Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 310
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Привет пак от мен!
Ходих на спешен кабинет още на "почивката" казаха, че всичко е наред. С дуфастона кървенето намаля значително. В понеделник свекърва ми ще дойде да ме смени в болницата с бъдещата кака, за да си ме види все пак и АГ, който ме следи и да ми е мирна главата.

Колкото до останалите въпроси, които сте коментирали аз съм чувала, че безамонячната боя и безкофеиново кафе са по-вредни от нормалните. На мен безамонячната не ми хваща, но си се боядисвам с амонячна. На фризьор не съм ходила, защото мъжът ми е много суеверен и според него първото е било момиченце, защото съм ходила на фризьор. 😄

Домашен любимец имахме също декоративно зайче, но насред пандемия в края на миналата година го хвана някакъв вирус. Все пак си поживя достойните седем години. Преди него имахме голям аквариум и пак в тия суеверия, едната баба казваше да го махаме,че детето нямало да проговори с такива животни вкъщи. 😂
Иначе йоркита имаме и при двете баби, така че доста време прекарваме и с тях.

# 706
Колкото до останалите въпроси, които сте коментирали аз съм чувала, че безамонячната боя и безкофеиново кафе са по-вредни от нормалните. На мен безамонячната не ми хваща, но си се боядисвам с амонячна. На фризьор не съм ходила, защото мъжът ми е много суеверен и според него първото е било момиченце, защото съм ходила на фризьор. 😄
Ходила или не на фризьор по време на бременността, полът е определен при самото зачеване от сперматозоида на ТМ , хаха много е смешно 🤣😆

Аз имам тридневен уикенд, родителите на ММ са ни на гости, толкова е хубаво, напълно съм изключила от ежедневието и мислите за работа.

Хубава неделя желая на Всички!!!

# 707
Ние си имаме един хубав седем годишен котак, който обожава да спи при мен и незнам как ще се разберем с него. Има си легло, но там явно му боде 😆 Незнам дали трябваше да пускам изследване за токсоплазмоза, не съм и питала док.

# 708
Здравейте, сутрин като стана не хапна ли нещо на момента и повръщам, при вас така ли е, вече съм в 17 седмица, поне гаденето през деня взе да отминава😊

# 709
При мен не е така. Но аз и веднъж не съм повръщала.Гаденето вече почти го няма, а закусвам повече от рядко. Обикновено ми се събират 15-18ч фаст.
Имам си котак на 14г, но живее при родителите ми. Имала съм токсоплазмоза като дете и не знам има ли смисъл да правя изследвания.
Ходя си редовно и на фризьор, и на маникюр. Майка ми ме базикна, като ходих да се подстригвам, че нали мъжко чакаме и бла-бла. Отговорих й , че не съм суеверна и няма нужда да приличам на таласъм, само защото съм бременна.

# 710
  • до най-прекрасния мъж
Ние си имаме един хубав седем годишен котак, който обожава да спи при мен и незнам как ще се разберем с него. Има си легло, но там явно му боде 😆 Незнам дали трябваше да пускам изследване за токсоплазмоза, не съм и питала док.
Не е лошо да пуснеш. По принцип  при инвитро и други асистирани процедури токсоплазмозата е задължително изследване преди самата процедура, заедно с Хепатит В, Сифилис, ХИВ и Хламидия. Това ме води на мисълта, че тези изследвания е добре да ги направи всяка жена, за да е спокойна за бременността си. Аз за токсоплазмоза много държах и ако не беше задължителна, щях да си я пусна аз. Винаги сме имали дворна котка, а свекърва ми има домашна. И с двете котачета много сме се гушкали и галили. Сега котка не пипам и даже не ходя у свекърва ми по тази причина. От дворната съм далече, но и да бях там, докато не родя, е по-добре да нямам контакт с животни.
На фризьор и маникюр не съм ходила отдавна. С маникюра се оправям вкъщи, а за подстригване, може би по-натам. До скоро ми се гадеше от всичко и едва ли бих издържала миризмата в салона. Гаденето и мен взе да ме разминава. Понякога се появява вечер, но рядко и леко. Останаха ми само напъните за повръщане при приема на витамини. Никога не съм имала проблем с пиене на големи таблетки. Сега какво ми стана, не знам, но още като я сложа на езика и веднага ме напъва. С малките таблетки нямам този проблем.

# 711
  • София
За темата с животните - имам си 10 годишен черен котарак (на снимката ми е) Блеки, като цяло никак не е добър, но това не пречи да си го обичам. Дори преди два дена пак ми надра кракът без причина, онзи ден за първи път пусна кръв и на детето , но тя си го настъпи та си го оправдавам. Иначе поне с нея е много добър, както и с ММ, който обожава Simple Smile Освен него от две години имаме и голдън ретривър - стара 12 годишна дебелана, много добричка - беше на свекърите, но след като починаха я наследихме.
Относно токсоплазмозата винаги съм имала котки и кучета (често заедно) - от съвсем малка (предишните ми две котки майка и дъщеря живяха едната 17 години, другата 15, а преди тях също имахме). Винаги са прибирани или от улица или от двор, Блеки също е от кварталната улица прибран. На село имаме винаги по 5-6 котки, които гушкам, даже съм си взимала да спя с някоя. Е при това положение се очаква да съм изкарала токсоплазмоза, но не бях. Та това че пуснах изследването не ме успокой никак, но единственото което промених е да предостъпя на съпруга ми чистенето на тоалетната на котарака. С тази не съм пускала, тъй или иначе е реално много по вероятно да хвана това чудо от пясъчника пред блока в който детето ми обожава да играе или дори от недобре измит плод или зеленчук купен от магазина, в който си отглеждат котка. Ако ме удере някоя улична евентуално бих пуснала.

# 712
Относно хепатит СПИН и хламидия съм пускала.преди процедури. Но точно токсоплазмоза не съм и незнам дали не е късно вече в 17 г.с. Като цяло котака се храни само с гранули и не излиза навън. Но ще помисля и ще видя дали ще пусна

# 713
  • London
Аз къде ли не съм пускала снимки на моя Бруно в този форум 😩😅
Френски булдог, много добричък и любвеобвилен. На годинка и 3 месеца. Понякога не може да се разбере, че имаме куче вкъщи. Освен ако не го хване дяволчето Фют и не полудее 😂
Не зная дали не е започнал да усеща бебчето, в последните седмици гледа все до коремчето да ми ляга и не дава да мръдна. 🥰

# 714
  • до най-прекрасния мъж
Rainbow, коремчето ти е вече доста забележимо. А кучо е прекрасен и много, много миловиден. Ще са си партия с бебето.
Аз като стана, има някакво хълмче, но съм по-скоро като преяла. Под тениската изобщо не се вижда корема.
По принцип, щом животните са гледани добре, имат ваксини и се следят от ветеринар, не би трябвало да има проблем. Нашите котки не се ваксинират и ме е страх.

# 715
  • London
Блу, сякаш за една нощ “скокна” коремчето. Като се наям става и двойно 😂
Много е относително. С моя приятелка си бременеем заедно, тя е вече към 20та седмица, но коремчето й беше много по-малко в 16та седмица от моето. Ще се покаже и твоето скоро 🤗
Ние нашия пръдльо го обезпаразитяваме всеки месец, задължителните ваксини са му веднъж годишно. В Англия ветеринарите ни се обаждат да ни напомнят като наближи време, та няма как да забравя.

# 716
Аз отпреди си имах коремче, но сега като се наям и става двойно а навлизаме в 14г.с.Чувствам се двойна Grinning Утре сме на доктор и се надявам поне лекарствата да спра. Във вторник съм си запазила на частно час за едно допълнително мнение при Доц. Д-р Мария Ангелова в Стара Загора (откъдето съм и аз), някакви мнения за нея можете ли да ми кажете?

# 717
Здравейте коремчета 😊
Относно фризьор, аз уж бях леко суеверна и не мислех да ходя. Но като забременях и буквално в рамките на 3-4 седмици косата ми се скапа. ( накъса се до състояние само горните кичури на косата бяха по-дълги, всички пластове отдолу бяха все едно минавани с горелка и за много кратко време имах само 2-3 дълги кичура и то опред. Отзад косата св скъси до врата. И не не съм й променила третирането, козметиката, подстригвям се редовно. Даже точно в този период по-малко я третирах и тормозих) Накрая вече бях убедена,че няма как да издържа нито да я спася и ми се наложи рязко и голямо скъсяване на косата. Всъщност самата фризьорка ми каза, че вероятно е хормонално ( както и от това,че почти спрях да се храня от както съм бременна, но това е друга тема за оплакване) но общо взето ми каза,че рязкото спиране на хранителни вещества от определени видове, както и хормоналнитв промени са довели до влошаването на косата. Та вече съм с коса над рамото и още свиквам.
Фризьорката ме успокои за голямото скъсяване,че докато не знаем пола не се брояло 🤣🤣
Колкото до домашният любимец ние си имаме непослушно мъжко Йорки ❤

# 718
Аз уж не съм суеверна, но ходих само да се боядисам, като ми кажат със сигурност пола, тогава ще реша дали да се подстрижа Joy Joy бременен моЗък, какво да ви кажа..
Иначе относно домашните любимци имам 8 годишна персийска котка, която е живяла само в апартамент. Пуснах си токсоплазмоза, излезе ми отрицателен, по принцип лекарката каза, че щом е домашна няма смисъл да пускам, или го нямам или съм го изкарала, но аз си го направих за всеки случай, а ако едворна котката вече е  друго. Иначе знам, че ако си изкарала веднъж токсоплазмоза, имунитета ти е до живот. Аз мойта котка си я гушкам и си я галя- тя е като плюшена играчка Grinning и спи при нас, не знам как ще я отучим, сега напоселдък ляга до мен до главата ми все едно ме пази Joy не знам дали усещат нещо..

# 719
Животните усещат френския булдог само мен сек*а, а не е разгонен, докато хъскито понеже е женска и рядко се задържа при мен...

Общи условия

Активация на акаунт