Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 770
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
  • London
Лекар ли го измери или автоматично ехографа ? Всякакви небивалици съм чувала.
Сърчице в 4та седмица няма как да се види, то все още не е започнало да тупти.
Аз бих отишла при второ, трето мнение дори. Няма смисъл да стоиш и да се тормозиш в неведение какво се случва.

# 136
Всъщност когато видяха ембрион и сърце с коремен, това беше второто мнение. При др Вецев. Първите два пъти ходих в Надежда при Ненов. Ще изчакам прегледа при др Вецев на 27ми и после ще видим за трето мнение. За да е голямо колкото 4+5, пък има 104 пулс и аз не знам какво да мисля. А др Вецев е добър специалист и ме увери, че всичко е нормално. Щу му се доверя за още един преглед и ще видим. Благодаря за това, че ме "изслушвате"

# 137
Подкрепям мнението, че в 4+5 г.с. евентуално може да се види сак (пак е много рано), едва ли ембрион и сърдечна дейност. Вероятно е било по-голямо, щом е видял ембрионче. Някакви размери имаш ли, може по тях да се ориентираш?
Това чакане от преглед до преглед и неведението какво става си е предизвикателство наистина. И аз чакам на 27.05 преглед и като не ми се гади понякога си вкарвам филми дали не е станало нещо заради отлепянето. Но не съм имала зацапване досега и гледам да гоня лошите мисли Simple Smile

# 138
Всъщност когато видяха ембрион и сърце с коремен, това беше второто мнение. При др Вецев. Първите два пъти ходих в Надежда при Ненов. Ще изчакам прегледа при др Вецев на 27ми и после ще видим за трето мнение. За да е голямо колкото 4+5, пък има 104 пулс и аз не знам какво да мисля. А др Вецев е добър специалист и ме увери, че всичко е нормално. Щу му се доверя за още един преглед и ще видим. Благодаря за това, че ме "изслушвате"
Кое са мерили? Гестационния сак ли? И какво съкращение пише преди размера?
При мен така обърках измерването и едното бебе излезе 2-3 седмици напред, а всъщност изоставаха и двете малко.

# 139
Ето какво имам

Имам и киста, което не било притеснително и ще изчезне до 16 гс.

# 140
Не съм лекар, но като сравнявам с информацията, която имам аз, не излизат нещата. В 5г.с. според приложението трябва да е 2мм, в 6г.с - 6мм. Не знам как 3.5 го сметна под 5 седмица. А и маркерите май не са от край до край (трудно ми е да преценя от снимка на снимка, но средата на маркерите трябва да са в края. Особено долния май изобщо не е в края.
Пак да кажа, че не съм лекар.

# 141
Не искам да засягам никой лекар, предполагам че както аз така и всеки друг ходи при градското светило.Но от това ,което прочетох оставам с впечатлението че лекаря не е от най опитните.Божа работа са тези бебчета.Според мен бъди малко по спокойна.

# 142
Момичета, с първата бременност се скъсах да ходя по прегледи, всяка седмица. Не можете да си представите колко бях изтрещяла. Толкова, че посред нощите съм се будила и ходила да ям банани, да пия кола и да светвам лампата, че да събудя бебето да се разрита, да знам, че всичко е наред. Толкова бях изтрещяла, че всичко това го прехвърлих на детето си. Милото не искаше да излиза, завъртя се задно тилно, няма и до ден днешен 1 нощ да е спал от начало до края без да се събуди, снощи пак от 3 до 5,30 сме пели песнички, чели приказки и тн. Вече е на 3,6 и съм сигурна, че за цялото му безпокойство съм виновна аз.
Обещах си, че каквото и да става този път, ще съм по-спокойна. Не мога да си прехвърлям тревогите отново на нероденото си дете. Отразява му се на темперамент, спане и всичко, повярвайте ми. Естествено и ген, защото и баща му е свръхемоционален.
И аз не знам какво е мерил и правил, на самите снимки не пише седмица, сестрата го пита и той й каза да запише 4+5. Ще дам всичко от себе си да преглътна хипохондрията си максимално и да се успокоя, защото само си вредя иначе (доказано). Затова ви съветвам и вие да сте колкото може по-спокойни, оптимистични и каквото има да става, ще се случи. Целувки и ще ви държа в течение.

# 143
  • London
Наистина е много странно, на моя първи преглед в 4+5 видяхме само сакче и чак в 6+6 видяхме ембрион със сърчице. Винаги ме изчислява ехографа сам, лекарите не казват нищо, аз го виждам сама на екрана.

Пожелавам ти всички тези тревоги да са напълно излишни и това да е от грешка на медицинското лице.
Както се казва - добър добър лекар ама и добрите правят грешки, хора сме.

# 144
Днес ми казаха една много хубава приказка: "Спокойните майки раждат спокойни деца". Гледайте да не се притеснявайте излишно! ❤️

# 145
Колкото и да се опитвам да съм дзен и да не го мисля, няма как да се получи. Просто всичко е много объркано.
Последен цикъл 14 март (непостоянен на 29-30-31 дни, не знам кога е била овулацията).
На 27 април потвърдиха сак и жълтъчно мехурче в 5 +2 (по ПРМ трябваше да е 6+2)
На 3 май зацапа леко и ми казаха, че трябва да се кюретира, нямало ембрион.
На 10 май с коремен виждат ембрин и пулс, отговарящи на 4+5. Късно имплантиране казват, току що се е разтупкало. Зацапването било от имплантирането. Е как, като седмица по-рано се видя сакчето.... Не знам. Много ми е объркано. Чудя се да пусна ли чхг да видим какво ще излезе от там или да си чакам прегледа след 3 дни. Обещах си тази бременност да не се притеснявам постоянно всичко наред ли е, ама то така странно започта всичко, че няма как да не го мисля.

Я, мойта работа -1:1
Последен цикъл - 24 март (по принцип по часовник на 28 дни, но тогава закъсня с 10)
На (до) 27 (30) април - отрицателни тестове -4бр
4 май - леко зацапване - заподозрях имплантация Simple Smile - от тогава тестовете са ми положителни Simple Smile
На 13 май - с вагинален ехограф - сак 0.75 - каза по размер между 4 и 5 седмица
Чакам ехограф сега на 27 да види как се развива. Според лекаря - бремеността не е от цикъла от март - тогава не е дошъл по някаква причина, а е тръгнала нова през април и тогава съм забременяла.
Каквото и да е станало стискам палци.

# 146
Колкото и да се опитвам да съм дзен и да не го мисля, няма как да се получи. Просто всичко е много объркано.
Последен цикъл 14 март (непостоянен на 29-30-31 дни, не знам кога е била овулацията).
На 27 април потвърдиха сак и жълтъчно мехурче в 5 +2 (по ПРМ трябваше да е 6+2)
На 3 май зацапа леко и ми казаха, че трябва да се кюретира, нямало ембрион.
На 10 май с коремен виждат ембрин и пулс, отговарящи на 4+5. Късно имплантиране казват, току що се е разтупкало. Зацапването било от имплантирането. Е как, като седмица по-рано се видя сакчето.... Не знам. Много ми е объркано. Чудя се да пусна ли чхг да видим какво ще излезе от там или да си чакам прегледа след 3 дни. Обещах си тази бременност да не се притеснявам постоянно всичко наред ли е, ама то така странно започта всичко, че няма как да не го мисля.

Я, мойта работа -1:1
Последен цикъл - 24 март (по принцип по часовник на 28 дни, но тогава закъсня с 10)
На (до) 27 (30) април - отрицателни тестове -4бр
4 май - леко зацапване - заподозрях имплантация Simple Smile - от тогава тестовете са ми положителни Simple Smile
На 13 май - с вагинален ехограф - сак 0.75 - каза по размер между 4 и 5 седмица
Чакам ехограф сега на 27 да види как се развива. Според лекаря - бремеността не е от цикъла от март - тогава не е дошъл по някаква причина, а е тръгнала нова през април и тогава съм забременяла.
Каквото и да е станало стискам палци.
При мен датите са същите, последен цикъл на 25март,но по принцип съм с дълъг цикъл, на 4май - положителен тест, на 12май бях на преглед 6с.5дни,чухме сърдечна дейност, 10 дни след това пък ми казват 7седмица и изоставане..
Утре съм на преглед...

# 147
Абсолютно съм съгласна и аз, че трябва да бъдем една идея по-спокойни (доколкото е възможно). И най-добрите лекари грешат, дано всички тези тревоги са безпочвени.

Аз да се оплача, че щерката се прибра с хрема и зачервено гърло от градината, а при нас няма празно...Та от днес и аз съм в кюпа. По принцип ме държи хремата по 10 дена, сега като почти нищо не мога да пия, очаквам да е ад. Sad Започнах Инфлуцид, след малко ще ходя за Цинабсин и пия чайове (предимно от джинджифил уж да облекчат и гаденето и повръщането). Приемам всякакви други препоръки.

# 148
И аз да се оплача от три дена мъдреца ме боли и главата с него, не мога да спя, да се храня, да прегръщам и да говоря. Нищо не смея да пия, днес бях при зъболекаря и той искаше да предпише антибиотик, но му обясних, че не приемам никакви лекарства в момента, предложи три дена да слагаме някакво лекарство явно имало инфекция и ми каза, че ако не мине ще го вадим. Не ми се иска да слагаме упойки точно сега и болкоуспокояващи след ваденето. Дано да мине от самосебе си. Не искам да навредя на бебока Confused друг имал ли е такъв случай

# 149
  • London
Аз имах болка в един зъб, но не е мъдрец и не беше кой знае какво. Зъболекарката ме посъветва ако не е спешно, да изчакаме втория триместър и тогава да действаме по зъба.
Но ако изпитваш толкова силна болка също не е окей. Мъдреца се мъчи да пробие, върви настрани или е развален ?

Общи условия

Активация на акаунт