Забременели след ин витро - тема 49

• 55 051
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Направо не разбирам някои лекари. Защо е нужно да сте тъпчат с толкова медикаменти и в такива дози. Има такива хубави препарати, които вдигат много добре нивата на прогестерон. Циклогест е много хубав. Инжекциите прогестерон са страшно ефикасни.
Salsera, това зацапване в какво количество е и постоянно ли е? Има причина за него, но явно не я виждат. Най-тривиалната е отлепване и хематом. От такова нещо може със седмици да се чисти кръвта.  Понякога и самите прогестеронови глобили дразнят шийката и се получава зацапване. Може да има проблемен участък от лигавицата и от там да кърви. При мен става такъв проблем. Предната бременност се задълбочи и премина в отлепване, кръвоизлив и хематом. Този път пак имах зацапване няколко седмици. За щастие слабо и кафяво. Следващият лекар ме гледа отвсякъде включително мануално, но не намери източник освен лигавицата, която пак  беше проблемна. Много внимателно подходихме с терапията, но не сме я спирали. Дори спомена, че при проблем не е хубаво да се спира , а да се увеличава прогестерона. Обяснението на репродуктивния беше, че е до някъде е нормално да има такива зацапвания, защото поддържаме изкуствено нивата на хормоните с медикаменти и те съответно се променят. А това понякога влияе на лигавицата. Настоявай за по-обстоен преглед и обяснение от лекуващия лекар.

Bling-a-ling, малко е като количество, понякога намалява почти до спиране, но после пак се появява. Оскъдно бих казала, но постоянно. Аз вече си мисля, че е от слагането на глобули и бъркането с вагиналния ехограф, защото миналата година след един цикъл имах 2 седмици зацапване и тогава ми казаха, че е някакво дразнене на шийката и от там идвало. В четвъртък съм пак на преглед и ще поискам от док хубаво да огледа и евентуално да мина на инжекции, защото ако има нещо отвътре и аз всеки ден бъркам, не знам как ще мине някога. От приемането през устата вече имам и гадене. Няма отлепване на плодния сак, не виждат и хематоми. Кога най-рано може да се прави преглед с коремен ехограф?

# 556
Мен ме прегледаха още в началото на 8ма гс.Не знам дали беше заради зацапването. Това беше първият ми преглед при въпросния лекар. Огледа ембриончето, матката, кръвотока. После ме качи на стола да огледа със спекулум дали кървенето не идва от влагалището. До тогава се "надявах" зацапването да е от дразненето на шийката, но след като спомена за неравната лигавица ми стана ясно, че се случва нещо подобно на предишната бременност. Просто този път явно закрепих положението, защото бях само на фракси и не почнах аспирин. До началото на 10гс имах леко зацапване. С голям страх добавих натаспин и аспирин към терапията.
Не е добра идея да се слага вагинално нищо докато има кървене. Орално утрогестан е ужасен. Аз лично бих предпочела да се бода с инжекции. И те са ужасни и боли много от тях, но утрогестан ме изкарваше извън релси с часове. Циклогест може да се слага и анално

# 557
Здравейте дами искам да попитам има ли момичета от Пловдив правили ин витро в Турция и при кой доктор се наблюдават
Благодаря

# 558
Аз от края на 12 до средата на 13 г.с. съм с кафеникаво зацапване. Бях започнала да спирам прогестерона (Пролутекс и Циклогест). На спешен кабинет след преглед докторът ми каза да не спирам Циклогест-а, даже увеличи дозата. Лекуващият ме лекар потвърди и каза, че когато няма силно кървене, а е само леко зацапване, прогестеронът се слага вагинално. Това потвърди и д-р Любомир Христов, при който направих серклаж, а зацапването все още не беше спряло.

# 559
Здравейте дами искам да попитам има ли момичета от Пловдив правили ин витро в Турция и при кой доктор се наблюдават
Благодаря
Ние правихме ин витро в Мемориал. Следих си бременноста и родих при др Борислав Иванов

# 560
Спаска, помислете за опция и в София. Аз от Иванов не съм достатъчно доволна

# 561
Аз за сега мисля да се следя при Борис Стоилов в Пловдив първия ми преглед беше при него

# 562
И той е добър като фетален специалист. Една приятелка ходеше при него. Но като характер и отношение към пациент е малко странен. Чувам го като забележка и от други места. Не беше много адекватен и към терапията й за тромбофилии. И тези две неща честно казано ме отблъснаха от него и реших дори да не го пробвам.
И аз съм в търсене на подходящ лекар, че поради различни причини предишните лекари, при които се следих отпаднаха като опция този път. И този на местно ниво и софийският. Нов софийски намерих. Страшно много го харесвам, но ми се искаше по възможност да огранича пътуването до там, че вече няма сили и нерви. Пък в един момент и за раждане ще трябва да се мисли.

# 563
За Пловдив отново бих препоръчала Даниел Ставрев.

# 564
д-р Борислав Иванов, едно време, преди десетина години, доста плахо се учеше при Даскалов.
Виждам, че много дипломи е успял да натрупа, нямам представа как се е развил професионално.
Чета мнения, че се чака за преглед, а аз нещо нямам вече нерви.

Моята ЖК ми я води д-р Деница Краевска. Получавам всеки преглед ехограф - кръвоток, шийка - измеране. Следят се общи показатели изследвания - кръвни и секрети, TSH, токсоплазма, кръвна захар, ако има нещо специфично пита и е отворена за спокойствие на пациента да изследва.
С тромбофилия не е наясно, но се съобразява щом веднъж е назначена терапия и не дава акъл кое да се спира и кое не.
За фетална насочва по избор.
За Пловдив става въпрос.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 10:03 от Щефи

# 565
Аз от края на 12 до средата на 13 г.с. съм с кафеникаво зацапване. Бях започнала да спирам прогестерона (Пролутекс и Циклогест). На спешен кабинет след преглед докторът ми каза да не спирам Циклогест-а, даже увеличи дозата. Лекуващият ме лекар потвърди и каза, че когато няма силно кървене, а е само леко зацапване, прогестеронът се слага вагинално. Това потвърди и д-р Любомир Христов, при който направих серклаж, а зацапването все още не беше спряло.

Nova777, казаха ли ти причина за зацапването? Моят прогестерон е много висок, на максимални дози съм и едва ли е от него.

# 566
Момичета, в 16 г.с съм след ЗЕТ, от миналата седмица намалям Утрогестана по схема от леларя и пия магнезий през ден (до тогава беше всеки ден), но днес имах 2 слаби контракции сутринта и от тогава ме боли и кръста. Лекарят ми каза да започна магнезият пак всеки ден и 3х2 Нош па. Магнезият добре, но съм останала с впечатление, че Нош па не е желателно да се пие постоянно. Аз го пих до към 12 г.с и го спрях. Някоя от вас пила ли е Нош па по -продължително?
Здравей,  вчера ме изписаха от Майчин дом, там бях на инжекции но шпа. Вече вкъщи продължавам на хапчета 3*2 с Утрогестана. Но не знам докога да го пия този но шпа също.
Salsera, вчера ме гледаха вече на Ехограф. 8г.с Следя се при д-р Емил Гърчев. Майчин дом.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 14:39 от Chancharanka

# 567
Четирима лекари не успяха да разберат от къде е. Казаха, че вероятно е от шийката, защото в матката не се вижда проблем.

Nova777, казаха ли ти причина за зацапването? Моят прогестерон е много висок, на максимални дози съм и едва ли е от него.

# 568
Здравейте на всички! Бих искала да ви попитам какво се очаква да се види на първи преглед 5+4 седмица след трансфер на 1 ембрион на 5 ден? Какво е нормалното? Благодаря ви!

# 569
Здравейте на всички! Бих искала да ви попитам какво се очаква да се види на първи преглед 5+4 седмица след трансфер на 1 ембрион на 5 ден? Какво е нормалното? Благодаря ви!
На нашия такъв преглед видяхме само мехурче.
Пулс и самия ембрион чак 7+

Общи условия

Активация на акаунт