Смени жената 2021

• 101 071
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 350
Ако има кой да плаща цените им, явно не са надценени Wink

# 1 351
Кукуруку, какво работиш, че смяташ нечий труд за надценен?
 И кои истини е казал Радо? Който има желание може да изтегли кредит и да го изплаща. На 90% от хората им се налага да теглят различни кредити за да си купят имоти. И бачкат здравата.
Радко, който казах че познавам от много години по цял ден лежи и плюе. Ми сори, като не си се родил със сребърна лъжичка в устата се хващаш да бачкаш.

# 1 352
Кукуруку, какво работиш, че смяташ нечий труд за надценен?
 И кои истини е казал Радо? Който има желание може да изтегли кредит и да го изплаща. На 90% от хората им се налага да теглят различни кредити за да си купят имоти. И бачкат здравата.
Радко, който казах че познавам от много години по цял ден лежи и плюе. Ми сори, като не си се родил със сребърна лъжичка в устата се хващаш да бачкаш.

Е добре сега, наистина ли не ви бърка да давате между 100 и 200 лв за 2 часа в салон? Моят доход е добър, обаче това нелепо вдигане на цените ме дразни и напоследък избягвам, отделно че съм с малко дете и нямам и времето. Кола маска на цяло тяло 100 лв, до скоро 60. Айде бе, консумативът е точно 5 лв, а същата машинка на козметичнката я видях в ДМ за 25.
Иначе няма да си казвам професията , че като я разберете (доходоносна е!), ще получа упреци колко ме мързи да изкарвам повече , че да мога и аз с кеф да давам стотарки за фризьор , да бачкам до изнемога и да си виждам детето в несвяст.
 Абе богати сме българите, хвърляме стотарки за красота, хилядарки за почивка, всичко е точно, нека, това е хубаво, повече хора да имат възможности.  Само че България не е София, да не говорим, че и в София хора с добри професии и образование са с официални доходи под средните. Знаете ли колко е заплатата на една акушерка в държавна болница, учителка в ДГ, медицинска сестра, начинаещ лекар, учени, преподаватели в университети? Стажант или млад специалист в кантора?
Вие нали в България живеете? Еми не е нормално, нищо лично към никой.
Истината, която каза Радо, е че хората не сме на равни начала. Съвсем различно е да имаш начален старт. Аз имам и затова го казвам. И ипотека плащаме, но не се мъчим, работим и живеем нормално. Бачкай на три места 10 години, само  че здравето няма цена. И това го казвам и от личен опит, и от наблюдения.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 15:23 от Анонимен

# 1 353
Ми не ме бърка. Но това няма общо с доходите. Въпрос на скъперничество е. Както и един фризьор не може да свърши нещо по твоята професия както теб, така и ти не можеш да си направиш цвят и каре примерно както тя ще го направи.
Иначе си харчи парите както намериш за добре. Но е смешно да умаловажаваш нечий труд.

# 1 354
Е, да де, но никой не те кара да ходиш на фризьор или на кола маска. Никой никого не кара да ходи на фризьор, или на конкретен такъв с високи цени. Обезкосмяването със сигурност можеш да си го правиш вкъщи, има хора успяват сами да се подстригват дори. Аз не мога, затова ходя. Пък и има фризьори с всякакви цени, можеш да се подстрижеш за 10-15 лв, може и за 50 лв., вероятно може и за повече 😄 Който го бърка цената, не ходи, но това не прави задължително нечий труд надценен. Аз примерно бая пари давам за балеаж, повече от споменатите 200 лв, има места, където струва в пъти по-малко. Но съм преценила, че за мен тази услуга при тази фризьорка си заслужава парите.

# 1 355
Ми не сме равни. И никога няма да бъдем. За да станем по равни трябва да се работи.

# 1 356
Аз не ходя на фризьор. Боядисвам се сама. Това не ми пречи да уважавам труда на фризьор или колорист. За пострижка давам по 15 лв, не е баснословна сума, и категорично не изкарват по 20 000 ей така фризьорите. Не правят по десет бои за по 200 лв на ден, сметнете си го и сами.

Та, Радко какво работи, не разбрах?

# 1 357
Епизодът е сниман по време на пандемията. Тъй, че тогава нищо не е работил. Сега може и да работи.

# 1 358
Да де, аз питам за сега, ако се знае, видях, че е пандемично предаване и не са работили към онзи момент.

# 1 359
Не всички козметички работят с машинки за 25 лв и консуматив за 5 лв. Моята козметичка от Пловдив (вече не живея там и за съжаление не мога да ходя при нея) постоянно инвестираше в най-различни уреди за по 4-5000 лв - дермабразио, някакви диамантени уреди, лазарни епилатори и не знам още какви процедури. Винаги избираше качествена козметика. Отделно тези уреди имат и консуматив, наем, данъци и накрая трябва да остане нещо и за нея. Правех си обикновено почистване на лице при нея и кола маска, там където ми е трудно. Другото го правя вкъщи. На маникюр не ходя, имам си гел лакове и лампа, там също не са евтини материалите. Не всички работят с Опи, но примерно един гел лак е около 60 лв. На фризьор не съм плащала такива суми по 100-200 лв, но един балеж наистина е скъп и не всеки може да го прави, така че да не приличаш на петниста хиена. Който няма претенции или му е скъпо, може да се епилира или боядиса сам. Мен ме подразни простия Радо как мислел да ограби някой салон, докато развозвал кифлите. Иска му се да има кинти, ама ако може да си клати краката. И така до мислене как да изкара пари без работа и очевидно без много акъл, живота му минал. Ако беше се потрудил да развие кинезитерапията, щеше да си живее къде по-добре. Ама и за там трябва гръб и ръце, а и учене, но той е мързелив и толкова си може. И на Марс да отиде, пак ще е същия неудачник.

# 1 360
В салоните където ходя аз винаги са ми давали касова бележка, не знам в какви гаражи ходите вие.
Нека не забравяме, че и тези хора плащат наеми, ток, хранят семейства. Влагат пари, за да ходят на курсове и да се квалифицират. Маникюристките знаете ли какви проблеми имат с плексит и гръбнака, затова, че по цял ден са прегърбени и едната ръка непрекъснато прави неестествени движения да пили?
И докато в София топ фризьорите работят на дебели цени, в малките градове все още подстригват за по 20-30 лв.

# 1 361
Аз ходя на маникюр обаче. Топ ми е маникюристката, 30 лв и е гела, не е мръднал никога и винаги изглежда прекрасно. Цял ден е прегърбена, да, отделно клиенти, които не си спазват час, отделно инвестиция в скъпи материали, ръкавици, и инструменти. Та сами сметнете колко лака на ден трябва да прави, за да си плати наема като начало. Софийски наем.

# 1 362
В салоните където ходя аз винаги са ми давали касова бележка, не знам в какви гаражи ходите вие.
Нека не забравяме, че и тези хора плащат наеми, ток, хранят семейства. Влагат пари, за да ходят на курсове и да се квалифицират. Маникюристките знаете ли какви проблеми имат с плексит и гръбнака, затова, че по цял ден са прегърбени и едната ръка непрекъснато прави неестествени движения да пили?
И докато в София топ фризьорите работят на дебели цени, в малките градове все още подстригват за по 20-30 лв.
Да кажа за болднатото, че в София в много лъскав салон в Лозенец, след подстригване са ме питали дали искам касов бон, така че укриват се данъци и още как...

# 1 363
Плащайте с карта и ще ви издават винаги касов бон.

# 1 364
Ако си мислиш, че навсякъде може с карта 😆 Аз предпочитам да плащам с карта, не заради техните данъци, а за моето удобство. На много места, включително скъпи, не може.

Общи условия

Активация на акаунт