Любители на кучета - 118

• 32 762
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
И ние чакахме къща и Голдън,ама те сега сме с Джак в апартамент  Blush
С 2 деца и куче всичката храна се споделя,малката редовно преглежда кучето по уши,зъби,облича го и го храни с куклите,а от скоро и се пробва да го учи на команди. Умирам от смях,като вземе и стане пред кучето и му вика "Чини" (демек седни),а кучето я гледа,върти глава и се чуди "К'во пък иска това" Grinning
Цялото отглеждане на кучето е за мен,моите нито знаят какво яде,нито ветеринаря,нищо...За разходки пак аз..
Всичко преживявам,само пустите косми ме побъркват,ама го отдавам,че ми е първи сезон на космопад. На следващия сигурно ще съм ок Blush
Това Джак Ръсела маи съществува само да ръси косми Blush
Така,че каквото и да вземете като порода/пол винаги ще е забавно,само се разберете,кои ще помага с грижите за него.

# 76
Отиди във фейсбука и намери Мама Еми. Адски полезна група.
Големите кучета не са проблем за апартамент. Малките, понякога са по-активни. Спят почти през цялото време, ако са разходени, нахранени и имат легълце, в което им е спокойно.
Ние сме гледали големи кучета и в апартамент и в къща. В къща хигиената е по-трудна. Всички влизат, излизат, мъкнат се играчки, кокали, умрели неща 🙄.
Направи си сметка и за разходите. Храна, посещения при лекар. Малките кучета като храна са по-бюджетни.
Честно казано аз имам доста негативен опит и впечатление  от въпросната група ,  но това е силно индивидуално  .    Може да си направите списък на нещата  на които държите ( да не задържа миризма , да не пуска лиги тн и тн) преди да решите дали ще взимате ако да  коя порода ( ако държите да е породисто ) отговаря на тях . Благодаря за новата тема^^

# 77
  • Варна
И аз не я харесвам много тая група.

Моргана, всички кучета пускат косми, ние също. 😉
Кучето се избира според твоя темперамент, ако имаш право на избор. Можеш да осиновиш и някое келешче, има толкова много. Другото е кастрацията, задължителна е поне за женските кучета, но ще ме разбереш, когато навлезеш в нашия свят.
И последно, все едно имаш още едно дете, каишки, повод, купички, храна, витамини, наградки, пелени, торбички за изходния материал. Разходи, чистене, но и много, ама много любов.

Вчера ми беше много странен ден, никога не е било чак такова гушкане, натискане, ходене по мен, цял ден Бизу беше неотлъчно до мен, дори вечерта, когато си легнахме се гушна в поза лъжичка, какво беше това поведение....

# 78
  • София
Кучетата се напасват. Може би Джаки ще ми дойде в повече, но като цяло не намирам разлика.
Защо не ви харесва групата?.

# 79
  • Варна
Защото вместо да дават съвети и да поучават, само изискват и размахват пръст, ми не мога да се кланям на всеки.

# 80
  • София
Дават съвети. Просто тонът е по-рязък.

# 81
Да не коментираме, че никой не им плаща. Лично съм доволна, избирате си ментор и работите по файловете, които качват, има стъпки, които да следвате, не е задължително да се изявявате публично...

# 82
  • Варна
Дават съвети. Просто тонът е по-рязък.

Сега съм в друга група и виждам разликата, Ина Хаджиева се казва момичето и виждам разликата.
От Варна съм, работя от сутрин до вечер, почивам почти цяла събота и неделя, ами не мога и не съм длъжна да правя кучетата си войници, предпочитам да чета, да се допитам и да се справя сама, нямам време за клипчета, а Мама Еми го изисква, ми не мога.

Аз ако можех да плащам щях да го водя на училище. Никой не ги кара.

# 83
  • София
А то там си е точно споделяне. Полезна е и благодаря на МТЗ, че я сподели. Синът ми си взеха куче и го пратих да чете.
Естествено, не изискват, но ако не ти е комфортно ек да не си член. Аз допускам животните на диваните. Не ги пускам в леглото. Други хора обратно.

# 84
Защото вместо да дават съвети и да поучават, само изискват и размахват пръст, ми не мога да се кланям на всеки.
Съгласна съм . Реших да питам за конкретен проблем  , който  го нямаше в свещените файлове , които преди това бях прегледала. Описах го и  - и тръгнаха да коментират  първо , че това не било порода за начинаещи пък после да погледна файловете .  Обясних , че съм имала други кучета , но с тях такъв проблем не съм имала за това не ги споменавам тогава-не съм ги обучавала правилно за това не съм имала никакъв опит  пък не съм можела да прегледам файловете само за 7 часа в групата . Другата беше разбрала грешно нещата - обясних й ги тя тръгна да се кара , че съм ги написала неясно . Едно друго момиче ми даде съвет- коя била тя да ми дава съвет след като днес е влезнала в групата . Съжалявам,  но аз на този тон и такова отношение не мога да издържа .  Но щом е полезна за някой супер , просто не е моето нещо .

# 85
  • Варна
Тъй де, все кралици и умници сбрани.
Да са живи и здрави.

# 86
  • София
Благодаря за новата тема^^
Тази скала толкова ми заприлича на сливенските Сини камъни, чак мило ми стана (не съм се прибирала от около 2 години вече) Simple Smile
Много е красива породата за неначинаещи, пък останалото - здраве Simple Smile

# 87
  • София
.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 16:50 от Reunion

# 88
Изпуснала съм ви, та да ви догоня с един спящ крокодав. Joy

И буден (и озъбен)  -

И аз бях свикнала да ходя боса и мразех да ми се лепят боклуци по краката, но много бързо отвикнах. В момента Вълчан сменя бебешкия пух, минаваме го леко с Фурминатор, през 4-5 дни, че още ми е жал да го скубя, но поне да свиква. Прахосмукачка/робот всеки ден плюс миене на подове 4-5 пъти седмично и да кажем, че няма много косми. У нас не мирише на куче, нито на пиш, въпреки че все още не го извеждаме. Ползваме ензимен спрей ако излезе пиш/ако от пелената и хвърляме пелените почти веднага.

На мен материалите и клипчетата в групата на мама Еми много ми харесват. Не пиша и не качвам, не ми допада подобно общуване. Като идеи за обучение обаче ми е точното място. Другото място, от което черпя инфо за обучение, е ютюб канала на Зак Джордж (Zak George). А благодарение на шъткането на Сизър Милън куч стана супер внимателен с малката щерка, което ми беше основното притеснение, когато го взехме.

# 89
  • под тепетата
Ау, какви иглички има Вълчан!
ToniShu, това е хранилката , но като е на земята кълве от нея, а окача ли я- май се страхува.
Женскисвят, дай още малко Естесо, моля! Като коте е!
Много малко куче с малки деца според мен не е ок комбинация. Последен случай покрай мен - детето настъпва яко
 пинчера, той скача и го одрасква, съответно му се намира моментално нов дом. Може би кавалерче като размер и темперамент е добре.
Hrdza, все си мисля с този ник, ако ви срещна как ще те извикам Smiley

Общи условия

Активация на акаунт