Любители на котки - Тема 159

• 32 837
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Велико Търново
Мария, моите крака са целите издрани, като се катери всеки ден по тях, опитвам се да го отуча, защото рокля иначе тази година няма да сложа 😉че и до кръв вече драска, хем му подрязахме ноктетата.

# 361
# 362
  • Бургас
Щях да попитам дали да купя нокторезачка за коте...
Дали ще даде да му режа ноктите?
Мило и сладко е,но не знам...
Може да не иска...

# 363
  • Велики Преслав
Котето което падна, очевидно, има проблем.
На моменти, рядко, си изпъва краката,  започва да съска и се върти в кръг. Прилича на епилептичен припадък. Обаче липва пяна в устата. А ми казаха (и четох), че трябва да има.

# 364
  • Бургас
Котето което падна, очевидно, има проблем.
На моменти, рядко, си изпъва краката,  започва да съска и се върти в кръг. Прилича на епилептичен припадък. Обаче липва пяна в устата. А ми казаха (и четох), че трябва да има.
Е,не винаги всичко е по учебник...
Не знам обаче имат ли апаратура да направят ЕЕГ на коте...
Не знам могат ли да му установят състоянието...

# 365
Щях да попитам дали да купя нокторезачка за коте...
Дали ще даде да му режа ноктите?
Мило и сладко е,но не знам...
Може да не иска...

На Щаси щерката й реже ноктите от самото начало. По съвсем мъничко и внимателно. Първоначално колкото косъмче. Тя ползва човешка остра нокторезачка, но внимава да е насочена по формата на нокътчето ( котешките са с друг наклон и котешката нокторезачка го следва). Така Щаси никога не е показала, че въобще усеща нещо, когато й режат ноктенцата. Реже й ги докато спи или когато много й се спи.

# 366
  • Велики Преслав
Аз на моя си пиля. Много се кефи щото му чеша лапите.

# 367
Мария добре се спогаждаме:)
И да Животните, особено Котките:), разбират езика на хората

А да не си мислите, че градинските мебели са за хората:) те са правени и най-удобни за котките!

# 368
  • София
Здравейте и от нас! Старая се да ви чета редовно, но все не ми оставя време да пиша.
Честит рожден ден на рождениците! Да са здрави, щастливи и мъркащи!
Препоръчайте ми моля гастро храна за котки.  Абигейл е със стомашно чревни проблеми от около 2 месеца и се храни с такава, но на пазара откривам само на Роял Канин, Хилс и Пурина, към които подхождам с недоверие.
А, ето ги и нашите любовчета:
Клео

И Аби-белята

# 369
  • София
Какво удоволствие е да храниш селските котки. Каквото и да им сложиш го излапват с кеф и бързина. Последните дни им давах суха храна, но днес им донесох по едно пакетче сурови воденички и дробчета пилешки. Просто са във възторг. А моят котак се назлъндисва напоследък на каквото и да му сложа, но иначе ходи и мяука пред храната да му сипем, а има в купичката и не я яде.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 13:49 от Aila

# 370
Aila, Плъх е същата. И тя е черна като твоят кот 😺
Ама да видиш как вчера й сипах и не й сложих нищо друго цял ден, че даже ме ковна от яд. Ама на сутринта гледам - няма храна в паничката. Глад му е цаката и здрави нерви - да устоиш на котешките набези към храната ти, че и към твоите лични меса 😄

# 371
  • Между гори и планини
Моя мъж беше разглезил котките - слага им винаги по много, те близват и се врътват. Аз за един месец ги научих да си облизват паничките. Давам малко сутрин и вечер. Суха храна гледам да има. Като стана са изблизали и пода, няма трохичка, 4 купички - 2 суха и 2 мокра храна са ометени. Малко глад и дисциплина. Не стига, че давам луди пари за храна, че и да хвърлям (поне кокошките обичат котешка храна).

# 372
  • Бургас
Cesari,в два вет.кабинета имат на Пурина и Роял канин.На Хилс май само онлайн има...
Ако ѝ варите пиле и ориз?Може,питала съм.
Аз всеки ден почти готвя пиле с ориз на фурна,без мазнина,без сол,без запържване...Това ям всеки ден.Давам и на котето от месото,но да ви кажа,ако го дам с пауч,яде пауча,маха месото...
По 1 Пауч Уискас на ден му давам,има пакети само с пилешко.И да ми се карате,понася му,а докторът разрешава.
И ориз можело да му давам.

Много е миличък,много се гушка,гали се в лицето и ме целува по устата, изключително държи на това...
Но нещо май показва характер.Много пъти се качва на бюрото,където беше чашата с водата,души шишето...и накрая обърна своята купичка с вода.Съвсем преднамерено,гледайки ме в очите.
Май иска да пием вода от 1 място,но няма как да стане.
Мога да му сложа чаша с вода на бюрото,ако ще е щастлив...но ще ме вижда,че пия от шише...Няма вариант да сме с една чаша.
Телефона ми скача да дере,хапе и мрази...
Когато сядам на леглото и сложа телефона,първата му работа е да легне върху телефона.Иска да обръщам внимание на него...Което и правя...играем,гоним се,прегръщаме се ...
Обаче имам ли онлайн урок,даже учебниците хапе,минава пред камерата...Пощръклява ...

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 15:18 от mariqivanova799

# 373
  • Между гори и планини

Личи си, че не се понасят, но щом трябва да са на мекичко,  а има само един стол, стискат зъби.

# 374
Cesari, за Gastrointestinal ли говорим? По мои наблюдения, от трите марки, най-добра е формулата на Пурина (от мокрите). За гранулите смятам, че е РК (по-добра на вкус от Хилс и Пурина). Наистина само тези три марки лечебна има на пазара. Тук-таме можеш да срещнеш и някакви непознати марки. ДМ имаха много хубава серия пастети с цели зърна ориз, но отдавна не съм ги виждала по рафтовете.

Общи условия

Активация на акаунт