Любители на котки - Тема 159

• 33 844
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Велики Преслав
Лека нощ от нас

В чантата на мама е най-хубаво

# 526
  • Бургас
Vasil Vasilev, много,много са милички и хубави.
Обаче не мога да повярвам,че си спят сами в кашонче с меко одеалце.
Моето още когато дойде,реши,че ще спи до мен,постелих му една хавлия и така спа...
От следващата нощ спи върху мен.
Понякога ми гушва ръката и така спи,а то се сгушва под мишницата...
Аз точно такова исках,дано се оправи.

# 527
  • Велики Преслав
На снимките се вижда, че одеалата са различни. На първата снимка е сега, на втората през деня.
Големия много хареса тая лъскава чанта.
   Обаче самичък си ляга в легалцето.

Сега друг проблем. Днес видях коте, със счупено краче. Исках да я хвана ама влезе в един двор.
  Говорил съм със приюта, имат средства, ако успея да я хвана ще я занеса.

# 528
  • Бургас
Едно и също котенце ли е?
Аз мислех,че са две ...
Ами чантата ако не ви трябва,му я дайте...
Моята котка има легло-моето.
И мен ползва за легло...
Нямам никакво намерение да я отучвам,аз също имам нужда да се гушкам с някого...

# 529
  • София
Най-накрая открих поне временно решение за спящо цяла нощ коте Simple Smile В събота заведохме Страх на село и цял ден разучава и обикаля двора. Почва да свиква и не отива веднага да се скрие някъде, а обикаля целият двор и постройки, като отвреме на време ни проверява и нас с мъжът ми какво правим. В резултат на това след като се прибрахме, хапна и легна да спи при нас на спалнята. Обикновено към 5-6 се наспива и настава лудницата, но не и тази нощ Simple Smile Към 8-9 и двамата вече станахме, но котарака блажено продължаваше да спи. Събудихме го към десет и малко по-късно отново го закарахме на село. Надявам се да се повтори ситуацията и тази нощ Simple Smile
Ето го сутринта -
Скрит текст:
За малко да изяде боя от уличният котарак - тартор на село, с когото съм се сприятелила и го храня. Намесих се да го спасявам. Simple Smile
А да, от 3 дни не му давам временно суха храна и вече си яде с апетит консервите, плюс суровото месо, но него не го е отказвал никога. Ще изчакам още 1-2 дни и ще почна да редувам - сутрин суха, вечер мокра примерно храна.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 23:33 от Aila

# 530
Биокан М е чешката ваксина. Дано свърши работа! Руската, за която споменах, се казва Поливак и е комбинирана и за трихофити, освен за микроспория.

За храната - дори и да вземеш една Роял Канин Kitten е по-добре, от колкото Феликс и Уискас. Щом няма афти, трябва да пробваш да му даваш гранули за котета, богати на протеини, витамини, таурин и биотин. Смесваш ги с вода или бульон, за да омекнат. Или да му ги даваш добавките под формата на витаминна паста, пък протеина чрез месо. Има вит. паста Nutri-Plus Gel на лаборатории Virbac, която се предпочита на вкус пред другите, които са малко по-евтини. 

# 531
# 532
  • Велики Преслав
Мария, прости че късно отговарям.
Значи на едната снимка, е на обед същото коте, на другата( първата със зеленото одеало) е вечерта. Изкъпах ги и двамата и им смених постелките. За това са различни.
Малкото има режим на възрастен човек. Сутрин става в 07:00. На обед от 12:00 до 15:00 горе долу спи. В 21:00 пак е в хоризонтално положение.
Големия е някакъв ужас. Вечерта, скача, мяука,  играе.

# 533
Таня67,

MarietaYo, по-добре намери някой склад за ветеринарни неща в Пловдив (по спомен живееш наблизо). Отворих линка и се ужасих от цената на Бродлайн, а онези по-евтините не са ми познати. По складовете една пипета Бродлайн върви 16-18 лв, а тук е 23. За съжаление в Пловдив не знам къде има.

Не намерих в нета ветеринарен склад, който да продава на дребно.
В този сайт е най-евтината за коте под 2,5 кг - 16-17 лв. Но имам още 2-3 котета по-големи от 2,5 кг.
В Провет беше около 21 лв последно...
Затова разглеждах и други марки

# 534
  • Бургас
Да ме видите колко съм сладък сутрин и как давам коремче и меки лапки,без да пускам нокти:

# 535
  • Велико Търново

Нашият бебок се научи да се качва на перваза и да,, клюкарства,, 😉 имам мрежа на прозореца, но се опасявам да не си отвори и да скочи от 4-ия етаж. Вие как обезопасявате такива прозорци?

# 536
Наистина е много, ама много сладък

# 537
  • Бургас
Наистина е много, ама много сладък
Благодаря!
И е много добричък,ако нямам онлайн урок...Тогава всякак пречи...

Biskvitka,ами и моят котак иска да ходи в стаята на сина и да "клюкари",но мрежата се откача много лесно.Трябва да се внимава прозорецът да е затворен.
По принцип имаме малко прозорче,но понякога и големият е отворен.
В банята идиотът взе да бърка в тунелчето между банята и тоалетната.
В мокрото гризе гъбата за пода...
Ако пак се раздриска,сам си е виновен...
Вече никъде няма да го пускам...

# 538
Тези бебоци са бонбони....

# 539
  • София
В този сайт е най-евтината за коте под 2,5 кг - 16-17 лв. Но имам още 2-3 котета по-големи от 2,5 кг.
Аз купувам само за големи котки. В кутийката обикновено са 3 броя и ми е по-лесно да са еднакви. Тъй като Боги и Преслава са съответно 3 и 2 кг, разделям количеството с издърпване на половината или малко повече в спринцовка.  Същото може да се направи и с препарат за голямо куче, но трябва да се внимава, защото някои кучешки са отровни за котета. Но примерно Фронтлайн може да се използва.

Не намерих в нета ветеринарен склад, който да продава на дребно.
Винаги така казват, особено по телефона. На практика софийските продават. Но все пак никой няма да отвори кутийката и да ти продаде единична бройка. Wink Трябва да се купуват цели опаковки.

Бебоците са прекрасни! Heart

Общи условия

Активация на акаунт