Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 777
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Не си изкукала. В приложението, което имам, пише, че ако ми е втора бременност сигурно вече мога да усещам преобръщанията на бебето. На мен ми е първа, та нищо не усещам. 🤣🤣🤣

# 166
На мен ми е първа и ритане не усещам, но усещам къде са и понякога ми обезформят корема (правят издутини, които са много твърди). Не съм сигурна, че са те де, но ако са газове това може би трябва веднага да отида на лекар. Би било хубаво да си казват "аз съм бебе А/Б" за да знам, че и двете са добре, но и това ми е успокояващо.
Бях казала преди време, че прегледите ми са през три седмици. Е... Не са, през 4 са и не ме бива в броенето Rolling Eyes
От много време не сме давали отчет Thinking

# 167
Титанка при мен забелязвам, че някои симптоми ту изчезват ту се връщат, което мисля че е е нормално. Кога ти е следващия преглед? Да не би от някоя храна да се чувства различен корема. Аз имах такъв случай с раздразнени черва, но предполагам знаеш какви са смущенията при такъв случай.

Иска ми се и аз да го усетя, четох , че има момичета които в началото усещали как се мърдат газове/балончета и  други ги сметнали, че това било първите усещания. Знам ли.

При мен нещата се развива добре. Една вечер изкарах с много силни болки в зъба и на следващия ден се реших да го извадят. Зъболекарят беше много внимателен с упойката и ваденето. И съм спокойна, че се разминах само с един беналгин след това. Сега съм добре. ❤

# 168
Здравейте, имам въпрос към момичетата от София, аз ходя на частни прегледи при д-р Чучумишев, но ми се иска да се запиша накъде и  за проследяване по ЗК. Моля да препоръчате лекар, който следи бременност по ЗК.

# 169
Звездичке, може да не съм софиянка, ама масово мацките в другата ни тема се следят при д-р Вецев и мненията за него са много позитивни, а и изражда.

# 170
Здравейте, записвам се и аз с термин 19.12. Първа бременност ми е. Blush
Искам да попитам момичетата, правили цитонамазка през бременността коя група сте? Малко съм притеснена, защото правих през март и излезе I група, сега съм група II В. Чакам да излезе микробиологията. АГ каза, че имам леко възпаление на шийката, вероятно заради течението, което имам от деня, в който трябваше да ми дойде и уж беше нормално....

# 171
Ти като си правила март сега защо толкова скоро повтаряш? Особено като има течение, което може да е нормално от бременноста, но може и да е възпаление, не се взима цитонамазка. Първо се пуска микробиология, ако трябва се лекува течението и тогава. На мен онкогинеколог ми е казал, че докато име течение не се взима цито. Аз правих колпоскоп февруари и му се молех да ми вземе нова цитонамазка, но той беше категоричен, че щом колпоскопа ми е чист, да си чакам да стане 1 година от последната, за да направя нова.

# 172
Ти като си правила март сега защо толкова скоро повтаряш? Особено като има течение, което може да е нормално от бременноста, но може и да е възпаление, не се взима цитонамазка. Първо се пуска микробиология, ако трябва се лекува течението и тогава. На мен онкогинеколог ми е казал, че докато име течение не се взима цито. Аз правих колпоскоп февруари и му се молех да ми вземе нова цитонамазка, но той беше категоричен, че щом колпоскопа ми е чист, да си чакам да стане 1 година от последната, за да направя нова.
Не знам. Гинеколога беше категоричен, че е необходимо и сега да направя.

# 173
Момичета, минах преглед преди малко, по ехограф 6 седмица и 6 дни. Според лекаря е рано да се говори за термин, ще се определя по развитието на бебето. При тези размери отива чак на 14.01 Simple Smile Иска пак след две седмици да види. Иначе спрямо предишния преглед каза, че е много пораснало, чух сърчице.

# 174
Момичета, магнезий кога почва да се пие? Някъде бях чела, че в ранните седмици не е много препоръчително, освен ако няма някаква причина лекар да го назначи. Винаги ли по преценка на лекаря се изписва? Аз изследвах моя и е 0.81 при реф стойности 0.66-1.07.  Дали е нужно да го пия ? В 10+2 г.с. съм. Мога да питам АГ, но според мен ще каже както искам... А Сигридов няма да мога скоро да питам

# 175
Алисън, аз също се чудех, но просто защото имам сърцебиене и крампи от време на време. Иначе чак след 16гс го изписват, при това за предотвратяване на контракции е 3х500мг. Аз днес бях на ЖК и видяхме с моята дружка как се шава диването, взех си и направление за ЛКК и другата седмица официално излизам в болничен .

# 176
При първия ми преглед в Германия бях 8 седмица, АГ ми препоръча магнезий за болките в корема. Каза че мога да го пия всеки ден само да не надвишавам 900мг. Аз го пих само два пъти и като се прибрах в БГ започнах но-шпа.

# 177
Относно вземането на цитонамазка-вчера ходих да питам едно аг да се запиша при него на жк и той ми каза че се вземала задължително по време на бременност а ако не искам трябва да му се разпиша че отказвам, да си вържел гащите. И до коя седмица се взема не ми каза, все трябва да има срок
Iren 11 ти досега болничен ли беше, и за ЛКК не се ли дава след лежане в болница. Че този АГ се запъна че не можел да ми дава болничен до края а аз съм в 13г.с. Щели да го глобят.

# 178
Здравейте,
Имам резултати от изследванията - повечето неща на пръв поглед изглеждат ОК, имам някакви липси, които ще се уточняват по-нататък с по-обстойни кръвни.
Обаче - запътви птъ през живота си изследвам тсх - не очаквах да имам отклонения  или проблем, но стойностите са тсх 4,16 (при референтни стойности на лабораторията 0,27-4,2) и fт4 13,8 (при референтни стойности на лабораторията12-22)
порзарових в интернет и информацията е доста противоречива, границите определяни от различни източници са различни. Според някои съм в норма, според други - не.
И сега - в каква посока влияе бременността на този хормон, влияе ли изобщо? четох също, че и коронавируса атакува шитовидната жлеза, а аз изкарах съвсем наскоро и това...
Нямам предишни стойности за сравнение, не знам нещо ново ли е при мен или нещо скорошно и временно тази стойност. Ще се видя с лекар след 2 седмици чак. Има ли нещо приридно, с което да повлияя в посока понижаване на ТСХ, защото нямам никакво желание за медикаменти .
Успокоявам се, че стойността е гранична, но имам симптоми , като умора, сънливост, леко покачване на килограми...
Съвети?

# 179
Здравейте,
Имам резултати от изследванията - повечето неща на пръв поглед изглеждат ОК, имам някакви липси, които ще се уточняват по-нататък с по-обстойни кръвни.
Обаче - запътви птъ през живота си изследвам тсх - не очаквах да имам отклонения  или проблем, но стойностите са тсх 4,16 (при референтни стойности на лабораторията 0,27-4,2) и fт4 13,8 (при референтни стойности на лабораторията12-22)
порзарових в интернет и информацията е доста противоречива, границите определяни от различни източници са различни. Според някои съм в норма, според други - не.
И сега - в каква посока влияе бременността на този хормон, влияе ли изобщо? четох също, че и коронавируса атакува шитовидната жлеза, а аз изкарах съвсем наскоро и това...
Нямам предишни стойности за сравнение, не знам нещо ново ли е при мен или нещо скорошно и временно тази стойност. Ще се видя с лекар след 2 седмици чак. Има ли нещо приридно, с което да повлияя в посока понижаване на ТСХ, защото нямам никакво желание за медикаменти .
Успокоявам се, че стойността е гранична, но имам симптоми , като умора, сънливост, леко покачване на килограми...
Съвети?

По принцип тсх в първия триместър е добре да е около 2, а вторите два около 2,5. Най-добре посетете ендокринолог да ви пусне и останалите хормони на щитовидната и да прецени общата картина.

А относно цитонамазката - аз не дадох предния път нито сега смятам да се подлагам.

Общи условия

Активация на акаунт