Любители на котки - Тема 159

• 33 774
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Велико Търново
sisku, не знам защо ви е препоръчал чип и какво има предвид под "да се развие физически". Когато стане готов за кастрация, просто е по-добре да се кастрира. Не виждам смисъл от слагане на чип преди това. Ние го сложихме по други причини, временно. Още е на няколко месеца и не мога да кажа колко време ще действа реално. Мен лично малко ме притесни идеята доколко е ок, но вет казаха, че уж действа на мозъчно ниво, като не им позволява изобщо да се разгонят. Дано да няма последици, защото все пак това са хормони. Иначе става бързо и е безболезнено за котето самото поставяне. Ако нямате медицинска причина, не виждам защо да го правите (повтарям се, но наистина е така). Развъдниците ги ползват, за да могат да контролират разгонването и да заплождат, когато решат. За домашна котка най-добре е да бъде кастрирана, когато се развие достатъчно.

# 646
Тумбел,
И ние имаме един такъв натрапник. Най-ги гони вода. Маркуча и праз вода. Държа си каничка с вода на прозореца и пляс....
НО няма разкарване...
Сега ще му сложа капан. Са дребни хищници - на принципа на такъв за мишки. И ще го заведа дуругаде...

# 647
Днес имах гост в офиса. Чувстваше се като у дома си.

# 648
  • Бургас
Тумбел,
И ние имаме един такъв натрапник. Най-ги гони вода. Маркуча и праз вода. Държа си каничка с вода на прозореца и пляс....
НО няма разкарване...
Сега ще му сложа капан. Са дребни хищници - на принципа на такъв за мишки. И ще го заведа дуругаде...
А вица за мъжа,който се опитвал да изхвърли котарака на жена си и накрая котакът се прибрал,а мъжът се загубил знаете ли?
Ще се върне...Освен ако не го заведете на повече от 60-70 км...
Там как ще оцелее,как ще свикне ...

# 649
  • София
И аз мисля, че ще се върне, дори и на много километри да се заведе.

# 650
Привет, момичета и момчета, имам котка, която е на 15 години и преди няколко дни беше диагностицирана с полиатрит. Направиха снимка, кръвни изследвания и ни назначиха терапия с НСПВ и Flexadin. Някой има ли опит с други добавки или методи, които да подобрят състоянието на котката.

Ще съм благодарна за всякаква информация и насоки.

# 651
Младежът, новодомецът вкъщи започна да показва лош характер. Sad Много хапе. Идва да го галя и започва да хапе. Държи ме за ръката и хапе. Като си отместя ръката, се хвърля към нея, хваща ме с лапи без да пуска нокти и започва да ме хапе. Много, много силно хапе. Sad
Преди кастрацията е имало единични такива случаи, при които забелязах, че се възбужда. Надявах се, че след като го кастрираме това хапане ще отмине. Но уви. Миналата вечер ми се хвърляше и по краката и ме хваща с лапа и пак забива зъби...
Някой имал ли е такъв проблем? Може ли да споделите мнение и да дадете съвет как да пресека това поведение?

В детска възраст имах котарак (некастрирани), с който имам много тъжни и трагични спомени от подобно поведение. Малко неща не бих простила на котка и първото, за което се сещам е хвърляне по краката и зверско хапане. Имам белези от котарака в детството ми.

Така играе - хапейки и ритайки с крака, все едно си плячка. Те така си играят помежду си. Не мисля, че е лошотия ако не те ръмжи и хъска - всичко е ок. Хвърлянето по краката е пак вид лов. Ще му мине.

Мариета, какво е това преселване на котараци, което замисляш?

# 652
  • София
Когато Барни беше мъничък, ММ и синът ми му даваха пръст да хапе.Никога не ги захапа до кръв, явно отлично е съзнавал, че е игра. Пак тогава аз ползвах една рошава ръкавица за бърсане на прах, с която Барни да се боричка и хапе, без да ме наранява. Месец след кастрацията напълно забрави за болезнените игри.

Сега, ако ми скача по краката, е в гърб, по прасеца, като го прегръща с 4 лапи, но не пуска нокти. Получава се като прегръдка Simple Smile. Прави го само когато си играем.

# 653
Галактическа сова,
Направо в друга галактика Simple Smile без билет Simple Smile

# 654

Душичка мамина!Толкова трудности с него последния месец,но всичко свърши добре.

# 655
Здравейте,
Някой ми препоръча за котешката тоалетна Cats best. Много съм благодарна, за което! Flowers Bouquet
Купих от лилавата и много ни харесва. Обаче свърши и трябва да купя пак.
Искам да попитам червената различна ли е и коя е по-хубава?

# 656
  • София
Лилавата са пелети, като пръчици. Червената са като трици.

# 657
Красавецът ми с мартеничка

# 658
Тези от вас, които изхранват по повече котки, на каква суха храна сте се спрели за тях? Моята банда омита 200-250 г гранули на едно хапване. Другото им е с мокра храна от консерва.
С мноооооого четене и избиране съм накупила Божита без зърно и Greenwoods, но започвам да се притеснявам, че може да не издържим финансово на този прекрасен хранителен режим. Confused

# 659
Колко котки са това?

Общи условия

Активация на акаунт