Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 767
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
По-обилното течение е нормално по време на бременност, стига да няма други неразположения - болка, парене, сърбеж, цвят, мирис..

Norry, за да ти е по-спокойно може да идеш при някой АГ, за който има скоро час и да ти вземе проба за микробиология. Дано всичко да е наред!

# 121
И при мен има по-обилен секрет сега, но без някакви други симптоми на възпаление.
За казването - майка ми знае от началото още, преди седмица казах на брат ми, тъй като искаше да правим дълго ходене, а АГ ми забрани, и е нетипично да откажа такова нещо. Изобщо не искам да казваме засега на никого, даже на родителите на ММ ще кажем след морфологии, БХС и пренатален. Самите ние не можем още да се зарадваме и отпуснем, и да се почувствам бременна все още, все го мисля това отлепване и дали бебето е добре.
На работа ще кажа когато се усетя сигурна, че там ще трябва да ми търсят заместник и ще им трябва време.

# 122
Хайде и аз бях на преглед днес. Беше много кратък, само погледна, каза всичко ок и толкова. За 2 секунди само го видях бебчето, 4 дни напред е, 3,7 см. Утре ще пускам изследвания, имам притеснения да нямам инфекция, стиснете по един палец.

На никого не сме казали, нито на семейството, нито на децата, нито в работата. Чакам втори триместър, и фм да сме спокойни. Предполагам няма да мога да крия повече, защото и сега ми е трудно да избирам дрехи и имам заформено коремче. Дано реагират добре в работата, че всякакви истории съм чувала, имам нова колежка,  която се справя много добре и се старая да предам информация колкото мога.. а трябваше в екип да работим с нея, предполагам ще я натоварят с всичко сама...

# 123
Чудя се защо на всички ни е трудно да съобщим хубавата новина в работата.Аз все още не съм казала там,но като им знам реакциите  направо настръхвам.Като цяло не гледат с добро око на болнични и отпуски.😏
Имам и един въпрос, какво мислите за боядисването на косата? Аз просто нямам избор да не се боядисвам,косата ми е ужасна.За днес имам час при фризьор,но все още се чудя дали да не поискам да ме боядиса с безамонячна боя?😬

# 124
Моите притеснения за работното място са, че сме почти изцяло женски колектив, общо взето змиярник. 😂
Аз вчера се боядисвах. Обикновено си ползвам амонячна боя, тоя път взех безамонячна, ама колко ми хваща и после колко бързо пада е друг въпрос. С предишната бременност също съм се боядисвала 3-4 пъти и тогава беше с амонячна, защото другата съвсем не ми хващаше и за две измивания падаше.

# 125
Чудя се защо на всички ни е трудно да съобщим хубавата новина в работата.Аз все още не съм казала там,но като им знам реакциите  направо настръхвам.Като цяло не гледат с добро око на болнични и отпуски.😏
Имам и един въпрос, какво мислите за боядисването на косата? Аз просто нямам избор да не се боядисвам,косата ми е ужасна.За днес имам час при фризьор,но все още се чудя дали да не поискам да ме боядиса с безамонячна боя?😬
Не е на всички трудно казването на работното място. Аз срещам само разбиране и подкрепа у колегите.
Вчера във ФБ в една от групите за ин витро се повдигна въпросът за боядисване след положителния тест. Имаше мнение с обяснения защо безамонячната боя е много по-вредна от другата. Аз само чакам да ми кажат, че мога да пътувам и ще отида и да се подстрижа, и да си направя кичури, ама фризьорката ми не е в нашия град.

# 126
И аз казах на работа и ме подкрепят, но те още от наемането знаят за инвитрото. Само шефовете знаят, другия месец ще се виждам с колегите и ще ги изненадам с корем. Иначе родителите ни знаят, братя и сестри, кумовете ни и една съседка на мъжа ми (тя му е като баба). Има още много хора, на които да казваме, а не всички знаят, че са две.
За боядисването съм чела някъде, че не трябва да седиш на силна миризма на боята. Не съм лекар, не знам дали има значение. Аз съм решила след време да се боядисам, но аз корени не боядисам и боята не мирише.

# 127
Мина моя преглед.Бебето расте,добре е,върви с 3 дни напред.Увеличиха ми АП трябва да вземем по 100 мг и АГ ми включи натаспин сутрин.Не знам защо,каза,че кръвотока е добре,но и бебето расте и трябва да се вземат навременни мерки.Записа ми час за БХС за 9 юни.Изказах притесненията си за това,че ме е страх да не преразредя кръвта с тези толкова разреждащи,той отговори,че затова ме наблюдават и нямало да се случи.
Изказа предположение за пола,надявам се да не е познал,поне каза,че му прилича на момче,а аз искам момиче,понеже вече си имам момченце.Ще си се надявам за момиче,докато не потвърдят окончателно.
За боядисването мисля да си правя кичури след като мине скрининга и дълго мислех дали да съм суеверна за подстригването,но няма да издържа да не се подстрижа.Косата адски ме дразни,тежи,ужасно е суха и безформена.Затова ще се подстрижа и направя кичури.Миризмата на боята не ме притеснява,защото и без друго ходя с маска при фризьора,та не я усещам много.

# 128
Момичета, има намаление на Пренатест от 22-ри до 25-ти май включително (чак сега видях мейла) -20% с код 24MAY. Може да е от полза на някоя бъдеща мама Wink

# 129
Ех, момичета. Втори ден се будя без гадене, повръщане или други симптоми и ми е много притеснено. Гърдите така и не са ме боляли постоянно, само няколко пъти. Няма на кого друг да се оплача, освен тук. Sad Дано да се върнат, че съм на пруглед чак на 27ми

# 130
Ех, момичета. Втори ден се будя без гадене, повръщане или други симптоми и ми е много притеснено. Гърдите така и не са ме боляли постоянно, само няколко пъти. Няма на кого друг да се оплача, освен тук. Sad Дано да се върнат, че съм на пруглед чак на 27ми
Според мен дали ти прилошава или не няма общо с това как се чувства бебето.Защото при мен първи път се случи следното беше ми много лошо и повръщах постоянно и накрая се оказа ,че не се развива и трябваше да се махне.Това е лично мое мнение може и да греша.Все пак не забравяй,че има щастливки ,които изобщо нямат симптоми и имат здрави бебчета.Може би просто ти отминават симптомите.Горе главата!

# 131
  • London
Точно поради тази причина отидох много притеснена на моя преглед, но всичко с бебчо беше наред ❤
Обясниха ми, че малко по малко плацентата започва своята работа и за това и симптомите се успокояват.
След няколко дни се завърнаха при мен, но днес отново се чувствам добре. Всичко ще е наред ❤🙏🏻

# 132
Колкото и да се опитвам да съм дзен и да не го мисля, няма как да се получи. Просто всичко е много объркано.
Последен цикъл 14 март (непостоянен на 29-30-31 дни, не знам кога е била овулацията).
На 27 април потвърдиха сак и жълтъчно мехурче в 5 +2 (по ПРМ трябваше да е 6+2)
На 3 май зацапа леко и ми казаха, че трябва да се кюретира, нямало ембрион.
На 10 май с коремен виждат ембрин и пулс, отговарящи на 4+5. Късно имплантиране казват, току що се е разтупкало. Зацапването било от имплантирането. Е как, като седмица по-рано се видя сакчето.... Не знам. Много ми е объркано. Чудя се да пусна ли чхг да видим какво ще излезе от там или да си чакам прегледа след 3 дни. Обещах си тази бременност да не се притеснявам постоянно всичко наред ли е, ама то така странно започта всичко, че няма как да не го мисля.

# 133
  • до най-прекрасния мъж
Много странно развитие, наистина. Аз съм приблизително около твоята дата на ПРМ - 17.03. На 13.04 пуснах ЧХГ - 161. На 21.04 бях на първи преглед, видя се сакче в матката. На 29.04 трябваше да съм на 2-ри преглед за установяване на сърдечна дейност, но зацапах и на 28.04 през нощта постъпих по спешност в болница, където видяхме тупкащото сърчице. Изписаха ме на 30.04 и на 10.05 бях при моя доктор да види бебето. След това ме извика на 20.05 отново. Дефакто, до момента имам 4 прегледа и утре вече ще се запиша по каса. Защо при твоето положение не те следят всяка седмица, за да си спокойна? Като не са ясни нещата, ми се вижда странно. А и в 4+5 г.с. няма как да има сърце, твърде рано е. Някой някъде нещо не е сметнал като хората. Няма логика на 27.04 да видите само сак в 5+2, а 2 седмици по-късно ембрион с тупкащо сърце в 4+5. Да не би да е било 6+5?

# 134
Твоя казус ми прилича на недобре измерен ембрион.
Принципно си посещавам Щерев, но заради цапаниците ми, реших да ходя паралелно и при едно градско светило, за да ги виждам по-често.
Та..този лекар измери едното ми ембрионче грешно и излезе,че изостава с 4-5 дни, заговори за изчезващ близнак и т.н.
Два дена и две безсънни нощи по-късно, моята докторка го мери абсолютно нормално, че и даже излиза напреднало с дните.
Извода е,че едно грешно измерване, едно помръдване при меренето може да даде абсолютно грешна седмица.
Пък и това,че сте чули сърце, автоматично значи,че си била поне на 6 седмици.
Blue angel е права,че трябва по-често да ходиш и дори вземи второ мнение.
Силно се надявам всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт