Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 557
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Мерси ще опитам и това,сега се сетих и напоих кърпичка с лимонов сок за колелото и на подметката пръснах

# 121
Белината ще реши проблема.

# 122
Пръскай с белина и обезмаслител.

Също содата съм чувала, че неутрализира миризми.

# 123
А за петно от кафе по блуза какво да направя? Мъжа ми се опръскал с кафе по светло синя памучна блуза. Тикнал я за пране и аз съответно я изпрах. Но не ми казал че има конкретно петно от кафе. Чак като изпрах и видяхме че има все още петно, се сети че не ми казал. Та сега петното вероятно е запечатано. Може ли да се направи нещо? Чисто нова блуза, небесно синя. Направо ми иде не знам какво да го направя. Дали да не затъркам с веро само петното и пак за пране? Вариянти има много, но не знам да не избелее синьото край петното.

# 124
Сапун за петна на Криспа дали няма да помогне? Аз съм махала стари петна с него ☺️

# 125
Ох, не живея в БГ и няма да мога да намеря такъв сапун. Благодаря все пак.

# 126
vici75,  на мен преди години ми върнаха от химическо чистене светлосиньо памучно сако с полято рамо с кафе във вида, в който им го дадох. След това четох някъде да го изпера само със сапун и студена! вода. Получи ми се. Но ако ме питаш с какъв сапун съм го прала - не помня.
И тъй като редовно се поливам с кафе, редовно и ползвам този метод. Намирам някой изостанал сапун из шкафовете... Можеш да опиташ.

# 127
Ох, не живея в БГ и няма да мога да намеря такъв сапун. Благодаря все пак.
Направете кашичка от равни количества кислородна вода, препарат за съдове /веро/ и сода бикарбонат. С тази смес намажете петното и после в пералнята!

# 128
  • оттам, откъдето започва България
Аз също мислех да го предложа, но тъй като разбрах, че Вики се притеснява да не избелее синият цвят на тениската покрай петното, се притесних да споделя вълшебната смес. Relaxed Аз само на бели тъкани съм я ползвала сместа.

# 129
Аз последно махнах от Бяла памучна риза петна от кафе с течен сапун- най- обикновен. Полях петната и оставих цяла нощ така. На другия ден в перслнята на 40*.

# 130
Попронцип Spot на Perilis пише, че е точно за петна от кафе, но най-добре действа на прясно петно, а не като е минато с пералня първо. Аз така премахнах петна от череши и ягоди от бялата блузка на малкия, капваш на прясното петно и просто се изпарява, буквално за секунди изчезва петното.

# 131
Благодаря на всички за предложенията. От всичко което предложихте, мисля с веро да затъркам и студена вода. И после пране. Дано спасим блузата. Ако беше бяла, мацам с Медикс за фурни и готово. ПО някаква случайност това нещо го зареждат в нашите бг магазини. Та него го имам в нас. Но други продукти нямат. Иначе по полски магазини има Вениш. Едно розово шише. Но не знам и то дали няма да изсветлее цвета на тъканта.

# 132
Няма да изсветлее от Вениш, а Медикс за фурни ще махне петното напълно - на негово място ще остане дупка! Препаратът съдържа натриева основа (сода каустик), не се ползва без ръкавици, а камо ли пък да се слага върху плат...

# 133
  • Sofia
Вениш изсветлява.Съсипах си няколко дрехи с него.
За петна пак препоръчвам бял обезмаслител/пускала съм снимка тук/Вчера с него махнах много стари петна по покривки за маса.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 17:04 от Doli

# 134
Ооо че аз на сума и дрехи петната махам с него (медикса). Но са все бели. До сега дупка не ми се е получавала. Като се замисля, само на ризи и покривки съм махала петна. На памук, трикотаж не съм, защото не се е налагало. Но не мисля и да пробвам в такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт