С Уран там кравата не е това, което е. ;D
Телците са толкова спокойни, дори Уран не може да ги разтревожи.  ;D
Например речта на Мая Манолова. Аз имам чувството, че й доставя удоволствие да е на микрофона. Дори и да говори срещу някой, не вярвам, че тя може наистина да е ядосана или да мрази някой. Също Карадайъ беше толкова спокоен.

Преди време я наричаха острието на БСП. Говоренето и защитаването на тези, е в основата на нейната работа. Професионално.
Уран в Телец в квадратура със Сатурн във Водолей, би трябвало да даде повод за размисъл. Какви хора към момента на парламентарните избори (на фона на новолуние в Риби на мидпойнт Сатурн-Уран), са в съзвучие с някоя от астрологичните тенденции за спецификата на периода ? Какви хора астрологично са за или против едно или друго политическо лице ? И защо символиката на Телец би била говорител на принципа на Уран ? Какво отразява и резонира с настоящите обществени нагласи ?

Можем ли да търсим връзка между натални предпоставки и начин на гласуване? Това, че най-много гласуват за Слави какво значи? Тук според мен е огънят, емоцията като експресивност, вълнение, изкарване навън, непокорство, масата.

Мая Манолова е родена с аспект между Слънце към Уран и Сатурн т.е. по рождение има отношение към принципите на Уран и Сатурн. През призмата на  кулминацията в техния цикъл т.е. опозицията като астрологичен аспект. Израз на нейното ново, промяна е зодиакалният знак Дева, - Уран, Плутон и Марс в Дева. Взаимна рецепция между Марс и Меркурий. Транзитният Уран е в зодикалния знак Телец. Тя е слънчев Телец.

Слави Трифонов е роден с тао-квадратура, на която своеобразен рупор на опозицията Уран в Дева - Сатурн в Риби и Плутон - Сатурн по същата зодиакална ос, е Луна в Стрелец. Пренатално слънчево затъмнение в Телец. Транзитен Уран в този знак. Понастоящем е актуално слънчево затъмнение в Стрелец.Това затъмнение като тема, се предполага, че ще е от по-голямо значение, за това което предстои да се случи в рамките на следващите 20 години. С какви отправни точки по символиката на Стрелец, ще се развиват обществено-политическите процеси (цикъл Сатурн - Юпитер във Водолей). Защо гласуват за Слави ? Защото се припознават, намират допирателна чрез призмата, чрез която той възприема света и условията, които има потребност да промени, да направи структурни промени. Защото неговото съзнание резонира на общественото съзнание и нагласи. В една по-глобална перспектива изборът за Слави Трифонов, може да означава, че общественото съзнание е дорасло за нови хоризонти, да промени наболели теми. Да изчисти авгиевите обори. Астрологично индивидуално можем да попитаме рождения Юпитер и знакът Стрелец. В какво човек вярва, влага ентусиазъм, вижда перспектива, възможност за промяна, нови хоризонти ?

Христо Иванов е слънчева Дева. С пренатално слз в Близнаци в тригон с Уран във Везни.

със затъмнения по оста Стрелец - Близнаци и Сатурн - Юпитер във Водолей, се предполага, че понастоящем обществото търси идеолози, културтрегери, визионери, технократи, хора на словото, науката, такива, които дават перспектива на първо място, променят убеждения, гледна точка, които са в състояние да изведат до нов обществено-политически дневен ред. Идеолози фиксиран тип - проводник на неоконсервативна идеология - Юпитер и Сатурн във Водолей в квадратура с Уран в Телец. Мениджмънта търпи преобразования, идеологически промени - Плутон в Козирог, Сатурн квадратура Уран (цикъл Сатурн - Уран в Стрелец).

Каквато и дата да бъде избрана, предсрочните избори вероятно ще се случат на фона на слънчево затъмнение в Близнаци. През призмата на зодиакален знак Дева - изгряваща Дева. Управител на слънчевото затъмнение и изгряващия знак е Меркурий в Близнаци. Долен съвпад на Меркурий в Близнаци. Периодът около и по време на слънчевото затъмнение, вероятно ще даде старт на кардинални промени в организационния модел - намира се на на мидпойнта Плутон/Уран и Сатурн/Плутон. Най-точен аспект на нодалната ос е с ретрограден и като такъв по-изразен Плутон в Козирог. Скорпион се намира на върха на трети дом. Слънчевото затъмнение и Меркурий споделят градус през оста на слънцестоенията с Венера (антисия). Мидпойнт слз/Венера и Уран/Сатурн се намират на една ос. Квадратурата между Уран и Сатурн е точна. Слънчевото затъмнение и Меркурий са в квадратура с Нептун в Риби. Вероятно няма да липсва и хвърляне на прах в очите.

Нагласи и настроения, които може да се осъществят, прокарат чрез по-голяма яснота, прецизност, точност - Дева,  принципите на един метафорично казано узрял за това Меркурий в Близнаци (гласуване).  Венера е на мидпойнта слз/ Марс. Венера и слз, Меркурий споделят градус чрез антисия - изборът, да дадеш своя глас може да е мотивиран от промяна в ценностната идентификация и усещане за принадлежност. Венера е в зодиакален знак Рак - като принцип е възможно да е катализатор, рупор на натрупано емоционално напрежение - мидпойнт Марс/Уран - Марс в последния градус на зодиакален знак Рак. В квадратура на градуса на горния съвпад на Меркурий.

11 юли може да е разстърсващ ден за българската политическа система, нейната досегашна идеология и нейният имидж в очите на обществото. На горещи политически страсти. С резки обрати, чието ехо дълго ще оттеква във времето. Под една или друга форма. Избира се промяната на ценностите и устоите. Следствие на тези предсрочни парламентарни избори, може да се стигне до разпадане на коалиции, партии, обединени до този момент около общи цели или сформиране на нови с различен имидж. Неочакван ракурс. Потенциал за преформатиране на организационния модел в корен. Гласуването като израз на несъгласие, прът в колелата на избор направен заради нечий имидж, демонстративност, лустро, външния блясък, нарцисизъм (с Луна, Венера и Марс в Лъв). Източен Уран в Телец в полуквадрат с Меркурий в последния градус на Близнаци и в квадратура с Венера и Марс в Лъв.

Горещо политическо лято

Сезонното Слънце за София, се намира на мидпойнтите Ас/Нептун и Плутон/Юпитер. В полуквадрат с Уран в Телец. Асцендентът на картата от слънчевото затъмнение в Дева аспектира сезонния ретрограден Плутон в Козирог и мидпойнтът Сатурн - Уран.
 
Емоционална метаморфоза. Кипеж. В търсене на философският камък. Тимур и неговата команда. В условията на преса, натиск. Информационна чистка, санитарен полуден. Изтупване, инвентаризация на документация, споразумения от "архива", която досега е била скрита. Под сурдинка. Негласно. Нагнетена емоционална атмосфера. Като тенджера под налягане. Надмъглие, ниска и недобра видимост. Перспектива. Трудно дефинируеми цели. Неясни параметри. С флуидна, аморфна специфика. Парламентарни заявки с патос и апломб. Ревизия на корупционни модели, финансови и властови схеми, в организациони и управленски структури. Предпоставки за разделение и полярност в обществото. Конфликтът като катализатор за промяна в ценностната идентификация и усещане за принадлежност и емоционална стойност.

С предимство, в условия на преса, отпор, по-добре позиционирани е възможно да са партии с лидери, хора на изкуството.  Такива, които докосват избирателя. Ъглови Венера и Нептун във водни знаци в точен тригон. Неговата ценностна идентификация. Родолюбие. Изпитват необходимост от коренна промяна на досегашния модел на управление, от нещо различно. За тези, които са своеобразен рупор  и изразяват опозиционни нагласи и настроения, натрупано емоционално напрежение. Или партии с леви убеждения, идеология.

С Марс и Венера в Лъв в квадратура с Уран в Телец, в деня на предсрочните избори, е възможен изненадващ развой на ситуации. Промяна в крачка, в движение. Някакъв тип метаморфоза. Коренна и изненадваща промяна в позиция, гласоповодателната активност.

Зодиакалният знак Овен и Марс в Лъв в сезонната карта, тази на лятното слънцестоене, е отражение в реалността, изразява каква ще е спецификата на парламентарния живот. И в частност на предсрочните парламентарни избори. Каква ще е характерното за тях в рамките на три месеца. Овен и Лъв - горещ, активен, неотстъпчив, с лидерска нагласа, борба за първенство, с едни гърди отпред пред другите. Състезание на ниво имидж.
Марс се намира на мидпойнтите Плутон/Уран и Сатурн/Плутон. Предполага горещо политическо лято. Със заявка за кардинални намерения. С организационни и властови рокади и размествания.