Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 073
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Четох, че дограмата се лакира с лак с голяма твърдост. Така се запечатва дървото и ни навън, ни навътре. В Банско мажат дървените греди с нещо като дзифт, разтворен в нафта. Няма изядено когато е намазано така. Цвета е опушено сиво-кафяв. Някога влаковине траверси и в стругарните помещения подовете, които са направени от набити дървени трупчета, са ги киснали в горещо отработено масло. Сега на места мажат също с отработено масло от двигател на кола, като го затоплят добре. За дограма, която вече е поставена, според мен, твърдо лаково покритие е решение.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 13:39 от Анонимен

# 676
Ако е само вратата, може да се намаже с газ, нафта или бохемит, но е добре да се увие после със стреч, за да се "задуши" за няколко часа или дни. И ще мирише.
Най-сигурен вариант е да се вкара в сауна за десетина часа, ама не виждам как ще стане Grinning
При нас на село гризат дюшемето. Бохемит със изливала в дупките, ама няма спасение.

# 677
Като предложих да се "изпече" си мислех за някоя бояджийска пещ, но за сауна не ми беше хрумнало.

# 678
Решението е пистолет за горещ въздух и може да се намери в повечето железарии и строителни хипермаркети. Какви сауни и пещи фантазирате... Simple Smile... После препарат против дървояди и след това лак. Има достатъчно голямо разнообразие и на химия за третиране, и за финиши. Има такива и с по-малко опасни за човека отрови в състава.

# 679
Никой нищо не фантазира. Спокойно. Дава се предложение, споделя се кой какво е чул, чел или видял. Няма как всеки да е наясно какво предлагат железариите. За това е темата, ако някой знае нещо ефикасно и изпитано да сподели.  Като се замислиш сауните и пещите са близко до горещия пистолет. Идеята е същата.  Може по-спокойно да се изкажеш.

# 680
Изпробвано това с пистолета за горещ въздух-не работи.И ютия,включена 2 чАса над паркета.Нищо.Гадта си оцеля.Докато не разбихме дъсчиците и ги подменихме нищо не помогна.

# 681
  • Somewhere far away
Вчера купих помна за бутилирана вода и за съжаление не работи  както трябва. какъв може да е проблема? или си е така дефектна от магазина? много ме е яд!  Правилно съм я сглобила, то не е голяма философия, три тръбички свързани единия  край потопен във водата другия свързан с механизма.  Като тръгна да натискам помпата пуска буквално капки, изобщо дори една чаша не може да си налее човек.
за пояснение ето такава е :

# 682
Тази помпа се помпа, не налива с едно натискане.
И трябва да се захваща плътно за гърлото на бутилката, ако от там пропуска въздух, не може да изпомпа вода.

# 683
Ползвала съм такива преди време, имам спомен че трябваше да се "напомпи" няколко пъти преди да излезе вода през нея, а не с първото натискане и да потече. Вероятно сте пробвали де, но да го спомена и това за в случай че не сте.

# 684
  • Somewhere far away
да знам, но трябва да тече много по -силно. имам такава в родния ми град от години и не трябва да се помпа хиляда пъти за да напълни половин чаша.

# 685
Значи или не е плътно на гърлото на тубата, или самата помпа не е читава.

# 686
Най-вероятно пръстенчето от капачката пречи да се уплътни помпата на гърлото на бутилката. Проверете.

# 687
  • Somewhere far away
Всичко пробвах. махнах и това пръстенче. помпах  сигурно поне сто пъти! Sad  не и не.

според мен много плътно е лепнала за гърлото на бутилката...  някъде другъде е проблема. не знам, явно с моя късмет съм попаднала на дефектна. Rage

# 688
Решението е пистолет за горещ въздух и може да се намери в повечето железарии и строителни хипермаркети. Какви сауни и пещи фантазирате... Simple Smile... После препарат против дървояди и след това лак. Има достатъчно голямо разнообразие и на химия за третиране, и за финиши. Има такива и с по-малко опасни за човека отрови в състава.

Пистолетът не може да затопли вътре в дървото, защото то е лош проводник. Тоест може, ама трябва да се държи дълго на едно място, а тогава ще прегори повърхността. Да не говорим, че не се знае къде е добичето.
А в сауната на 100 градуса за няколко часа дървото ще се нагорещи постепенно и равномерно навсякъде.

# 689
Всичко пробвах. махнах и това пръстенче. помпах  сигурно поне сто пъти! Sad  не и не.

според мен много плътно е лепнала за гърлото на бутилката...  някъде другъде е проблема. не знам, явно с моя късмет съм попаднала на дефектна. Rage

Виж тръбичката дали е плътно захваната за самата помпа, моята понякога се изплъзва надолу и не засмуква хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт