Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 91 063
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Хлябът е от една уникална пекарна МаМалина, която приготвя всичко само с квас, истински, страхотен вкус.

Хумус винаги си приготвям сама, какво и всичко останало.
Не купувам готови неща, освен хляб.

И на мен може би ще ми е много времето без храна при АДФ, в краен случай ще редувам 20/4 с ОМАД.

# 391
Хляба ти ли си го приготвяш от лимец ?
Днес купих на  Вита с лимец има с лимец и в Лидъл.
Хумуса домашен ли е или купен ?
Благодаря ♥🤗
Здравейте,
Хумуса се прави супер лесно, само трябва пасатор и има комбинации за всеки вкус.
https://downshiftology.com/?s=Hummus

# 392
А тези, чиято цел е понижаване на тегло,  следите ли за калориен дефицит?

# 393
Аз следя калории и нутриенти с тракер.
https://cronometer.com/

Иля, много здравословно се храниш. Кремът от кашу ме заинтригува. Ще може ли да споделиш как го правиш?

# 394
А тези, чиято цел е понижаване на тегло,  следите ли за калориен дефицит?
Без дефицит не става, но имайте предвид , че килограмите лъжат. Преди пандемията спазвах диета и тренирах 4-5 пъти в седмицата и първо смъкнах килограми ,а след това качих , но на размери се смалих и старите ми тениски от преди ми ставаха. Да видя осезаема разлика ми отне година и половина.
Хубаво е да си взимате мерки на тялото, един път в месеца и да си водите записки.

# 395
Sapien, благодаря за съветите. Реално те килограмите не са много - около 10тина, но понеже съм ниска и гледката е неособено приятна 😁😁😁
Преди първата ми бременност влизах в размер 34, та целта ми е да вляза поне в 36.
2019г влязох да раждам за втори път със завидните 86кг и къде с дефицит, лечебно гладуване и малко ластици вкъщи за 2.5г стигнах до 60-62кг

# 396
  • София
Снимах си обяда/вечеря- кафяв ориз и леща белуга със задушени на пара броколи и кафриол, зелена салата с репички, домат и краставица, авокадо и хумус.

Крем от кашу, блиндирам кашуто с лимонов сок, малко вода и сол.
Могат да се добавят всякакви подправки, аз го харесвам класическо.

# 397
Здравейте,стартирах преди 3 месеца и малко моята мечта за по-малко килограми. Преди 2 години и малко родих и станах уникалните 102 кг. Имам си ИР още преди да забременея и ПД след нея. Започнах си лекарствата отново и фастинги и днес съм 91,5 кг. Доволна съм за момента,но искам до края на годината да стигна поне 83 кг. Лекаря ми не е съгласен с гладуването,но аз се чувствам много добре. Имам енергия,спя по-добре и т.н. Правя 5 дни 16:8  и два поне 22-24 часа фастинг. Нещо обаче не смятам,че гладуването ми е ок. Дали е добре или не ? Може ли да ме насочите към книга която да ми даде отговори на многото ми въпроси. Също и лекар (ендокринолог ) с когото да коментирам.  Благодаря ви !

# 398
Sapien, благодаря за съветите. Реално те килограмите не са много - около 10тина, но понеже съм ниска и гледката е неособено приятна 😁😁😁
Преди първата ми бременност влизах в размер 34, та целта ми е да вляза поне в 36.
2019г влязох да раждам за втори път със завидните 86кг и къде с дефицит, лечебно гладуване и малко ластици вкъщи за 2.5г стигнах до 60-62кг
Здравейте,

Това е страхотен прогрес и най-вече направен постененно. Благородно Ви завиждам за постоянството. Каквото правите явно работи , сигурен съм , че ще постигнете целите си.
 Ако започне да ви омръзват упражненията винаги може да погледнете онлайн за йога, пилатес или различни упражнения с тяло, важното е постоянство и позитивно мислене!

# 399
  • София
Закуска- овесени ядки с чия, орехи, стафиди, мед, ябълка и боровинки.

# 400
Иля, примамващо вкусно изглежда Simple Smile

днес 36 часа фаст, от утре ще пробвам и аз между 10 и 14 с 1200 калории
и да се стопля вече това време Crossing Arms

# 401
Според вас колко време след началото на този метод на хранене може да се направи 24 -36 или 48 часово гладуване?
Аз съм много доволна от себе си. Изкарах първите 18 ч много добре! Дори си мисля, че можеше да направя и 20/4, но не искам да се форсирам от началото.
Не си спомням от кога не съм се наслаждавала на храна макар и толкова простичка (варени яйца, моцарела, моркови и кашу - общо 520калории).

# 402
520 калории са ужасно малко обаче, ако това ще ти е цялото количество за деня.

# 403
  • Paris, France
520 калории са ужасно малко обаче, ако това ще ти е цялото количество за деня.

Хич не са малко, особено след като не яде по толкова малко всеки ден. Имам изключителни резултати когато един ден ям двойни калории, а на следващият нищо, тоест само вода и кафе без захар и постя 36 часа. Един ден  ям 4000 калории и на другия нищо. Седмичните калории са същите, както когато ям по 2000 на ден, всеки ден, но като постя и преяждам през ден отслабвам. Натъпквам се с протеин преди да си легна, около 22ч и ма следващият ден съм ОК, но заспивам малко трудно 🤩. На по-следващият ден сутринта се чувствам невероятно.

павлина христова, съветвам те да махнеш въглехидратите и след това да слушаш тялото си. То ще ти покаже кога и колко да ядеш. За да отслабнеш успешно е важно да не чувстваш глад.

# 404
  • София
Хич не са малко, особено след като не яде по толкова малко всеки ден. Имам изключителни резултати когато един ден ям двойни калории, а на следващият нищо, тоест само вода и кафе без захар и постя 36 часа. Един ден  ям 4000 калории и на другия нищо.

Nevena Virolan, това не е ли точно АДФ, можеш ли да споделиш, от колко време го спазваш, с какво се храниш, за да постигнеш 4000 кал. и какви резултати постигна?

Общи условия

Активация на акаунт