Забременели след ин витро - тема 49

• 53 816
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Момичета с +, на вас след трансфер, като ви се наду пак корема, кога ви спадна? На трансфер СЕТ бях със спаднал корем, 2 дни след това се наду пак, днес 8ми ден спадна почти. Лош знак ли е това?
Моят корем по принцип има тенденция да е подут, но примерно сутрин е по-добре и вечер става доста подут. Не мисля , че подутият корем е определящ за резултата. По-скоро подутият корем е вследствие на стимулацията и при положителен тест се засилва повече, но това е до организъм колко ще продължи и как ще е .

# 616
Момичета с +, на вас след трансфер, като ви се наду пак корема, кога ви спадна? На трансфер СЕТ бях със спаднал корем, 2 дни след това се наду пак, днес 8ми ден спадна почти. Лош знак ли е това?

Аз бях с лека хиперстимулация и се наду още преди трансфера, след него стана по-зле.. от 7-ми ден след него се нормализираха нещата, пак имаше леко подуване, но беше къде къде по-добре. Аз бях отписала опита поради хиперстимулацията, но се оказах с положителен тест Simple Smile Късмет на вас!

# 617
8ми ден след СЕТ:
hCG + beta   S       9.20       mIU/ml     0.10 - 1
явно още няма да се местя изцяло в тази тема Sad

чух се с акушерка, скара ми се, че съм правила тест днес. да съм продължавала с лекарствата и да направя нов тест на 12ти ден, защото никой не ми е казал да правя на 8ми, че на ембрионът му трябват 3-4 дни да се имплантира и че стойност 9 е прекалено ниска, но не категорична, за да се правят изводи....ама че идиотщина...

# 618
Колко дневни са ембрионите? Едно е сигурно стойността не е категорична. Без повтаряне няма как да се разбере на къде отиват нещата

# 619
Колко дневни са ембрионите? Едно е сигурно стойността не е категорична. Без повтаряне няма как да се разбере на къде отиват нещата

на 30.09 беше 1 - 5 дневен бластоцист.

# 620
В такъв случай съжалявам, че не те обнадеждавам, но  не е много обещаваща стойността. Така или иначе трябва да повториш след ден и ще се види на къде отиват нещата. Но чак на 12ти няма смисъл. Да седиш в неведение толкова дни.

# 621
  • София
Момичета, моля за съвет! Кажете ми според вас в 6-та - 7-ма гестационна седмица (първата дата на последната ми менструация е 20.08.2021 г.) с колко трябва да се увеличава ЧХГ? Според двама лекари вече ситуацията ми е зле, в смисъл, че бебе няма - имам плоден сак, но без ембрион в него. Но тъй като съм патка, не си взех снимката от последния преглед и не знам нито размер на сака, нито Дявол.... Първият ми кръвен тест беше на 20.09.2021 г. със стойност 2159. Вторият ми тест от днес е със стойност 2095, от друга лаборатория, но са същите мерни единици... Sad Тоест съм 99 % сигурна, че тази бременност се губи, т.е. не е била истинска. И все пак - моля за мнение, как се променя ЧХГ по седмици?? Много ми е тежко, това ми е втора загуба, след втори опит ин-витро....

Бъдете благословени и здрави и дано някой ден да мога и аз да се включа в тази група отново....

# 622
С нарастване на седмиците чхг расте по-бавно и неравномерно. При повтаряне поредни  дни в една и съща лаборатория може да се хване някаква закономерност, но много по-ценна е информацията от ехографа. Тук обаче също може да има голямо объркване, когато се намесят различни лекари и апаратура. Коя гс и ден трябва да си? Кога беше трансферът? Беше хубаво да имаш документация от двата прегледа и да съпоставиш измерванията поне. Лабораториите са различни, което дава големя разлика понякога, но и са изминали доста дни, а стойностите са почти еднакви, което не говори добре. Прегледите при добри лекари ли са правени, имат ли хубава апаратура?

# 623
  • София
С нарастване на седмиците чхг расте по-бавно и неравномерно. При повтаряне поредни  дни в една и съща лаборатория може да се хване някаква закономерност, но много по-ценна е информацията от ехографа. Тук обаче също може да има голямо объркване, когато се намесят различни лекари и апаратура. Коя гс и ден трябва да си? Кога беше трансферът? Беше хубаво да имаш документация от двата прегледа и да съпоставиш измерванията поне. Лабораториите са различни, което дава големя разлика понякога, но и са изминали доста дни, а стойностите са почти еднакви, което не говори добре. Прегледите при добри лекари ли са правени, имат ли хубава апаратура?

Благодаря сърдечно за отговора! Охх, не знам дали да не изчакам до понеделник за да пусна още едно ЧХГ... Ама днес репродуктивният лекар беше категоричен да спра всички лекарства и просто да чакам да изкървя и да се изчистя сама. Не знам колко е добра апаратурата, но все пак съм в болница "Надежда", мисля, че трябва да е на ниво... Трансферът беше на 06.09.2021 г. на две петдневни зиготи. Вече и аз не знам коя седмица съм, според изчисленията (и някакви приложения в Интернет) би трябвало да съм в 7-ма. Знам, че трябваше да си взема документите, просто сега супер много ме е яд.... И моята репродуктивна АГ за капак е болна и не се знае кога ще се върне, а аз ако съм с кухо яйце наистина докога да се тъпча с всички хапчета? Не знам. Ще помисля как да постъпя, много съм объркана....

# 624
По мои бързи сметки трябва да си 7гс и 2 дни.  Трябваше да се види ембрион и да се засече сърдечна дейност от горе долу една седмица вече. Щом ходиш и в Надежда не би трябвало да са сгрешили, така че за съжаление най-вероятно нещата не се развиват добре. Ако имаш още съмнения не пречи да изчакаш до понеделник. За два дни нищо кой знае какво няма да се случи. Но ще ти е по-ценен отново преглед.

# 625
  • София
Много, много благодаря за съвета! 🙏 Имам още един въпрос, насочен към жени, които са боли в моята ситуация - колко време след като спрях те всички медикаменти, изкървихте? Вчера Цветков ми каза просто да спра всичко и да чакам (до 18 октомври и ако не стане нищо, пак на преглед). Но междувременно можело да изкървя и при силни болки и/или температура да съм идела в Спешния кабинет. Не е ли по-добре просто да ми дадат едни хапче и да се приключва?! Колко време да чакам сама "са се изчистя"? Това чакане направо ще ме побърка.... Плюс факта, че ме е страх много да не стане някое възпаление, ендиометрит и т.н. Вече не знам какво да правя и на кой лекар какво доверие да имам, честно.... 😭 Персенска и нея я няма и не се знае кога ще й приключи болничния и аз се чувствам като изоставено псе, което ако се оправи само - оправи. Ако нещо стане - си е за моя сметка.... 😭😭😭 Моля за съвет как е най-адекватно да постъпя, ще си изгрева очите вече....

# 626
Ами добре ти е казал. То си е една седмица. Ако не тръгне през това време кървене е хубаво да отидеш на преглед. А ти ще си на 18ти така или иначе. Най-добре е да се изчистиш сама и то, ако може без помощта на медикаменти.
Скрит текст:
Имам неуспешни бременности и трансфери, но абсолютно същата ситуация не. При спонтанния ми аборт си тръгна кървене.  Бях някъде тези седмици и дори не можахме да видим бременността на ехограф.Там страховете ми бяха да няма извънматочна. Очаквах сериозни кървене и болки понеже имам доста обилен и болезнен цикъл. Лекарят ми ме остави сама да се чистя и даже ме викна чак след първия цикъл на преглед. Беше ме много страх обаче странно имах много леко кървене и почти никакви болки. Дори не приличаше на цикъл. Другите са ми кюртажи в по-късно седмица и не е ставало и въпрос за медикаментозно изчистване. След неуспешните трансфери и спиране на лекарствата обикновено ми идва до 5-7 дни. Ако е имало повече прием на прогестерон, инжекции примерно, отнема повече дни. Единият път имах биохимична там не усетих особена разлика с тези трансфери, при които нямах имплантация. Така че дори след неуспешен трансфер може да мине седмица докато ти тръгне цикъл, а сега имаш и чхг за сваляне  и чистене.

# 627
Ninfa,съжалявам. Знам какво преживяваш за съжаление, втория път при мен беше миналия месец. Организма ти си знае работата, той сам ще се активизира и ще тръгнат нещата. При мен започна всичко с кървене, после се установи и че плода вече няма пулсации. 5 дни по-късно не беше изпаднал ембриона, затова правих медикаментозен... това удоволствие е 350лв, но поне минах без кюретаж. При теб има голяма вероятност и сами да се случат нещата, много зависи от хормоните наистина,защото ще им трябва време да паднат. При първия ми аборт всичко стана от самосебе си, без хапчета, без кюретажи,но бях ранна седмица 5 някъде.
Много, много благодаря за съвета! 🙏 Имам още един въпрос, насочен към жени, които са боли в моята ситуация - колко време след като спрях те всички медикаменти, изкървихте? Вчера Цветков ми каза просто да спра всичко и да чакам (до 18 октомври и ако не стане нищо, пак на преглед). Но междувременно можело да изкървя и при силни болки и/или температура да съм идела в Спешния кабинет. Не е ли по-добре просто да ми дадат едни хапче и да се приключва?! Колко време да чакам сама "са се изчистя"? Това чакане направо ще ме побърка.... Плюс факта, че ме е страх много да не стане някое възпаление, ендиометрит и т.н. Вече не знам какво да правя и на кой лекар какво доверие да имам, честно.... 😭 Персенска и нея я няма и не се знае кога ще й приключи болничния и аз се чувствам като изоставено псе, което ако се оправи само - оправи. Ако нещо стане - си е за моя сметка.... 😭😭😭 Моля за съвет как е най-адекватно да постъпя, ще си изгрева очите вече....

# 628
Здравейте,  момичета!  Може ли да ми предложите някакви идеи за подарък за АГ,  понеже следващия преглед ще ми бъде последен при нея и ще се местя при друг за ЖК, а искам да и взема някакъв подарък?

# 629
Аз бих изчакала с подаръците за след раждането на детето. Все пак има дълъг път до успешния финал.
Скрит текст:
И като цяло съм против всякакви подаръци тип храна или алкохол, а и на повечето лекари им е втръснало от такива. В интерес на истината изневерих на тези си два принципа и наскоро направих спонтанен подарък на новия си репродуктивния си лекар. Просто изпитах нужда да благодаря за вниманието и отношението, които получих.  Трънлив път изминах след изоставянето от предишния си лекар. Имаше и още спънки и проблеми. Но пък изненадващо и напук на всичко успяхме. Това ми беше така да се каже последния опит и реших, че искам да благодаря, както и да се развият нещата.в бъдеще. Направих съвсем символичен персонализиран шоколадов подарък. Много са идейни за определени поводи.
Най-безценен подарък разбира се е първата среща със самите деца. На каквото заложих предния път. Спомените и снимките бяха безценни. Онзи блясък в погледа и усмивката на лекаря ми, когато дъщеря ми превзе кабинета Sunglasses За да е по-личен подаръкът реших да направя нещо лично и персонализирано с нейни снимки, което учудващо бе много харесано. За моя радост зае място важно в кабинета и ми носеше голямо удоволствие при всяко следващо влизане. В последствие развих идеята и направих подобни подаръци за много други хора

Общи условия

Активация на акаунт