Смени жената 2021

• 101 884
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 515
За колкото трябва за толкова ще се застрховаш, според доходите си.
На градина детето не трябва да тръгне, ако си стоиш в къщи.
Много жени започват пак да работят когато децата им отраснат.
След 4 годишна възраст е задължително да тръгне.
Жената трябва да може да издържа сама себе си и децата си. Че ако се наложи и мъжа си.
Всичко се случва в този живот.
Ако мъжът ѝ има желанието и възможността сам да се грижи са семейството - ок.
Но тя трябва да има капацитет сама да се справя с издръжка на семейството, ако нещата се променят.

# 1 516
Явно не си сключвал застраховка живот в България да знаеш колко малко вероятно е да ти я изплатят ако умреш - пожелавам ти да не научаваш. В България е задължителна градината от 4 годишна възраст, доколкото знам. Не че жена с капка амбиция би останала толкова време вкъщи да не работи, ама как да е.

Кой както се е уредил и разбрал, ако двойката е на едно мнение по въпроса, това е важното. Това е кариерно самоубийство и не си заслужава, при положение, че има градини и бавачки за през работно време. Но пък от друга страна за жени без особена кариера или доходи предполагам няма значение.

# 1 517
Подкрепям част от мненията. И нещо последно по темата от мен - една моя позната така роди три деца от мъжа си, нямаше и ден трудов стаж, той доколкото знам е бил без застраховка живот. Отива на работа - получава инсулт, пада и умира. Тя се оплете като пиле в калчища - остави я с дългове, ипотека, коли на лизинг, три деца, тя без собствени доходи и навици да работи. Запорираха част от имуществото, почти щяха да я съдят и вкарат в затвора за дългове защото част от неговите фирми ги беше прехвърлил на нейно име. Накрая не знам как се отърва от всичко и барабар с децата подви опашка и се върна в дома на родителите си.

Точно тази жена година по-рано ми натрапваше високия си стандарт, парадираше с коли и почивки, само тя знаела какъв данък имоти плащала в луксозен квартал, айде мерси такъв стандарт.

В този ред на мисли - ако беше работеща и разчиташе поне малко на себе си щеше по-лесно да мине през всичко.

# 1 518
Аз пък, като работеща жена, която има деца в яслена и градинска възраст, ще си призная, че съм безумно изморена от търсенето между офиса - метрото - градината - яслата - личната лекарка - пулмоложката - аптеката - инхалатора - хоум офиса с болно дете и всичко обратно и до безкрай. Та, не бих упрекнала никоя майка, ако е решила да си спести целия стрес и мъки покрай малките деца и боледуването им и отложи тръгването на децата на ясла/градина. Правят го много жени и от семейства със средни и по-малки от средни семейни доходи. Само че тук жената е и атрактивна и веднага стана златотърсачка.
Никой не е застрахован как ще протече животът му, в тоя смисъл и евентуалният провал на Ели, ако се наложи да издържа детето си, също не е сигурен.

# 1 519
Децатаа растат много бързо. След това какво правят жените, които не искат да работят? Когато синът ми стана на 18, бях на 38. Отгледахме го като студенти и, когато бях на 24, той вече беше на градина, започнах работа. Ако бях чакала да го дундуркам до 18 годишен,  кой щеше да ме вземе на работа без стаж с образованието само?

# 1 520
има различни модели семейство, в някои и двамата работят, в други - само мъжът работи, в трети- и двамата не работят(може да имат други средства).
Всеки живее така както му харесва, няма какво да ги упрекваме хората. Те са се съгласили да е така.
Имам приятелка в Америка, казва няма да тръгне на работа, защото детските градини, или наемането на гледачка ще и струва повече отколкото тя може да изкарва и до ден днешен тя 'гледа' децата, вече 1 и 7 клас, страхотно ги гледа, всеки ден ги кара с колата на всевъзможни неща, танци, фестивали, интересни събития, мъжът  и изкарва за цялото семейство.
Друга моя позната пък няма сигурно и 1-2 години трудов стаж и няма и да има, мъжът и работи, има 1 дете, вече пълнолетно, седи в къщи с кученцето (в Америка се преместиха). Даже на английски не ходи.

# 1 521
И аз искам така, ама на 35 съм с 15 години трудов стаж и 1 майчинство...

# 1 522
Аз също не мисля, че е лошо мъжа да подсигурява семейството. Но със сигурност не съм съгласна жената нищо да не може да прави, да няма образование. Това с танците е до време, след 30-35 аз не съм видяла танцьорка в дискотека. Взимат само млади момичета.  Като стане на 50 какво ще прави тази жена ? Но ако е имала професия е нещо съвсем различно. Дори и да получава много по-малко от мъжа си, пак участва.
 по някакъв начин в семейния бюджет. Човек винаги трябва да има варианти, а не изцяло да разчита на някого. Добре дошло е, ако хората могат да си го позволят.

# 1 523
винаги може да си намери работа, и да не е работила нищо

# 1 524
Естествено, че може. Но е трудно, ако човек няма никакви трудови навици. Още по-трудно е, ако човек е свикнал на висок стандарт, а изведнъж работи за 1000 лв (или дори за минимална), с които недай си Боже трябва да издържа не само себе си, но и семейство. Без един де трудов стаж нали някой не си прави илюзии, че може да се намери хубава работа с добро заплащане?

# 1 525
Всичко може да се случи, жената ще се нагоди според обстановката. Въобще не е вярно, че големи пари се докарват само с  хубава изнурителна работа. Вероятно тя няма да иска да работи за 1000, може пък да си отвори бизнес, да стане политик, варианти много.

# 1 526
Да стане политик? Човек на 35 години (примерно) без опит? Ти на коя планета живееш? Бизнесите също изискват начална инвестиция, ясен план, някаква експертиза и доста работа- много бизнеси трябва да бъдат разработени преди да излязат на нула. Ти да не си от лагера на никога неработилите майки, който гледат деца по цял ден и с тея мисли да се успокояваш?

# 1 527
Мога да дам пример за политик без ден трудов
 стаж.
Вече дори е в Брюксел. Та няма защо да се възмущавате, животът е шарен.

# 1 528
То от такива полиците сме на тоя хал.

# 1 529
ето, давам пример от сегашното 47-О Народно събрание:
едната даже  и английски не знае. Тези хора те управляват. да ме извинят, но по-младичките бяха от тази партия (нищо политическо не влагам), сигурно има още много, много, не ми се търси, тези само с буквата А
============
АЛЕКСАНДРА ВАЛЕНТИНОВА КОРЧЕВА
Дата на раждане : 16/02/1992 , София , България
Професия: изследовател;
Езици: английски; гръцки;
Избран(а) с политическа сила: Продължаваме Промяната, 28.00 %
=====
АЛЕКСАНДРА СТЕФАНОВА МИЛЧЕВА
Дата на раждане : 23/07/1988 , Търговище , България
Професия: експерт-управление на кибер риск;
Езици: английски; немски; руски; испански;
Избран(а) с политическа сила: Продължаваме Промяната, 28.00 %