Любители на котки - Тема 159

• 33 770
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Колко котки са това?
Трички. Wink

# 661
  • Бургас
Моята котка много добре приема Роял Канин.
И пауч,и Kitten,и гастро...
И съответно не иска друго да яде.
Явно въпреки че има глутен и царевица,някак е ок...
Имаше преди в коментарите,че Роял Канин рядко създава проблеми.
Котето си е жизнено,стомахчето му е добре(сещате се по какво съдя...)
Май повече наблягаме на гранулите,но и лекарите така казаха,че гранули са по-добър вариант от пауч.
Не знам по какво съдят,паучът уж е месо,а не се разваля на стайна температура,не знам.

Гранулите са и те толкова обработени...

# 662
Ако имах повече от две котки, щях да им готвя месо и карантийка, и щях да консервирам.
По-евтино е.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 23:16 от Анонимен

# 663
# 664
# 665
Стела, страхотна йога поза 😀😀😀
В последните месеци Щасуни е изцяло на сурова храна. Друго не признава мис Каприз!

# 666
  • София
Сладки спинкотковци 😻

Вчера Блеко като никога не ме посрещна като се прибрах от работа..., стана 8 часа- него го няма. Виках го, търсих го...
А той спи на прозореца до мен...

Не ме отрази изобщо. Не дойде и за вечеря (изключено е да я пропусне)...
Притесних се много. Пак го търсих и го виках посред нощите...
Открих го на тавана - ей така, проснат на един стиропор. Ходих да видя дали диша, а той сладко си похърква 🤣 (дори не ме усети)

Тази сутрин се нагушкахме и заради вчера.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 10:06 от AnyHr

# 667
Две кастрирани девойки от мен. Чумито както знаете е кастрирана като по-голяма поради финансова невъзможност. Разгонваше се през месец, мяукаше по ден, два - нищо фрапантно. Локум никога не се е разгонвала, не съжалявам. И двете напълняха малко след кастрацията, общото им тегло е внушителните 5 кг.

А! Котчица Локум ли се казва вече? Simple Smile

По въпроса за котешкото акне - минава от самосебе си. Появява се в резултат на спад в имунната система, по-често при малки и млади котки, но може да се появи и при възрастни, след прекарано някакво заболяване. Хубава храна и много любов и ще си изчезне от самосебе си! Simple Smile То всъщност е пъпки, но изглежда като черни точки около устата (все едно е полепнала мръсотия).

# 668
  • Бургас
Суровата храна си им е естествената храна,но...рискова е.
Току съобщят колко месо със салмонела са изтеглили...
Едни съседи се бяха натровили...
Откъде се снабдявате със сурова храна?

# 669
  • София
Откъде се снабдявате със сурова храна?

От щандовете за месо.
Сега Блеко ошмуля сериозно парче свинско филе (отказва паучове и консерви от няколко дни). Яде месото, което купувам за нас, всякакво, но не всеки ден. Кайма не ще да опита.И дроб.
Понякога му купувам воденички, сърца, но не им е фен.

# 670
  • София
amy_nka, брадата на Боги е същата. За съжаление не минава, а го има откакто я прибрах преди 4 години. Затова исках да подсиля имунната ѝ система, но упорито отказва VetoMune. To тя е каприз и почти нищо не яде. Много рядко се храни с другите. Предполагам, че са ѝ "забранили" и ги слуша. Но точно заради нея и Преслава, които често само обират остатъци, винаги има купичка със суха храна. Не мога да си позволя най-скъпата, но обикновено е храна от 8-10 лв/кг в голям чувал. В момента е Аплаус. Мисля, че е достатъчно силна храна. И месце редовно ѝ давам.

Мария, обикновено се препоръчва месото да се замрази за няколко дни и тогава да се дава сурово. Ако има паразити, ще умрат.

# 671
amy_nka, благодаря за информацията и за снимката на котешко акне. Брадата на моя котарак изглежда по същия начин, чудех се какво е това. Утре ще кача снимка. Ако е достатъчно да се храни със силна храна, няма да има проблеми, надявам се, тъй като яде всичко, изобщо не е капризен.

# 672
Както е казала Таня, по- безопасно са замразяваните и щерката поръчва замразено сурово месо.

# 673
Благодаря на отзовалите се на питането ми за храна!
За сурово месо, за готвене ... Знам, говорили сте ми и друг път. За сега съм 'пас'.
Въпросът ми е на каква суха храна са се спрели тези, които се грижат за повече от една-две котки. Simple Smile

# 674
  • София
Бебенцата 😻 Пуснах ги да щъкат около нас.

Скрит текст:
Този пух бандит/ка се очертава

Цоцкат си сладко 🥰

Общи условия

Активация на акаунт