Смени жената 2021

• 101 886
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 500
  • earth
Веднъж бях видял определение на социалния статут на един мъж въз основа на това какво прави жена му. По памет, беше нещо такова:
- средна класа - жена ти работи
- горна средна класа (upper middle class) - жена ти не работи
- богат - жена ти има собствен бизнес, които е на загуба (напр. фондация).

# 1 501
Фондациите не са бизнес, това са благотворителни организации.

Който ти е дал това определение има компетентност максимум до средната класа.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 00:51 от Анонимен

# 1 502
Ако една жена е омъжена за мъжа, който я издържа, живее заедно с него и има дете от него, тогава тя може ли да е държанка?

Ако Ели беше по-грозничка, щяхте ли да смятате (тези, които сега я определят като такава) за държанка? А ако беше пак толкова хубава, но не танцуваше?

Опитвам се да разбера кое е това, което я определя като държанка. И още един въпрос за тези, които казват, че познават много държанки. Бихте ли ги попитали как са си намерили държанец? Има ли установени канали/пазар у нас? Питам за един приятел.
Веднага отговарям. За мен мъжа и жената трябва да бъдат равнопоставени в брака. Всеки да работи, да изкарва пари и да допринася за семейния бюджет. Самата идея да издържаш здрав и прав възрастен човек, било то и жена ти, ми е някак ... ще си замълча. А по-грозното е да се оставиш да бъдеш издържана. Това не е ли държанка, кажи ми? Най-малкото обиждаш себе си като личност. Аз бих се почувствала първо неудобно и второ неудовлетворена от личностното и професионалното си развитие ако мъжа ми ме издържа, а аз живея на готово и за разнообразие се кълча по пилоните през вечер. Издържа се дете, ученик, студент .. оттам нататък всеки сам си поема живота в ръце и се оправя.

# 1 503
  • София
Мъжът издържа семейството си, а не някакви чужди хора. Тези деца са негови, а не на комшията. Жената също е негова, а не на комшията. Ако мъжът не издържа семейството си, тогава кой? Комшията ли?
Държанка е съвсем друго нещо. Към държанката ангажимент няма. Към жена си има.

# 1 504
Ние не обсъждаме дали Ели е държанка или не. Тя явно не е, защото му е жена и той трябва да издържа семейството си като мъж.
Обсъждаме дали е златотърсачка, т.е. мотивите й да е с Никола. Тя не показа и капка съчувствие, че той много работи и няма  достатъчно време за тях. Мъжът трябва да работи, за да ги издържа и да им подсигурява стандарта, на каква цена нея не я интересува.

# 1 505
Мъжът издържа семейството си, а не някакви чужди хора. Тези деца са негови, а не на комшията. Жената също е негова, а не на комшията. Ако мъжът не издържа семейството си, тогава кой? Комшията ли?
Държанка е съвсем друго нещо. Към държанката ангажимент няма. Към жена си има.
Ей, това най-много ме дразни. Мъжът издържа децата и жената мимоходом се залепи за тях че и тя да намаже издръжка.

Не, мъжът няма задължение към жената да я издържа. Това е било задължение на родителите й докато е била дете или учаща. Оттам нататък животът е в нейни ръце.

# 1 506
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Управител на Бар и танцьорка- идеални са си един за друг. Как иначе да се случи такава любов, още освен с клиент на бар. Но такъв ще да е в известна степен неблагонадежден

# 1 507
Отговорността на издръжката на семейството е обща, а не на мъжа. Отговорност да се покриват изцяло разходите не виждам защо трябва да има, ако се отнася до здрав, работоспособен човек. В идеалния случай всеки поотделно е в състояние да издържа семейство.

Ами ако мъжете ви се разболеят тежко и останете без техния доход какво ще правите? Търсите си нов мъж, чието задължение ще е да издържа вас и наличните деца? Баш мислене на мързеливи, неамбициозни държанки е това.

# 1 508
  • earth
За мен мъжа и жената трябва да бъдат равнопоставени в брака. Всеки да работи, да изкарва пари и да допринася за семейния бюджет.
Гледането на деца не е ли работа?

# 1 509
А аз се зачудих тази професия танцьорка до колко години може да се практикува? Доколкото съм запозната, балетистите спират с танците към 30-годишна възраст. 

За танцьорка в дискотека, Ели също ми се струва малко възрастна, защото там не се ли пласират повече момичета в ранните двайсет?

# 1 510
  • earth
Ами ако мъжете ви се разболеят тежко и останете без техния доход какво ще правите? Търсите си нов мъж, чието задължение ще е да издържа вас и наличните деца? Баш мислене на мързеливи, неамбициозни държанки е това.
Финансово компетентините хора от средна класа имат застраховки за такива ситуации.

ПП Или ставате брокер на недвижими имоти.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 08:55 от morisay

# 1 511
  • Буркина Фасо
А аз се зачудих тази професия танцьорка до колко години може да се практикува? Доколкото съм запозната, балетистите спират с танците към 30-годишна възраст. 

За танцьорка в дискотека, Ели също ми се струва малко възрастна, защото там не се ли пласират повече момичета в ранните двайсет?
за всеки влак си има пътници Smiley

# 1 512
  • София
А жената какво е, по случайност е родила едни деца и толкова? Или е безплатна бавачка на децата? Жените сами приемат, че мъжете нямат ангажимент към тях, а после се чудят защо опъват всичко - и работа, и деца, и къща. Финансова независимост има, ако може да си издържа сама децата и себе си. Повечето жени не могат да го направят и разчитат на мъжете за това. Държанка е, ако не са женени. Щом са женени са съпрузи и щом мъжът иска и така са се разбрали - така живеят. Мъжът издържа своите деца и своята съпруга, цялото семейство, а не чужди деца и чужда жена, както се изрази, държанка. Макар че и държанките са на далавера - ей на, колко ги има в живота, ще се избият за това кой да ги издържа и хич не им дреме.

# 1 513
Финансово компетентините хора от средна класа имат застраховки за такива ситуации.

За колко, 100к лева в България? Тея пари не стигат доникъде, ако имаш две деца, ипотека, и плащаш частна детска градина всеки месец, а си свикнал да не правиш нищо и не ти се работи.

За мен мъжа и жената трябва да бъдат равнопоставени в брака. Всеки да работи, да изкарва пари и да допринася за семейния бюджет.
Гледането на деца не е ли работа?

При добро желание можеш да си убиеш няколко години в гледане на деца, но така или иначе това дете на градина трябва да го пуснеш. Ако детето ти е на градина, какво точно гледаш? Ако си що годе чист и подреден човек няма какво толкова да правиш и вкъщи. Освен ако не гледаш повече на брой или много малки деца (повече от две със сигурност), не е работа, не.

Аз пък не познавам жена да не може да си позволи да гледа себе си и децата си, от по-близкия ми кръг от познати, нито една. А ангажиментът на жената към мъжа какъв е тогава? Той носи парите, тя готви, чисти, и гледа деца? Ами тогава да спрат да се оплакват жените как вършели всичко вкъщи предлагам. Защо пък някой ще си мисли, че мъжът е длъжен, наблягам на думата длъжен, да носи пари колкото на да ѝ е спокойно, ама пък другото ѝ идвало много? Щях да приема по-леко тая хипотеза, ако всички бяха перфектни готвачки, чистачки, домакини и прочее.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 09:02 от Анонимен

# 1 514
  • earth
За колкото трябва за толкова ще се застрховаш, според доходите си.
На градина детето не трябва да тръгне, ако си стоиш в къщи.
Много жени започват пак да работят когато децата им отраснат.

Общи условия

Активация на акаунт