакват, че всяко нещо от симпатичните им е уаууу и заслужава лайк.
Нито участници са толкова идеални, нито ние. Постоянната употребата не на място на суперлативи е далеч от реалността и създава нереалистични очаквания.

# 533
Мария си заслужаваше да спечели МШ, вярно малко по-интровертна и затворена изглежда, но готви страхотно. Не може да има сравнение с онова мякащо недоразумение Радка.

# 534
  • София
Интересен за мен финал. Достоен и реален победител.
Предястията бяха уау, най-много ме впечатли Стилиян, направо уникално сервиране, презентация и оригинално като идея, но и другите двама бяха а леле...
Основното на Стилиян също беше много красиво като визия, но грешката си е грешка, заслужено остана трети, аз ще го запомня с наистина красивите чинии и оригинални начини на сервиране.
За мен азиатската кухня е уникална, пълна е с техники, вкусове, красота, екзотични продукти и е много много полезна.
Мартин имаше супер основно, но и трите му неща бяха строго следване на класически рецепти, нямаше креативност, нямаше оригиналност. Затова и заслужено спечели Мария с изцяло от нея измислено основно и десерт, които освен оригинални авторски рецепти бяха и вкусни очевидно. Това, че използва бг продукти и искаше храната да е с български привкус беше само в неин плюс, аз също съм горда с това, което имаме в страната си и смятам, че трябва да го ценим, хареса ми много представянето и днес, залсужен номер едно.
За това как говори е наистина неуместно да се коментира и подиграва, Това е предаване за готвене, не конкурс за ефирен водещ или актьор. Аз например говоря на Р, има хора заекват, това срамно ли е?
Че сме мрънкачи, мрънкачи сме.Който и да беше спечелил все щеше да се мрънка и плюе. Не сме лицемерни, но сме вечно недоволни, навъсени и мрънкащи. И в този ред на мисли по-добре като питаш някого с усмивка как е да отвърне с лицемерна усмивка и да каже бива, отколкото да започне да мрънка, че вали, че отборът му е паднал на финала, че не са му вдигнали заплатата и т. н. неща, които можеш да си позволиш да споделиш само с някой наистина близък, никой не обича негативни хора.
Отплеснах се😀
Браво на Мария, само да кажа за профила в инстаграм каква еротика какви пет лева видяхте???
Има две снимки на части от тялото и, които са всичко друго, но не и еротични и ако прочетете какво е разказала под тях ще разберете какво и защо снима и показва.
Успех желая и на тримата финалисти и на Тео, дано се развият заслужават го!

# 535
  • Пловдив
Като човек на когото кулинарните умения стиигат до там да свари яйца, десертът на Мартин беше по-рисков като изпълнение. Можеше да се прекатури цялата композиция и да стане една голама цапаница. И ми изглеждаше по-вкусен.

# 536
Лично аз не целя да използвам суперлативи само, просто не търся под вола теле. Има неща, които наистина са неприятни, например вечното повтаряне на Мария, че го прави за първи път, това е тип студентското ,, нищо не съм учил” . Но  за мен е простено на фона на доброто й представяне. Перфектни хора няма, всеки може да намери нещо в другия, което да го дразни. Мария се беше подготвила така добре, че може би това й е била и целта - да не ходи на елиманиции почти. Не виждам нищо в тази стратегия честно- казано. Без качества нямаше все да печели значката, защото готвенето е усет.  Нормално е да има критика, разбира се, но при очевидно достоен победител и достоен опонент тя да преобладава, ми се вижда тъпо .
 И аз недоволствах през предаването, най- много срещу хубавата Виктория, защото не й беше мястото там, но всеки с разбиранията си.

# 537
Разочаровах се от избора на Стилиян да се представи с азиатска кухня. Логично отпадна, а допуснатата грешка си беше сериозна. Някой по-назад написа, че би предпочел Тео на финал пред Стилиян, аз също, въпреки, че и Стилиян ми харесваше. Но Тео нямаше нужната психика за подобно преживяване. Надявам се с житейския опит да дойде и увереността.

Мария логично спечели, въпреки че симпатизирах на Мартин. Просто в течение на представянето на всяко следващо ястие тя показа наистина нещо творческо, оригинално, авторско. Действаше като машина, отново без пропуски.

Мартин беше по-класически, но пък той компенсира с такова леко поведение, усмивка, шеговитост и закачливост, че как да не го харесаш Grinning  С удоволствие бих се повозила на неговия Ориент Експрес Simple Smile

Пожелавам им успех в живота, каквото и поприще да са избрали.

# 538
  • София-Младост
Точно преди края снощи си мислех, че трябва тази година да дадат две награди по 50 хил.
И двамата заслужено отидоха на финал и двамата се представиха подобаващо!
Продължавам да следя Мария, защото ми е интересно как ще вложи парите...купиха една изоставена къща в село в Родопите, вероятно част от тях ще се отидат за ремонта и.

# 539
  • Sofia
За десерти много слабо представяне като цяло в целия сезон. Едни и същи простички неща, вижте в другите държави какво представят:

https://www.youtube.com/watch?v=Ax2u6TinzKQ

Общи условия

Активация на акаунт