Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 559
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Какво ще ми препоръчате за много мръсни прозорци? Не са чистени повече от 2 години. С обикновен препарат не става

Амоняк.

# 646
Имам едни леко ръждясали стилажи, които искам да сложа на терасата, която е открита. Дали има смисъл ако ги боядисам с алкидна боя, за да ги предпазя от повече ръжда? Или дайте вие някаква идея.Rolling Eyes

# 647
Имам едни леко ръждясали стилажи, които искам да сложа на терасата, която е открита. Дали има смисъл ако ги боядисам с алкидна боя, за да ги предпазя от повече ръжда? Или дайте вие някаква идея.Rolling Eyes

Боя "3 в 1", тя е специално за целта. Ето ти една, не знам какъв цвят съм уцелила, но има различни.

https://praktiker.bg/bg/Za-steni-i-tavani/3-V-1-EMAYLLAK-500-ML- … PROTECTA/p/466764

# 648
Леко прешлайфане на местата с ръжда и после боя Hammerite, и тя е 3 в 1, нанася се без грунд. Малко по-скъпа е от българската.

# 649
Супер! А дали ще стане с едно минаване или трябва да са няколко?

# 650
То зависи как я нанасяш. Ако нанесеш много тънък слой може да не покрие. Ако наклепаш дебело може да се стече на капки. Като цяло покрива доста добре.

# 651
То зависи как я нанасяш. Ако нанесеш много тънък слой може да не покрие. Ако наклепаш дебело може да се стече на капки. Като цяло покрива доста добре.
Благодаря!

# 652
  • София
Как да махна ръждиво петно от бял потник, 100% памук? От почти сантиметрово петно остана около 2 мм точка, с която не успявам да се преборя. Третирала съм с Вениш, обезмаслител, твърд и течен сапун, прах за пране Ариел.

# 653
Оксаловата киселина премахва без проблем ръжда. Намира се в магазините за лабораторни консумативи, в магазини  за пчеларски инвентар също.

# 654
  • Велико Търново
Препарат Клири 2 е с високо съдържание на оксалова киселина. Той ми спаси белите дрехи на ръждиви точки. Една метална фиба беше останала във филтъра на пералнята и ръждата беше поразила всичко! Клири 2 го има в магазините за паралелен внос, битова химия и някои левчета.

# 655
  • София
Благодаря за насоките! Flowers Hibiscus Ще мина днес да го търся това Клири 2. Имам доста от посочените магазини, където се предлага на удобни места.

# 656
На мен вече ми е неудобно да хваля Клири 1 и 2 тук, за да не се сметне за реклама, но е факт, че в къщи вече не държа други препарати за текстил. Фен съм им от 2003-2004 г. май. Има ги в някои железарии също.
Аз съм чистила риба с доматен сос от консерва върху бял плат. Със съпровождащата я обилна мазнина.
Ръждясало от метален цип - също без проблем. И петна от плодове, кръв. Трева по маратонки.

# 657
А каква е разликата м/у 1 и 2, ако има такава въобще? Ще го потърся, има някои петна по детските дрехи, които не излизат напълно с какво и да опитвам.

# 658
  • Велико Търново
1 и 2 са различни препарати за различни петна се прилагат.

# 659
  • София
Мазно петно на стена в кухня как да се третира преди да се нанесе боя? С обезмаслител ще стане ли?

Общи условия

Активация на акаунт