Любители на котки - Тема 159

• 32 804
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • Велики Преслав
Да ама той не се стресира или крие а напада. А навън като го изведа, не напада непознати. Варди явно територия.

# 436
Е, не го принуждавай да си варди територията. Всъщност него това го стресира, не се чувства в безопасност. Скривай го някъде. И за хората не е добре да ги напада котка, някои може от страх да получат някаква криза със сърцето или да се панират, а ти твоите котки май не ги и ваксинираш.

# 437
  • Бургас
Моето коте нямаше да го бъде,ако не го бях взела...
Цялата уста и език в язви...диария...
Давали са им само пауч Феликс,колко е успявал да хапне,не знам,четири малки и две големи са имали на двора,а вкъщи май две...
Може би усеща,че искам да го спася...
Не хъска...засега.
Рядко има котка,която да не ме хареса,явно усещат,че ги обожавам и...дори и териториални котки накрая ме гушкат...
Лошото е,че и кучетата ме харесват,а аз се страхувам...И се ядосвам на безотговорни стопани,които допускат до мен големи кучета.Последномедно кафяво скочи да ми се радва,врещях на собственичката,че тя е за евтаназия,не кучето,защото отговорността е нейна... и големите кучета по закон са с намордник...Как ще го допусне толкова близо до мен?Ако аз така скоча върху нея?Смешна съм била,радвало се...ама аз не искам...Ако искам,ще си взема и голямо дзверче да ми се радва...
А синът как пищи от кучета...На една пасарелки,няма място да избягаш,помъкнала една дама огромно куче.Синът пищи...скрит в един ъгъл,аз пред него,с разперени ръце и разтреперени гащи,защото и аз се страхувам...

# 438
Аз бих затваряла животното в стая, където си има места за криене, да няма достъп до непознати, щом реагира със стрес и агресия.
Ако съветът беше към мене - къде да се затвори оставена сама животинка, когато някой идва да я обгрижва. Миналата година два пъти по седмици бяхме на почивка. Първият път една приятелка дойде веднъж, котката е била много агресивна (приятелката е биолог, няма проблеми с каквито и да е животни, дори отровни змии, Мъри е първата и единствена). Мацата е била супер агресивна и втория път преживя сама цяла седмица. Няма да забравя, когато преди няколко години, когато се бяхме запилели за половин месец в Грузия, друга приятелка плачеше по вайбъра, че се е наложило да си докара с колата дръжката на мопа, за да се отбранява от котката. А тя също имаше котка по това време и беше съвсем наясно с поведението им.
А, и да не е сама, пред очите ми на два пъти си заби ноктите до дупка в прасците на две приятелки (едната я беше обгрижвала скоро преди това и котката няма как да я е забравила). При това без никакъв признак за каквато и да е агресия секунди по-рано. Не че няма къде да се скрие - седи около тебе без никакъв призвак за нападение, и изведнъж скача и забива нокти. А иначе е глезла мъркалка, ако няма външен човек.

# 439
  • Велики Преслав
Моята котка има всички ваксини.
Всъщност наистина малките бебета нямат. Но големите имат. Какво ви накара да мислите така.

# 440
Здравейте, днес намерихме новородено коте и се търси приемна майка-котка, докато поотрасне.
Ако можете да съдействате, за контакт тел.- 0876 49 05 85, за гр. София

# 441
Не, разбира се, че мнението ми беше за случаи, когато и стопанинът, и котката са вкъщи, и той може да реагира, и идва някой външен човек, който даже не очаква да му се нахвърли котка. В случай, че стопанинът липсва и идват хора да обгрижват котката, те следва да са предупредени какво да очакват, ако е давала индикации за агресия към външни хора, и да се подготвят с ръка, обвита до лакътя с някакво платче, с която да си предпазват и лицето при нужда.

# 442
  • Варна
Маслин се срещна с Лара Simple Smile Тя го облиза и вече се познават. Миличкият все забравям, че до онзи ден беше в клетка и се изненадвам на липсата му на реакции. Стаите си обаче познава. Като го прибрахме от воаяжа на двора веднага подуши познатите си неща:

# 443
Не, разбира се, че мнението ми беше за случаи, когато и стопанинът, и котката са вкъщи, и той може да реагира, и идва някой външен човек, който даже не очаква да му се нахвърли котка. В случай, че стопанинът липсва и идват хора да обгрижват котката, те следва да са предупредени какво да очакват, ако е давала индикации за агресия към външни хора, и да се подготвят с ръка, обвита до лакътя с някакво платче, с която да си предпазват и лицето при нужда.
При моят дзвер от това не би имало полза. Независимо дали съм в къщи или не, гадинката (е, обичам си я, то е ясно, към мене не е такава) не напада отпред, а от към гърба на човек. Независимо дали скача на гърба или забива нокти в прасеца. Като секунди преди това гледа невинно и изобщо не показва какъвто и да е признак на агресия (като аз съм там, като ме няма, проявява агресия в момента, в който някой влезне в апартамента)....

# 444
  • Бургас
Лелее...някои котета са истински дзверчета...Май от котки,не от кучета трябва да се страхувам...
Дано моят е пацифист,че никак не обичам агресията...

Маслин и Лара за пръв път ли се виждат?
Май са се харесали...Дано...

# 445
  • София
Пацифист,  след кастрацията…

# 446
  • Бургас
Пацифист,  след кастрацията…
Ако не плаче и не вие,няма да има кастрация...
От него зависи.
Досега по кабинетите е най-гласовитият пациент:"Мяууу аууу аууу"...
Чак едно куче с направо човешки поглед седна да го успокоява(и успя...нещо му скимтеше)...

# 447
Това е по 75 стотинки на пауч. По-евтино няма май. Евентуално Феликс на промоция да е 5-10 стотинки по-евтино. Другият вариант е консерви. Там има и много евтини, с незнайно съдържание. Кастрирай възрастните женски, защото есента ще имаш още малки котенца. Ако им вариш нещо, използвай и бульона, за да им дробиш хляб в него,  може и да сложиш някакви зеленчуци като морков, картоф и тиквичка, които са подходящи за котки. Дори и с хляба, пак ще получат повече истинско месо и протеин, отколкото има в евтините консервирани храни.
Феликс са по 50тина ст в Метро. Вече редовно има промоция. 4 бр по 100 гр. са 2.09 лв.
Ами какво да кажа - моите това харесват...
От уискас - само Casserolle

# 448
  • Бургас
Феликс не знам...уж с това са го хранили,но...имаше диария...е,и вирус и паразити...
Уискас мирише по-добре и повече го харесва.
Феликс дадох за бабината баба котка,пак ще ѝ купя.На един магазин е на трайно ниска цена 2 и нещо.

# 449
  • София
Недоволна, и Дейзи напада гледачите си. Установихме, че го прави когато си тръгват или ако не ѝ обръщат внимание. Първия път беше ухапала хазяйката. Дъщеря ми беше на работа, а хазяйката довела техник за бойлера. И тъй като никой не ѝ обърнал внимание, взела, че се хвърлила в гръб на жената и я захапала за лакътя. После се започна и това с гледачите. В момента, в който си тръгват, ги напада. Един по един всички приятели отказаха да я наглеждат. И аз пострадах веднъж. Беше няколко дни сама. Пристигнах да я гледам, защото дъщеря ми щеше да отсъства цял месец. Моментално се настани в скута ми, щастлива, че вече не е сама. Обаче около 1 час по-късно реших да я оставя, за да вляза до тоалетната и тя ме ухапа така, както никога не съм хапана от котка. Ръката цялата ми беше забрала. Според мен реши, че я изоставям отново (входната врата и банята са една до друга). Така стигнахме до извода, че май е по-добре никой да не идва или при по-дълго отсъствие да живее с хора. В момента цял месец е на отглеждане в друг дом и се чувства прекрасно. Никого не напада. И изобщо не ѝ пука, че е на чуждо място.

Общи условия

Активация на акаунт