Забременели след ин витро - тема 49

• 55 047
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета , бременна съм след инвитро първи опит в Турция . За мен е първа бременност и много се вълнувам . 😇 В момента съм 8 седмица + 5 дни .
Въпросът ми е следният , моля ако може да споделите вашият опит :
Според клиниката , трябва да продължа прогестероновите инжекции ( Пролутекс 2х1) до 11 седмица + 6 дни (12 седмица) и после изведнъж да ги спра . притеснението ми е спирането от раз …
Вие как сте спирали прогестерона и през коя седмица ?

# 541
Alexadubai, първо честито! Всичко е доста индивидуално. По принцип прогестерон не се спира рязко, заради риск от прокървяване. Аз инжекции не съм слагала. Бях на капсули, като ги спирах доста дълго време по схема до 7 месец.

# 542
  • София/Севлиево
Пролутекс го спирах за 2 седмици-първо през ден,после през 2 и после го спрях-около 14 г.с.

# 543
Благодаря за отговора . Може ли да разясните , през ден и после през два , на една или две инжекции на ден ?
Пролутекс го спирах за 2 седмици-първо през ден,после през 2 и после го спрях-около 14 г.с.

# 544
При предишната ми бременност репродуктивния ми спря прогестерона в 10гс. Това беше практиката в моята клиника. По другите клиники виждах, че се спира по-късно и постепенно, но реших да слушам. При мен обаче се оказа голяма грешка, защото аз имах кървене и проблем с лигавицата още от положителен тест. Дори бях спряла терапията с кръворазреждащи. Два дни по-късно се оказах в болница със зверски кръвоизлив и едва аспасиха бременността ми. Всички лекари бяха учудени как ми е спрян рязко прогестерона. Не отдадох такова значение, защото бях убедена, че основен причинител е проблемът с лигавицата. От позицията на времето обаче и разни последващи случки с прокървявания си мисля, че нямаше да преживея това, ако не беше така рязко. Този път спрях прогестерона чак в началото на 14 гс. Слагах го през ден в продължение на една седмица. Бях на циклогест. Инжекции само при замразените ми трансфери съм имала, но те вдигат още повече нивата на прогестерон и си мисля, че с тях би имало по-голям проблем, ако се стигне до там, защото ще има по-рядко спадане на прогестерона. А това може да "заблуди" лигавицата и да тръгне да се опитва да се лющи. Съответно да се получи кървене.

# 545
Аз също бях на Пролутекс и Циклогест. Пролутексът спрях от раз, за Циклогест-а казаха да е постепенно. Бледо кафеникаво зацапване получих докато намалявах Циклогест-а, седмица след като бях спряла Пролутекс-а.

# 546
  • София/Севлиево
Благодаря за отговора . Може ли да разясните , през ден и после през два , на една или две инжекции на ден ?
Влизайки в 12 г.с.почнах по 1 инжекция през ден до 13-та,после по 1 през 2 дни до 14-та и така...

# 547
В края на 12 седмица спрях и раз Кринон гел и Прогестан инжекции. Така ми беше казано от лекарите в Турция. Не съм имала проблем.

# 548
А при ЗЕТ на естествен цикъл пак ли в 12-та седмица спирате прогестероновите препарати? На мен днес от клиниката ми казаха 10-та седмица и малко се усъмних да не би да има някаква грешка, защото на предишния трансфер с Естрофем по график беше до 12-та седмица.

# 549
А при ЗЕТ на естествен цикъл пак ли в 12-та седмица спирате прогестероновите препарати? На мен днес от клиниката ми казаха 10-та седмица и малко се усъмних да не би да има някаква грешка, защото на предишния трансфер с Естрофем по график беше до 12-та седмица.
Аз съм на естествен цикъл и ми казаха до 10 седмица инжекции прогестерон и таблетките лутинус. Аз съм със зет в Турция и утре ми е деня за спиране и аз незнам какво да правя . Като им писах как се спира ми отговориха изведнъж ,питах ги не трябва ли да се изследва да се види как е прогестерона те казаха че той не се следи. НЕЗНАМ

# 550
Аз като че ли не искам да рискувам и да спирам прогестерона от раз . В момента съм само на инжекции Пролутекс . След два дни съм на преглед и мисля да обсъдя с докторката ми тук варианти на плавно редуциране на прогестерона . Може би ще я помоля да ми изпише вагинални таблетки за няколко седмици , ако това изобщо е възможно …

# 551
Момичета, в 16 г.с съм след ЗЕТ, от миналата седмица намалям Утрогестана по схема от леларя и пия магнезий през ден (до тогава беше всеки ден), но днес имах 2 слаби контракции сутринта и от тогава ме боли и кръста. Лекарят ми каза да започна магнезият пак всеки ден и 3х2 Нош па. Магнезият добре, но съм останала с впечатление, че Нош па не е желателно да се пие постоянно. Аз го пих до към 12 г.с и го спрях. Някоя от вас пила ли е Нош па по -продължително?

# 552
Момичета, след като вече ДВЕ седмици имам кафеникаво зацапване, което не спира ( ходя на преглед през една седмица и казват, че нямало проблем) днес си пуснах прогестерон и резултатът е 338.48 nmol/l. T.e. очевидно е предостатъчен, а и аз съм на слонски дози - Дуфастон 3*1/2, Утрогестан 3*2 вагинално и 3*1 орално, но шпа 3*2. Фраксипарина ми го спряха преди две седмици. Няколко часа преди изследването си изпих 1/2 Дуфастон, но колкото и да е, едва ли би вдигнало толкова стойностите. Някоя от вас имала ли е толкова дълго зацапване и каква се оказа причината? Успокоявам се, като кажат докторите, че всичко е наред с бебето, обаче за другото причина йок. Утре влизам в 8 г.с.

# 553
VikiPa аз съм вече 31 г.с и продължавам да пия но шпа 3*1 и магнезий 3*2 от около 23 г.с. А преди това но шпа 3*2а магнезия 3*1.

# 554
Направо не разбирам някои лекари. Защо е нужно да сте тъпчат с толкова медикаменти и в такива дози. Има такива хубави препарати, които вдигат много добре нивата на прогестерон. Циклогест е много хубав. Инжекциите прогестерон са страшно ефикасни.
Salsera, това зацапване в какво количество е и постоянно ли е? Има причина за него, но явно не я виждат. Най-тривиалната е отлепване и хематом. От такова нещо може със седмици да се чисти кръвта.  Понякога и самите прогестеронови глобили дразнят шийката и се получава зацапване. Може да има проблемен участък от лигавицата и от там да кърви. При мен става такъв проблем. Предната бременност се задълбочи и премина в отлепване, кръвоизлив и хематом. Този път пак имах зацапване няколко седмици. За щастие слабо и кафяво. Следващият лекар ме гледа отвсякъде включително мануално, но не намери източник освен лигавицата, която пак  беше проблемна. Много внимателно подходихме с терапията, но не сме я спирали. Дори спомена, че при проблем не е хубаво да се спира , а да се увеличава прогестерона. Обяснението на репродуктивния беше, че е до някъде е нормално да има такива зацапвания, защото поддържаме изкуствено нивата на хормоните с медикаменти и те съответно се променят. А това понякога влияе на лигавицата. Настоявай за по-обстоен преглед и обяснение от лекуващия лекар.

Общи условия

Активация на акаунт