Любители на котки - Тема 159

• 33 863
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
_Зизу_,магазинът е към ветеринарна клиника,но колко хора купуват от там,не знам...
кукумицинка,благодаря,цената е супер,ще накупя такива разфасовки...
7 кг е много за съхранение...
А запечатани пакети по 2 кг могат да си стоят и до Нова година...

Ох,аз мислех,че ФИП и панлевкопения са едно и също...
Ужас...
Ама то и при хората какво ли не се случва...
Ще мисля позитивно
Бабината Моли не е ваксинирана,а тоооолкова време живее...Но някои от децата ѝ починаха...Не вярвам да са отровени,от болести явно...
А красивите ги изпокрадоха,само за едно от тях ни се обадиха,че го вземат...

# 511
Запечатани пакети със суха храна може да си стоят и по 1-2 години без проблем, зависи кога са произведени, до срока на годност си изкарват.

Може да са ги взели котенцата на Моли за осиновяване, което си е най-добрият вариант. Котката нали е с отрязано връхче на ухото, че е кастрирана. Най-вероятно който и да я е кастрирал, го е грижа за нея и няма представа, че е на баба ти, че да я попита дали да я кастрира и дали да вземе котенцата ѝ, които са оцелели -  мисли я за бездомна, при положение, че е на улицата, и е "откраднал" котенцата, за да им намери дом.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 13:29 от кукумицинка

# 512
Кукумицинка,дай ги на лични тези опаковки по 2 кг(линка за тях Simple Smile )
Ами...от чувалчето в магазина си яде...И там сигурно се застоява,а за да няма гадинки,явно пръскат с нещо...
Сега Уискас пауч е на промоция...
Излиза около 70 Ст.
Яде не повече от 50 гр храна-50 Ст...
До 2 лв на ден е приемливо в момента,защото ще давам още 40 лв за двете оставащи ваксини против гъбички+50 лв за две тривалентни+ евентуално този тест за левкимия и СПИН ,на който държа...
Само се моля да ми е здраво...
Една жена във фейсбук ми писа,че въпреки ваксините,на 10 месеца котето им се разболяло от ФИП и... и съвсем хипохондрясах...

Давай тия пари за хубава храна, витамини и обикновено обезпаразитяване с Бродлайн. Мой съвет - ако котето изглежда добре, храни се и е игриво - спри с тия изследвания. Стресираш го, а под стрес имунитетът им спада, а и е още малко. Няма напълно здрав организъм в природата и постоянно може да му намират някакви гъбички или инфекции, които ако не са фатални вируси - имунната система ще се справи с тях и сама, но ако е силна, а това ще стане с хубава храна, витамини и спокойствие. Семейната ни котка живя 19 човешки години и без болести, но и нищо специално като грижи или изследвания за нещо. Ядеше варено или печено месо. За моето Плъх давам малко повече пари, защото така съм преценила, както писах няколко коментара по-назад в темата, но съм спокойна, че е здрава с профилактични прегледи.
Мисълта ми е да оставиш котето малко намира и да си чилвате, и му взимай по-хубава храна. Написах ти и за едни витаминозни пасти. Ако искаш - пак ще ти дам линкове към тях.

Малко като при хората е - цял живот работил тежък труд, не си е гледал здравето, хранил се е нередовно и с лоша храна или се е тъпкал с вредни храни и т.н., а после с 300 болести, дава пари за лекарства. Има изключения, но масовите случаи са такива, защото е логично.
Ние поддържаме телата си с хубава храна, чист въздух и вода, спокойствие, любов...оптималното е това. Ами животното и то така, това му е подръжката. По-здраво няма да стане от пускането на изследвания за всевъзможни неща.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 16:47 от Анонимен

# 513
ТАня,
Мерси за идеята за склад. Ще поровя сега!

Моите хич не са фенове на сухото. Но когато ползвам, правя малък отвор на чувалчето и после защипвам с такава щипка.
За мен ароматът се запазва, но ... не я вм сз, все пак Simple Smile

# 514
Зак

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 16:56 от red soul

# 515
ето ни и нас
злоядото коте

# 516
# 517
  • Бургас
Галактическа сова,пастите ми излязоха всичките,не точно определена...Във вет клиника или зоомагазин няма ли ги?
Ще взема,ако ще помогне...
Ама не е ок с гъбичките положението:

Само там не успява да изближе Клотримазола...Аз го мажа,когато му се спи,пак се разсънва и се ближе...
Той док каза,че след д ваксината против гъбички може временно да се влоши...

# 518
Нищо не помага... иот ваксината нямахме резултат...

# 519
  • Бургас
Нищо не помага... иот ваксината нямахме резултат...
Ама котето живо ли е?
И...ако е,как се чувства?
Човешки Фунголон може да давате в Мин. дози...така сме се разбрали с док,ако не помогне ваксината...
Гъбите са упорити,няма спор...
Но и от имунитета зависи...

# 520
Галактическа сова,пастите ми излязоха всичките,не точно определена...Във вет клиника или зоомагазин няма ли ги?
Ще взема,ако ще помогне...
Ама не е ок с гъбичките положението:

Само там не успява да изближе Клотримазола...Аз го мажа,когато му се спи,пак се разсънва и се ближе...
Той док каза,че след д ваксината против гъбички може временно да се влоши...

Нормално е да се влоши след ваксината, макар че се ваксинират здрави организми, а не болни...не знам в случая как стоят нещата.
Пастите са мултивитаминозни:
https://zoomagazintiger.com/kotki/vitamini-i-dobavki-kotki/vitam … va-kotka/kalo-pet
https://zoomagazintiger.com/kotki/vitamini-i-dobavki-kotki/vitam … ioli-Vigorpet-Cat

Разбира се, че трябва лечение при наличен проблем, но ми се струва, че подценяваш хубавата храна и витамини. Не може само изследвания и лекарства. Не съм лекар, но многото лекарства, антибиотици и т.н.водят до отслабване на имунната система, а и до поява на инфекции, че и гъбички. Аз, на твое място, бих спряла с даването на всякакви лекарства (ако ситуацията не е животозастрашаваща), за да се изчисти котето от всички химии и да оставя неговия организъм да се бори, като през това време ще наблюдавам дали се храни, дали пие вода, пишкане, аки, игра... Не е неглижиране или експеримент, просто - почивка за котешкото, малко тяло. И бих разкарала уискас от менюто.

# 521
  • Бургас
Ще попитам за паста утре в зоомагазина към вет.клиника,ако няма,ще поръчам.
Уискас защо не е хубава храна?Казаха ми лекарите,че за малко коте е хубава...Гранулите Уискас не ги харесва(че и дворната Моли на баба не ги иска),пак лекарите препоръчаха Еколибрио или както там се казва,била близка по състав до Роял Канин гастро...
Вече и аз се обърках с храните.
Мога да му взема примерно Роял Канин за котенца,но казаха,че е само скъпа...
Гледах тази,която тук препоръчвахте,но я има само онлайн,ако не я яде...ще трябва да храним Моли(и най-вече гаргите) със скъпа храна.
Моли може да е дворна котка,но е каприз,а и си обича манджичка,пица и...мляко.Сутрин и вечер млекарят ѝ дава,баба ѝ дава...

# 522
Ако си мислиш, че с Феликс котката добива някакъв имунитет, много се лъжеш, Мария. Simple Smile

Дай малко време на ваксината. Така и не сподели името й. Simple Smile

Клотримазола не действа така както тербинафина. Не слушаш патило. Wink (ако имаш алергия, не мажеш с пръсти, ами с тампон или клечки за уши).

Аз като гледам на снимката, раните от разчесване са хванали корички, което значи, че няма сърбеж. При ваксината първо ще опада повече козина, ще видиш по-големи или и на други места оголени участъци, но това значи, че инфектираните косми падат, следователно на тяхно място ще поникнат нови, неифектирани.

То и за това се слага на някоколко дози тази "ваксина". Давай хубава (скъпа) храница на котето, за да му подсилиш имунитета. Остави го тоя Феликс.

# 523
  • Бургас
Биокан М е ваксината.
Той беше много зле,когато дойде,шепичка кожа и кости с бълхи...
Небцето му беше в язви,езикът почернял и с дупки направо...Лекарите мислеха,че е панлевкопения и даже ме съветваха да се откажа от котето...
Сега,за щастие има розово езиче,розово здраво небце...
Коремчето беше много подуто,сега за щастие не е вече...
А Уискас много помогна,лъжех го така да си взема антибиотика.
Може пък гъбичките да се развиха след десетте дни антибиотици,не знам силна ли му беше дозата,за коте не мога да изчисля.
Последно каква храна,освен пастата,ще го съвземе?
А да мажа Ламизил мога с клечки и ръкавици,проблемът е,че веднага след мазане ляга върху мен...така че не смея...правя не само алергии,а анафилаксии...
Та...кажете храна,паста още утре ще потърся/поръчам.
Той се съвзе,скача като лъв,порасна...Беше 700 грама,трябва да видим как да го претегля,сигурна съм,че е вече поне 150 грама повече...

# 524
Мария, смени храната с такава без зърнени култури, спри с мъкненето по лекари, спазвай предписанията на вета и навярно гъбичката ще изчезне. С този постоянен стрес имунитета пада. Отделно има котета с алергия към зърнени храни. Сиси оплешивява отпред пред ушите и по стомаха ако яде храни със зърно. Отделно и след водене на вет започва да се проскубва от стрес.

Общи условия

Активация на акаунт