Забременели след ин витро - тема 49

• 55 052
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз пия комбинирани витамини за бременни.  След трети месец може да се включат и билки. 
В 8ма гестационна седмица съм , спряха ми прогестерона и аспирина. Ако се появи зацапване са ме инструктирали три дни по 10 капки витамин К.
Поздрави

# 526
Да, Dalinda953, не само пия витамини , ами и си ги следя периодично. Само с храна няма как да се наваксат дефицити. След 20гс и особено в 3. триместър почват доста бързо да падат нивата, както и след това при кърмене. Пия само метилирани форми, защото не усвоявам обикновените. Освен това приемам допълнително Омега 3, Магнезий и желязо.

# 527
Момичета, как вървите с килограмите? Аз съм още в началото, 7 г.с. ,но от деня на трансфера съм свалила - 1 кг и много се радвам, защото и без това съм пълничка, не е хубаво да качвам още в началото. Не ми се гади, не съм повръщала. Общо взето в момента никакви симптоми, освен липса на апетит. Просто в началото много ми се ядеше месо и здравословна храна, а сега ям всичко, но често и по малко. Не мога да ям много, корема ми е подут сякаш имам вода вътре. Има ли някакви правила до колко кг е допустимо да се качват/свалят на тримесечие?

# 528
Комбинираните витамини не са добра идея. Ако до момента не сте дълбали в тази тема е хубаво да проверите как са стойностите на вит. Д, Б12, фолиева и тн. Аз от години си ги взимам и почти не съм спирала. Само след раждането ги зарязах за кратко. Този път отделно пия и омега заради кръвотока, както и още няколко неща. Пускам контроли от време на време, но не съм така стриктна като предния път, защото съм при нови лекари, които не  много заинтересования от тях, а и честно казано и на мен не ми се дълбае като преди. За няколко години сто нови неща за изследване и добавки се измислиха. Едно време бях вманиачена на тази тема, но вече нямам нерви. В крайна сметка и без тях преживяхме и родихме деца.

# 529
Може ли да ми кажеш комбинирани ли ги пиеш метилирана форма или по - отделно,  защото и аз се оказах ,че не приемам обикновена фолиева и витамините от бгрупа? Мисля, че не е проблем ако взема да пия,  макар, че док ми каза, че за сега няма нужда да пия а само фолиева е достатъчна

Да, Dalinda953, не само пия витамини , ами и си ги следя периодично. Само с храна няма как да се наваксат дефицити. След 20гс и особено в 3. триместър почват доста бързо да падат нивата, както и след това при кърмене. Пия само метилирани форми, защото не усвоявам обикновените. Освен това приемам допълнително Омега 3, Магнезий и желязо.

# 530
Момичета, от коя г.с. най-рано си записвате час за Женска консултация? Аз съм в 7 г.с +1 , а моят репродуктивен доктор ще ме следи до 12 г.с. или края на трети месец. Ако си изберем доктор, който има много пациенти, предполагам, че поне месец по-рано трябва да направя избора или...?

# 531
Аз избързах и си запазих час за след 12 г.с докато бях в 8 г.с. Исках да бъда сигурна, че ще има часове, защото много момичета споделят, че лекарите, при които искат да се следят нямат часове.

# 532
  • София/Севлиево
Аз се срещнах с докторът ми от ЖК в 9 г.с,каза ми на другия преглед,който бе в 12-та,да си нося направление от ЛЛ.

# 533
Аз се срещнах с докторът ми от ЖК в 9 г.с,каза ми на другия преглед,който бе в 12-та,да си нося направление от ЛЛ.

Ели, кога ти е терминът? Ти беше при д-р Станулов, нали?

# 534
  • София/Севлиево
Да,при него.Ами по ПРМ съм за 22.10,но всъщност е 18.10,пък бебо е още по-голям,та чакам 1.10,когато ми е секциото.За ЖК си избрах доктор Вецев,но той е много натоварен и трудно взема нови пациентки.Обаче пък ако искаш пробвай да му звъннеш.Като му кажеш ,че си инвитро и с кървене,и ако имаш и аборти преди това(аз имах 3) може и да те вземе.Хубавото е,че при него можеш и да родиш ако си секцио по метода Щрак(в интернет има доста инфо),малко доктори го правят,а е доста по-щадящо.

# 535
Blush
Да,при него.Ами по ПРМ съм за 22.10,но всъщност е 18.10,пък бебо е още по-голям,та чакам 1.10,когато ми е секциото.За ЖК си избрах доктор Вецев,но той е много натоварен и трудно взема нови пациентки.Обаче пък ако искаш пробвай да му звъннеш.Като му кажеш ,че си инвитро и с кървене,и ако имаш и аборти преди това(аз имах 3) може и да те вземе.Хубавото е,че при него можеш и да родиш ако си секцио по метода Щрак(в интернет има доста инфо),малко доктори го правят,а е доста по-щадящо.

Аз засега съм се ориентирала за Токуда. Сестра ми се следи и ражда там и двете деца и е доволна. Аз съм в 7 г.с. +2 дни, все си мисля, че е рано, но до края на 12 г.с. трябва да съм си намерила доктор. И ще гледам навреме да се запиша, защото д-р Станулов ще ме следи само до края на октомври. Наближило е значи съвсем. Пожелавам ти леко и безаварийно раждане и да се похвалиш Heart

# 536
Здравейте момичета! Имам вероятно глупав въпрос, но би ми било интересно, тези от вас, които са с МФ, какви бяха спермограмите на мъжете ви, когато сте правили транфера, и той е бил успешен. Знам, че това е само един от факторите за успешно ин витро, но все пак, ще ми е интересно да прочета. Както и да споделите съвети, добавки,билки и всичко,което е допринесло за количеството и качеството на семенната течност. Благодаря!

# 537
Здравей! В България имахме винаги лоша спермограма. С ДЯ в Надежда, при неуспеха ни беше 45% подвижност и 10% морфология. Само да вметна ,че когато правихме изследванията , беше с морфология 4.5%. Как стана 10 не зная? Явно си е тактика, да се види ,че при тях проблем няма;). Успешното инвитро ни е в Киев , с ДЯ. Там не казаха нищо. Освен ,че е супер спермаграмата!Искам да ти кажа да не вярваш на цифри!

# 538
Първата спермограма, която направихме беше с почти идеални показатели, не помня всички цифри, но морфологията беше 11 %. Спряхме да търсим проблем при него и намерихме проблема при мен. 1 година по-късно повторихме спермограмата заради документите за фонда- 0,5 % морфология и само 5 броя(да, броя, не проценти) качествени сперматозоиди. Резултат- 17 или 18 яйцеклетки, 9 оплодени, само 1 ембрион спря развитие переди да ги замразят. Близначки на 1г и 8м,от първи опит.

# 539
Не знам дали това помага, защото не сме с мъжки фактор, но ММ е с морфология близо до долна граница (от документите за оплождането беше 6%, преди това излизаше 4-5%), всички други показатели са много добри.

Общи условия

Активация на акаунт