Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 077
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Качествен грунд (няколко часа, зависи от вида, преди боядисването) решава проблема

# 661
  • София
Вчера не успях да намеря Клири 2, но купих HG 7 Stain Rust, също със съдържание на оксалова киселина. Успя да премахне останалата част от ръждивото петно. Много благодаря още веднъж! Flowers Bouquet Hug
Изглежда така.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 15:07 от magicjo

# 662
  • София
Клири има в Мосю Бриколаж и Хоум Макс

# 663
  • софия
Драги Госпожи, не знам дали е уместно тук да попитам? Нападнала ме е страшна напаст - тези летящи "вонязливки". Крият се зад сандъчета с цветя, но  вече и в леглата ни влизат.
Знаете ли някакъв препарат?
Пръсках с raid, не видях резултат.
Ще бъда благодарна, ако ми  дадете съвет!

# 664
Пробвай с Айкън от селскостопанска аптека.

# 665
Най-елементарно е да си купите ментово масло от някоя дрогерия и изсипано в шише с пулверизатор, допълвате с вода и пръскате по рамките на вратите и прозорците. Аз често имам реакция към препаратите против насекоми и много не смея да пръскам с химикали, та гледам разни по-безобидни неща да ползвам, ако помагат.

# 666
  • Sofia
Дали ще става и за мравки ментовото масло?
От няколко дни забелязвам малки тъмни мравки около печката и мивката😤
Поръсих със сол.

# 667
Ами опитай, пише, че и за мравки ментата е отблъскваща
https://www.hera.bg/s.php?n=663

# 668
  • софия
Благодаря за бързата реакция, много сте мили. Първо ще пробвам с ментовото масло, лесна работа е! Дано има ефект, защото имам алергично дете! Ако не-този айкън.

# 669
Не знам дали и Фронтлайн, който се ползва против паразити при кучета и е 100% сигурен против хлебарки, за който съм писала и преди, ще има ефект срещу миризливки. Той поне е безопасен и за хора с алергия (и аз съм от тях, от Фронтлайн ми няма нищо).
Ама то е важно да ги отблъснеш, а не да ги пръскаш да ги умориш като вече са ви нападнали, та остава ментовото масло.

# 670
  • Пловдив
Заради миризливките остъклихме безпрофилно балкона Rolling Eyes
Наскоро го затворих остъклението, че от тези гадове отървахме няма - пробвала съм с Фронтлайн - никакъв ефект срещу тях, пробвах с ментово масло (различни концентрации) - никакъв ефект, пробвах и с Айкън - ефект за 5-7 дни и пак идват гадовете Rolling Eyes
Ако някой се крие нещо ефикасно - нека сподели, че искам отворена тераса в това време Rolling Eyes

# 671
Това ме спаси от миризливките, обаче залепи ли се няма как да се тръсне нещо леко през прозореца.
Не ми се е и налагало. В началото на лятото залепвам и като застудее свалям. Ако се скъса много лесно
се лепва ново.
Минаваха през комарниците - не знам как се провираха, но влизаха. През залепената мрежа не минават.

# 672
Докато сме на темата на разни гадове и гадини. С дървояд как се справяте? Населил се е от години в едната дървена врата на терасата и денонощно гризе. Денем не се чува толкова, но нощем направо ме подлудява. Не мога да го накарам да излезе, нито да намеря къде се скрил. Идеи?

# 673
Само смяна на дограмата ще помогне. За съжаление.

# 674
Докато сме на темата на разни гадове и гадини. С дървояд как се справяте? Населил се е от години в едната дървена врата на терасата и денонощно гризе. Денем не се чува толкова, но нощем направо ме подлудява. Не мога да го накарам да излезе, нито да намеря къде се скрил. Идеи?

Само си фантазирам:
- В САЩ чистят къщи от дървеници като ги запечатват и ги "пекат" на не знам колко градуса за известно време. От химикалите някоя може да се скрие, ама от температурата не. Та ако има как да се изпече дограмата на 100 или 150 градуса за няколко часа и онзи ще умре.
- И дървоядите дишат. Ако намериш голям плик за вакуумиране и оставиш дограмата под вакуум за известно време онзи ще се задуши.

Общи условия

Активация на акаунт