Любители на котки - Тема 159

• 33 816
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Това с чипа и мен ме интересува.
Мъжко ми е котето.

# 631
Младежът, новодомецът вкъщи започна да показва лош характер. Sad Много хапе. Идва да го галя и започва да хапе. Държи ме за ръката и хапе. Като си отместя ръката, се хвърля към нея, хваща ме с лапи без да пуска нокти и започва да ме хапе. Много, много силно хапе. Sad
Преди кастрацията е имало единични такива случаи, при които забелязах, че се възбужда. Надявах се, че след като го кастрираме това хапане ще отмине. Но уви. Миналата вечер ми се хвърляше и по краката и ме хваща с лапа и пак забива зъби...
Някой имал ли е такъв проблем? Може ли да споделите мнение и да дадете съвет как да пресека това поведение?

В детска възраст имах котарак (некастрирани), с който имам много тъжни и трагични спомени от подобно поведение. Малко неща не бих простила на котка и първото, за което се сещам е хвърляне по краката и зверско хапане. Имам белези от котарака в детството ми.

# 632
Защо не опиташ да го разиграва с въдичка, за да изразходва енергията и агресията си? Или на висок глас да кажеш НЕ. Или да пробваш с пръсщачка за цветя. Може и леко да го пернеш по муцуната. Майките често раздават правосъдие, когото котетата прекалят.

# 633
Защо не опиташ да го разиграва с въдичка, за да изразходва енергията и агресията си? Или на висок глас да кажеш НЕ. Или да пробваш с пръсщачка за цветя. Може и леко да го пернеш по муцуната. Майките често раздават правосъдие, когото котетата прекалят.
В интерес на истината не ги разигравам напоследък. Те тримата по цял ден се гонят, дебнат или един друг, или топки/мишки, каквото съм им нахвърляла сутринта по пода за игра. Мислила съм си, че нямат нужда от игра с мен. Котаракът се отпусна, играе много и дори гони мацките, че и ги поступва чат-пат.
Но определено вече изобщо, ама изобщо не е онова кротко и гальовно котараче, което спеше с мен в офиса. Sob

# 634
  • Бургас
Моят котак когато забие нокти повече от обикновено,извиквам"Ооох,боли!",веднага пуска.
Но е безкрайно любвеобилен,пак хапе и ме хваща с лапи,но рядко наранява.

# 635
И нашия като се заиграе хапе и дере.
Не смея да гъкна, че ММ ще ме прати на палатка. Joy Не дава и дума да се каже на котката.

# 636
Моят котак когато забие нокти повече от обикновено,извиквам"Ооох,боли!",веднага пуска.
Но е безкрайно любвеобилен,пак хапе и ме хваща с лапи,но рядко наранява.
Ох, като викна 'не' го отказвам от излизане на терасата и качване на прозореца. Не знам дали ще се ориентира за различни неща.
Той може би просто си има такъв хапещ маниер - с хапане разчупи вече две мишки, които мацките си глозгаха лекинко месеци наред. Sad

Ивекс, ние се галим основно нощно време. Идва в леглото ни. И ММ става жертва на зъбите му, като реши да му обърне внимание. А как мрази да го хапят и драскат котките! Той толкова не искаше домашни любимци, аз толкова много донесох, че и му спят в леглото, че и ги гали! А те? Го хапят?!

# 637
  • Бургас
Горкият мъж...
Не знам,до коте е.
Имах навремето една злоба,тя хапеше и дереше злобно.
Този момък, който е почти месец вече вкъщи е много мил,гальовен и няма желание да дере и наранява.
Ходих с ръка зверски издрана от лакътя до китката,но защото диването скочи върху мен,хлъзна се на ръба на леглото и просто се опита да се хване....
Даже ме майтапиха,че съм била на война и имам рана от меч...
А иначе гледа да се гушка и естествено,че ми лови,хапе и бута със задни лапки ръката (няма коте,което не го прави),но внимава...А изохкам ли,пуска...
До животно е.
Умни са,знаят много добре боли ли като хапят и дерат.

# 638
Дайте съвет как да прогоня един мъжкар, който влиза в двора и дебне да бие Мацка. Тя го усеща от далеч и става не спокойна, мъжът ми го отнася постоянно, съска, хъска и кофти го дере(явно щото и той е мъж😂), но след последното му появяване, тя направо изпадна в нервна криза. Сега е при майка ми да се успокой.
Плащам и данък :

Кастрирана е като беше на 7 месеца, тамън й беше минало първото разгонване, но си остана кльощава и глистава, въпреки че яде като ламя - тежи 4 кг.

# 639
  • Варна
Маслин избяга Sad Изведохме го на двора с каишка и се измъкна. Скочи в съседния двор, ММ се опита да го свали от един бръшлян и го раздра по ръката, а той има жесток псориазис.
Дали 10 дни са достатъчни да ни е запомнил и да се върне, как мислите?
Искаме да дадем шанс на Маслин и беше въпрос на време да го пуснем вън. Сега ме изненада и ми стана тъпо.

# 640
  • на брега на морето
Разбира се, че ви е запомнил, котките са много умни. Потърсете го с храна, уплашен е и е любопитен да разгледа това-онова. Викайте го. Малко на майтап, но включете и Лара. Ще поскита и ще се върне, защото е запомнил къде се яде на корем.

ТМ непременно да отиде на лекар. Той си знае де.

# 641
Здравейте, имам доста задачи напоследък и не мога да пиша.
Видях някъде нагоре, че се питаше за чип. Както Таня67 каза, Пиги е с чип. Не знам какво точно интересува потребителката, за да и отговоря Simple Smile

Какво ме зяпаш? Хем се облякох, хем си играя 😁

Аз питах за чипа. Просто човека от развъдника го спомена, да не кажа препоръча, за да може котаракът да се развие физически, а след това акао искаме да го кастрираме. Не го бях срещала като информация. Имаме време да решим. Младежът е още на три месеца.

# 642
  • Варна
Прибран е, благодаря, Котьо Simple Smile Познава гласа на мм и се показал в бръшляна, после послушно изчакал ММ със стълбата да го свали от съседската ограда.
Радвам се, че си е вкъщи. Започнал е да свиква с ММ, но и той много му говори и го гали. По принцип има излаз от мазата към двора, сега е затворен докато свикне. Изкарваме го навън през нашия си достъп до мазата.
Ще му отворим скоро, сам да излезе и да се прибира.

# 643
  • на брега на морето
Олекна ми. Beers

# 644
  • Бургас
Четох наскоро,че ако коте избяга,трябва да му се изнесе тоалетната до входната врата,но се радвам,че Маслин се е върнал.
Привързват се...
Аз в момента,в който се прибера,чувам "Мяяяу Мяяяу"
Звучи като:"Мамооо,мамоо"
Обличам една от "котешките" блузи,лягам,с един подскок е върху мен,ляга и мъркоти,доволен от живота.
Гали си и главичката в моята глава,аз също му подръжавам...
А сутрин задължително има и целувки...
Докато не си мръдна дебелото д.,лежи до мен и чака да стана.Стана ли,скоква да ме прегръща и целува.

Общи условия

Активация на акаунт