Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 415
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

И аз не съм пускала генетични. На първия скрининг ми казаха, че за тогава, според лекарката, не се изисква допълнително изследване на самото бебе и не съм пускала. До сега само веднъж ми пускаха за протромбиново време и т. н., не знам кога ще пускат пак.

Разбрах, че имало такова нещо и като късен, втори БХС, на който евентуално също можело да насочат към генетични изследвания, ако има нужда. Мислех, че след първия БХС следват само фетални морфологии, и това ме изненада. Ще питам докторката следващия път какъв е този БХС и доколко трябва всеки да го прави.

# 601
Ние говорихме за генетични изследвания на майката, не на бебето - дали майката има генетична мутация за риск от тромбофилия, което пък касае бебето, но както и да е. Пак казвам - не е рутинно изследване. За Полижинакса -преди години и на мен ми е помагал, но бяха 12 глобулки, а сега изрично попитах и ми казаха само 6.

# 602
Може да са с по - силна консистенция, или пък най-вероятно зашото си бременна, но това няма значение, важното е да помогнат Bowtie Flowers Hibiscus

# 603
момичета, колко на често са ви прегледите горе- долу? Лекарят ми каза, че не е необходимо да идвам всеки две седмици както аз искам и сега имам четири седмици дупка между два прегледа и превъртам лекичко. Flushed
Аз съм с няколко загуби вече с установена причина и необходимите мерки са взети по проблемните фактори и се чудя да настоявам за повече прегледи или да оставя мъничето да си расте. Нямам в момента оплаквания (освен нормалните неразположения при бременност) и се чудя дали не прекалявам с майчините грижи от рано Simple Smile ?
Въпросът ми малко несериозно звучи, просто ми е интересно колко често е нормално за вас?

# 604
Моите прегледи са през месец. Предполагам, че за една нормално протичаща бременност няма нужда да са по-чести.

# 605
Аз един път на месец, но честно казано много бавно минава и ако моше, ще ходя по -  често.

# 606
Мили момичета,
Тази събота и неделя Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и Деца на борда ви канят на безплатни обучения „Как да возим бебето си в колата!“ Sign Children Crossing

Обученията са специално насочени към бременни и родители на новородени и ще засегнат важни въпроси като:
    -   защо е важно децата да са винаги в столче и със закопчани колани;
    -   как да изберете правилното столче за детето си;
    -   как да сте сигурни, че сте монтирали и ползвате правилно столчето за кола;
    -   кога е време да преминете към следващо столче и др.
В събота, 26 юни, от 10:30 ч. – онлайн на живо във Фейсбук страницата на Деца на борда, където ще можете да зададете всички въпроси, които имате по темата. Не се изисква регистрация.

В неделя, 27 юни, от 10:30 ч. – присъствено в градината на SOHO в София, на което можете да дойдете с кошницата на бебето си, за да получите съвети за правилен монтаж на столчето и допълнителна безопасност за детето Ви. Участието в това обучение изисква предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени

* Обученията са част от събитията, посветени на Националния ден за безопасност на движението по пътищата – 29 юни.

# 607
Здравейте, за тромбофилиите изследването може да се назначи и без да има проблем до този момент. На мен ми ги назначиха след една химическа бременност без каквито и да е съмнения за такъв проблем. Излезе, че съм с една от най-рисковите мутации. При първата бременност бях само на ацетизал кардио от 17ти ден след цикъл до някоя си седмица и после фраксипарин.
Сега съм при друго АГ, което ми пусна дооточняващи и в момента, в който видя резултати, около втория месец, съм на Клексан и ацетизал (акард). Около 12 седмица се пускат и проследяващи за кръвосъсирване, благодарение на които сега съм на по-висока доза.
Покрай мен има доста момичета, които през цялата бременност си бяха на ацетизал без дори да им пускат изследванията, което за мен си е пълна лудост. Мисълта ми е, че никак не е за подценяване. За пръв път чух за тромбофилия от една приятелка, която беше с 3 аборта докато се сетят  да я изследват...

# 608
При положение че съм на терапия, док иска на всеки 2 седмици да се виждаме, за да следим кръвотока. Отделно си ходя веднъж в месеца при АГ от ЖК.

# 609
  • до най-прекрасния мъж
И аз ходя на 2 седмици. Един път в месеца при репродуктивния и един път при АГ, който ми води ЖК по каса. Но и той си ме гледа всеки път на ехограф и си плащам ехографа, когато не може да мине по каса. Понеже съм над 35 г, по каса може да ме следи само АГ. А от репродуктивния не искам да се отказвам, защото му имам доверие. За момичета под 35 г, ако бременността не е рискова, може ЛЛ да ви води ЖК и да пуска каквото е по каса и да ви прати 2 пъти на ехограф при АГ. И вече отделно да си ходите на частно, ако лекарят, при когото сте, не следи по ЗК.

# 610
Е ако не си решила 100% секцио, нищо не се знае може и да го дочакаш Simple Smile И аз с миналата ми бременност си мислех, че няма да дочакам термин (даже се записах да раждам в Токуда, че е с добра неонатология, ако бебето се появи много рано). Но пък дочаках и термин и даже се роди ден след термин Simple Smile

Добро утро, момичета! 💝
Да ни е на късмет новата темичка!
Не се видях в списъка, аз съм с термин 02.01. Simple Smile
Аз пия фемибион и фолиева киселина. Уж във Фемибиона има ама ми се струва недостатъчна.
Има ли някоя мама в темата с дете под 2 години? 🤪
Еха, тъкмо се чудех ще ме приемат ли в темичката за декември, че и аз съм с термин 02.01.2022… но то е ясно, че няма да го дочакам 😀
Аз съм страхла…. Не съм си и помисляла за нормално раждане 😀😀

# 611
благодаря ви за отговорите. Питам ви, защото аз не живея в България и е доста трудно по- честото следене. При все, че съм при частен лекар и плащам с радост всеки път сума ти пари за преглед. Нямало нужда, всичко било наред и да не го мисля. Аз съм с високорискова мутация фактор 5 лайден, 3 загуби до сега и на ръба психически на силите си, но това не ги трогва. Назначем ми е хепарин до раждане и след това и това е, повече не се коментира. Смених една камара лекари и все това чувам, тук просто няма практика да се пускат толкова кръвни изследвания и да се ходи по- често на ехограф и те гледат като извънземно като настояваш. Аз съм под 35 но съм рискова бременност. Просто не знам какво да правя, освен да им се моля да ме вземат на сериозно. Благодаря още веднъж, че споделихте как е при вас.

# 612
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам имате ли намерение или правили ли сте си пренатален тест. .
При мен Биохимичен риск за болест на Даун е 1 от 860
                 Възрастов риск за болест на Даун е 1 от 410.
Според доктора не е притеснително понеже няма индикации за проблем при феталната морфология.На 35 съм и това също покачва риска. Вие как постъпихте?

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 18:35 от LadyBird01

# 613
Здравейте 😊
И аз се включвам към вас с термин 16.12.21❤

# 614
  • до най-прекрасния мъж
Колко ти е комбинираният риск за Даун? Аз съм с възрастов 1:190, биохимичен 1:810 и комбиниран 1:5600. Според лекаря ми няма нищо притеснително. Ако имаше, съм 100 % сигурна, че щеше да ме насочи към амниоцентеза. Аз съм на 38 г и с възрастта рискът расте. Спокойна съм, вярвам си в бебето и се старая да гоня всички лоши мисли. Ако започна да се притеснявам за всичко, ще гръмна. Щом лекарят каже ОК е, значи е така. Не дълбая изобщо повече, ако няма индикации за проблем. Както пишеше едно момиче тук, във форума: Дори рискът да ми е 1:100000, какво ме грее останалите 99 999, ако аз съм 1-то. Така че, каже ли лекарят, че е добре, не се задълбочавай.

Общи условия

Активация на акаунт