Любители на котки - Тема 159

• 32 797
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
# 496
Умни са, но за вироглави. Аз съм гледал за кратко мей кун. Боже това нещо уникално.
Умна, кротка, тиха, любвеобилна и нежна. Обаче ако си я храниш повечко може да е 30 кг. Тази беше 18. Много беше хубав. Ако нямах други бих си взел. Свинкса ми е как да кажа, като котка на химиотерапия. Все като ги видя такива, се сещам за това.

Определението за Сфинкс много ме развесели Simple Smile
Ако трябва да бъда честна, красива котка за мен е сивата британка. Но космите, макар и в определен годишен период биха ме влудили. Разбира се вие, които отглеждате котки сте свикнали, но мен това ме спира, обмислям го най-вече заради радостта на децата.
Много искам да разговарям с някой, който знае повече за Сфинкса, защото съм сигурна, че има много специфични неща относно кожата, да не се окажат прекалено капризни в отглеждането.

# 497
  • Велики Преслав
Ето нещо което ще ви насочи ако не се намери такъв човек. https://bul.pets-health.com/3110665-tip-1-how-to-wash-the-sphinx

# 498
Разглеждам противопаразитните спор-ОН препарати. До сега само Броадлайн сме ползвали. Но виждам че има доста други и на по-добра цена.
Някой има ли впечатление от алтернативи на Броадлайн. При 2+ котки ми идва в повече цената Simple Smile
Ето тик има доста други https://petmall.bg/kotki/kozmetika-i-grija/protivoparazitna-grija?page=2

# 499
  • Бургас
Ооох,аз искам Мейн Куун...Бях харесала сибирско горско,но си мислех пък коте от базар.бг...
И взех от фейсбууук...
Пари за Мейн Куун нямам,но бих взела,ако можех да си позволя.
Изглежда величествено.
Можех да си купя котка за 400...Но не и за 1400...
Горките Сфинксове...не ги приемам за котки...Не знам...приличат малко на трол...Както и френските булдози.
Не ги харесвам,но може би са мили животинки.
Не само космите обаче дават алергия...А жлезите,миризмите,микробиомът от изпражнения....Надълго говорих с алерголог преди да взема котето...Тя препоръча куче,ама...искам коте.И за двете са ми отрицателни пробите,а и съм имала коте...

Сега...
Как съхранявате голямо количество храна?
Като хипохондричка ми се струва недотам чисто и хигиенично да купувам насипна храна от отворен чувал.
Искам запечатан чувал,но храната,която моят писан хареса и яде с удоволствие и му действа добре...е само в разфасовка по 7 кг чувала...
Ок,67 лв не са никак много,това ще стигне за пет месеца поне,но...Къде да го съхранявам...
Имаме мравки през лятото,преди в редичка крадяха от храната на свинчетата...Има ли как да нападнат котешката храна?
Още не съм видяла мравуци обаче,дали котката не ги плаши...
С нищо не смея да пръскам срещу моите мравки,с тези мои алергии...Че и майка с астмата...Оцет слагах,сол...не се отказваха...
А пък с котка е опасно да се пръска,да не се натрови.
Къде съхранявате чувалчета?
Наистина не искам насипна храна,Еколибрио яде моето.За съжаление няма по 2 кг,което би ми било идеално...

# 500
Опакованите сухи храни се затварят без проблем. От тези, които са минали през ръцете, по-малките опаковки се защипват както защипват Пликчета с цип. Големите имат наистина цип - едно плъзгащо се от горе на чувала, което го отваря или затваря. Това последното е от две фирми, не знам за другите.

# 501
  • Бургас
Не знам...ще попитам има ли цип...
Не,че.мравуците ще ги спре цип...

# 502
Има група във фейсбук, казваше се Котки Сфинкс. Аз я направих преди години и беше много активна с доста собственици и вкл.от Русия. Имаше и хора, които развъждат с родословие. Не знам дали я има групата към момента, защото я наследиха други хора, тъй като изтрих фейсбука си.

# 503
  • Бургас
Ако трябва да се спасява котка Сфинкс,ще я взема...
Иначе едва ли...
Сибирско горско или Мейн Куун са ми фаворитите ...
И да можех да се грижа за истински тигър(ама от бебе) в зоопарк...
Или за коали,панди,вомбати...
Това бих работила с удоволствие...

# 504
  • Бургас
Ооох,аз искам Мейн Куун...Бях харесала сибирско горско,но си мислех пък коте от базар.бг...
Моето котаче е от базар бг Simple Smile Simple Smile - Норвежка горска котка Blue Heart Вече шеста година сме заедно и много се обичаме!!! хи-хи По същото време,когато го взех,в едно село близо до Бургас се продаваше Мейн Куун за 200лв.-чисто бяло.Тогава много се колебаех дали да не го взема и него,но в крайна сметка се отказах.После съжалявах разбира се!

# 505
Видях само на едно място онлайн опаковки Екуилибриум от 2 кг, останалите са 7.5 кг. И да не я нападнат гадинки, това е количество, което една котка ще го яде половин година, а може и повече, ако се дава редовно мокра храна. Едва ли ще иска. Аз съм по-скоро не за такива количества, както и да я затваряш опаковката.

# 506
  • Бургас
Кукумицинка,дай ги на лични тези опаковки по 2 кг(линка за тях Simple Smile )
Ами...от чувалчето в магазина си яде...И там сигурно се застоява,а за да няма гадинки,явно пръскат с нещо...
Сега Уискас пауч е на промоция...
Излиза около 70 Ст.
Яде не повече от 50 гр храна-50 Ст...
До 2 лв на ден е приемливо в момента,защото ще давам още 40 лв за двете оставащи ваксини против гъбички+50 лв за две тривалентни+ евентуално този тест за левкимия и СПИН ,на който държа...
Само се моля да ми е здраво...
Една жена във фейсбук ми писа,че въпреки ваксините,на 10 месеца котето им се разболяло от ФИП и... и съвсем хипохондрясах...

# 507
Тук ги видях малките опаковки, може да има и на други места:
http://zooborsa.bg/kotki/hrani-za-kotki/suha-hrana-za-kotki/equi … ha-hrana-za-kotki

За ФИП, да, напълно е възможно да развие и ваксинирано животно, цитирам  от тук:
https://www.royalcanin.com/bg/cats/kitten/feline-infectious-peritonitis
"Има налична ваксина за котешки инфекциозен перитонит, но нейната ефективност остава спорна тема."

Не е от задължителните ваксини, самият вирус е много често срещан и е сравнително безобиден, ако не мутира и не причини ФИП, а това зависи главно от имунната система на котката, дали е била подложена на фактори, сриващи имунната система, като глад, студ, инфекции, болести, стрес и пр., и те като хората, не са еднакво устойчиви нито на стрес, нито на други неща.

За мен е безсмислено да правиш тестове за ФИП и СПИН. ФИП тестът ще излезе положителен, дори е да е изкарало просто някакво разстройство с безобидната форма. СПИН най-вероятно няма, тъй като единственият вариант за такова малко коте да има, е да го е получило от майката, а това е по-трудно от предаване на болестта чрез ухапване и одраскване от други котки. Ако няма някакви видими симптоми, че има СПИН, не излиза и при положение, че не живее с други котки, въобще не бих тествала на такъв етап.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 11:41 от кукумицинка

# 508
Един съвет от мен като работеща в зоомагазин - ако вземате насипна храна, то я взимайте от големи магазини с достатъчен човекопоток, дори цената да е малко по-висока от тази в кварталното магазинче.
Защо ли? В големите магазини човекопотока в 90% от случаите е по-голям, т.е. храната не се застоява много.

# 509
  • София
Аз купувам големи чували. Независимо дали имат цип или нямат, веднага ги прехвърлям в буркани. Гледам да са максимално пълни, за да остава колкото може по-малко въздух и ги затягам колкото мога. Така запазват напълно аромата си, защото ако той изчезне, спират да се харесват. И това го правя от години, а не само сега, когато съм с много котки.

Насочила съм се към тази порода защото не пуска косми, но пък потенето или секрецията на кожата сигурно е по-голям проблем. Освен това четох, че са много любвеобвилни и имат кучешки манталитет. Да си призная, много са ми интересни на вид, харесвам ги.
Никога не съм гледала котки, имам и деца, обмислям го, дали няма да ми дойде много зор.
Lucky Plam има такава котка. Можеш да я разпиташ по-подробно. Тъкмо може да се сети и за нас. Wink

MarietaYo, по-добре намери някой склад за ветеринарни неща в Пловдив (по спомен живееш наблизо). Отворих линка и се ужасих от цената на Бродлайн, а онези по-евтините не са ми познати. По складовете една пипета Бродлайн върви 16-18 лв, а тук е 23. За съжаление в Пловдив не знам къде има.

Общи условия

Активация на акаунт