Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 773
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Той си е израснал, но се е получил джоб от венеца, където се събира храна и слюнка и е станало инфекция. Предполагам, че не би трябвало да стоя дълго време с тази инфекция. Това лекарство, което ще слагат 3 дена явно е за дезинфекция.
Аз имах болка в един зъб, но не е мъдрец и не беше кой знае какво. Зъболекарката ме посъветва ако не е спешно, да изчакаме втория триместър и тогава да действаме по зъба.
Но ако изпитваш толкова силна болка също не е окей. Мъдреца се мъчи да пробие, върви настрани или е развален ?

# 151
  • London
Щом се е инфектирал задължително трябва да се лекува.
Зъболекаря ти знае, че си бременна и едва ли ще предприеме нещо, което би навредило на бебчо 🤗

Също така можеш да се жабуркаш с хладка вода със сол, на мен ми го препоръча отново зъболекарката като имах възпаление на същия зъб.

# 152
И аз да се оплача от три дена мъдреца ме боли и главата с него, не мога да спя, да се храня, да прегръщам и да говоря. Нищо не смея да пия, днес бях при зъболекаря и той искаше да предпише антибиотик, но му обясних, че не приемам никакви лекарства в момента, предложи три дена да слагаме някакво лекарство явно имало инфекция и ми каза, че ако не мине ще го вадим. Не ми се иска да слагаме упойки точно сега и болкоуспокояващи след ваденето. Дано да мине от самосебе си. Не искам да навредя на бебока Confused друг имал ли е такъв случай
Пробвай да промиваш с лайка.

# 153
Предишния път имах зъб за лечение, който се "обади" в първия триместър. Не беше мъдрец, но все пак подобно нещо му правиха - лекуваха с някакви неща, съвместими с бременност. Щом зъболекарят ти знае ще съобрази. Другият вариант е да закърпите за момента и да изчакаш малко по-напред във времето да го правите. Така или иначе с болен зъб, няма как да търпиш. Успех и дано минеш леко!

# 154
Между другото, от както забременях ми се обажда един мъдрец, двата горни не са ми излезли, само единият боли. Почти до ухото усещам тъпа болка, а при опипване и венеца, но не зад последния зъб, а от двете страни на мястото, където би бил мъдреца. Тази болка се появява за по няколко часа, през няколко дни и изчезва. За прив път се появи есента за няколко дни и от тогава не съм я усещала. Дали биха ми посраснали мъдреци на тези години, или само се обаждат си нямам на идея.
 Иначе при предишната бременност имах много развалени зъби - тъкмо започнах да ги оправям и забременях. Даже започнах с вадене на мъдрец - долен, крив, с упойка, антибиотик и няколко дни след това се оказа, че съм в шеста седмица. Лекарят каза пауза, докато родиш, но в шестия месец направих пулпит, не можех да разбера на кой зъб - боляха ме всички Simple Smile Прелекува един стар, умъртвен зъб, за да не ползва упойки и всичко мина (до раждането). Не знам ще ми повярвате ли, ама като започнаха контракциите да раждам, ми сложиха упойка, а ме болеше зъб! Пулпит, съседен на прелекувания, оправих го веднага след като ме изписаха Simple Smile

# 155
Една от най-гадните болки е да те боли зъб. А да не можеш да си помогнеш да си помогнеш адекватно - още по. Дано минават!
Аз вчера бях на БХС. Според доктора бебето е идеално. ❤❤❤ Резултатите от кръвта чак понеделник ще са готови. Но след прегледа съм по-спокойна и по-щастлива, че всичко е наред и върви добре. Бебето скачаше и се обръщаше, много беше сладко. 🤩

# 156
Здравейте, влизам със сигурно тъп въпрос - ако съм например 9+1 г.с., това означава, че съм в десета седмица, нали? Защото 9 пълни са минали вече, и един ден от десетата? Понеже гледам какво се развива всяка седмица на бебчо по разни сайтове, и се чудя коя седмица да гледам Smiley
Поздравления на всички момичета за добрите новини от прегледите, много се радвам за вас Simple Smile Аз утре съм на преглед, и ще видим дали се е залепило отлепеното и дали бебчо се развива Hands Pray

# 157
  • до най-прекрасния мъж
Точно така, 9+1 е 10 г.с., минала си 9, сега караш 10та. Четеш за 10 г.с, като разните мерки са релевантни към края на седмицата, тоест като си 10+0.

# 158
  • London
Така ли 😄 Сега и аз научих нещо ново. Значи щом съм 10+5 си се водя 11та седмица ? 😅 А аз от 5 дни чета само за развитието през 10та седмица 🤣

# 159
Ами да, като с годините е  . Щом след седмицата има + , значи си в следващата. Аз така си бях свалила някакво българско приложение и като ме изкара седмица назад, защото брои приключената вече и бързо го изтрих.
Днес започвам официално втори триместър и след малко ще ходя да дам кръв за пренатеста, нищо че сутринта пак ми източиха 6 епруветки за други изследвания.

# 160
iren11 какъв избра? А как ти бяха резултатите от кръвния на БХС? АГ, който ще ми води ЖК, бил станал представител на Вижън за нашия регион и вчера се опита да ме убеди колко по-добре е да си направя пренатест, вместо БХС.... Чух, че на всичките си пациентки сега го предлага.... Аз мислих да питам Сигридов дали да правя, но забравих, а в края на прегледа той  ми каза да си запиша час за БХС. Сега съм в голяма чуденка 🙄🙄

# 161
  • до най-прекрасния мъж
Аз вчера се записах по ЗК, и на мен ми предстои да ми източат кръвчицата. Но ще ида тези дни, че не ми се разкарва пак днес, а вчера беше късно и вече бях се хранила и си бях сложила Утрогестана. Миналата седмица давах за ПКК и урина, поне да мине някой ден, че сега по каса пак това са ми пуснали + останалите неща.

# 162
iren11 какъв избра? А как ти бяха резултатите от кръвния на БХС?
Ето , Алисън :
Според док 1 вариант е добре, ама аз се колебая още дали да не е 2-и пакет. Разликата е 400лв

# 163
Добро утро, от вчера усещам корема си различен и днес не ми се гади. Започнах да си мисля най-лошото. С предната ми бременост бях много по-спокойна, а с тази е някакъв кошмар. Няколко дни, ако съм спокойна и след това се започва едно притеснение.

# 164
Здравейте, да се запиша и аз при вас🥰
Термина ми е на 8.12 живот  и  здраве. Това ми е втора бременност, а нали казват, че втория път по рано се усеща... Може и  да си внушавам, но май вчера го усетих да мърда. Вие как мислите дали съм изкукала вече😆

Общи условия

Активация на акаунт