Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 90 874
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • на острова на мечтите
А, не! Нищо няма да изследвам повече. Ще вземат да намерят нещо и да ме разсипят от лечение.
Оказа се, че понасям добре не пиенето на вода. Мислех, че ще ми е много трудно.
Ще почетат повече по въпроса. Споделихте източници и знания, а и собствен опит. Благодаря. Ще пробвам за коледните пости.

# 601
Невена, много точен въпрос, хеликобактер ще изследвам тези дни, както и чревен микробиом. Към момента не мога да правя интервално хранене, боли ме, с храна ми е по-добре.

# 602
  • на острова на мечтите
След две дни по 18часа сухо гладуване, резултатът е повече от задоволителен. Чувствам се по-лека и по-малко подпухнала. За моя най-голяма изненада, изчезнаха много болежки, които се бяха превърнали почти в хронични проблеми. Например, целогодишно ми парят стъпалата. Лятото се налага да държа мокра кърпа във фризера,  която поставям върху стъпалата, з да облекча почти болезненото усещане за парене.. Почти изчезна проблема с пикочния мехур. Нищо сериозно както ми казаха след ехограф. Само леко запушване на канала. Тормози ме от няколко години. Виж, псориазисът не се повлия. Но пък ние с него си съжителстваме от гимназията, та ясно е, че сме станали доста близки.
Гледах видеа на Генадий Малахов. Но не видях намерих съвети за подготовка на организма!

# 603
Жената е на 80г.
Скрит текст:
Скрит текст:
So I had my annual exam today, off bp meds no arthritic inflammation. Dr says I’m very flexible for my age(hate that phrase) I’m down 70lbs and for the first time ever my doctor said not to loose any more weight ♥️♥️♥️. I have a family reunion to go to this is a pic of me at the last one and what I look like today just wanted to add the story behind my journey.
Btw I’m close to 80 yo
Vada Dawn height of the pandemic I ordered 2x shirts they didn’t fit decided I wouldn’t send them back. I started keto. Mostly gave up sugar and bread/pasta. Weight loss slow but steady. Inches not so much. IF a year later inches faster and lbs still slow and steady. Still low carb. 20/4 week ends 18/6. There were no downs to my progress. The best is I realized I could stick with it and it takes no control to give anything up than to make a bargain. Ie. Just this one cookie piece of cake etc. sort of like quitting smoking.
I went from a size 2x shirt and18/20 pant to a size sm shirt to a size 6 pant and can fit in a size 4 honesty pant.
I’m 5’ weighed 187. The thing with IF is I weigh more than when I was in my forties but wear a smaller size.
   Good luck on your journeys , you can do it, just be patient. A year will go by no matter what happens celebrate your perseverance  

https://www.facebook.com/groups/182147717142526/?hoisted_section … s=486240286733266

От групата във фб. Страхотна промяна.

# 604
Данилу, видеа не съм гледала и не знам дали Малахов има. Чела съм му книгите, там всичко подробно е описано и на мен ми беше от голяма полза, когато направих сухото гладуване.

# 605
  • на острова на мечтите
Данилу, видеа не съм гледала и не знам дали Малахов има. Чела съм му книгите, там всичко подробно е описано и на мен ми беше от голяма полза, когато направих сухото гладуване.
Има видео. Аз изгледах само едно. Но  не говори за подготвителен период. Да си призная, не ми допадна много.
Вчера попаднах на едно видео на д-р Берг и там има интересно обяснение.
Аз намалих много пиенето на вода. Резултатът е изненадващ. Не ме боли главата, а и както вече писах, отшумяха много неприятни болежки, които ме мъчат от няколко години. Не изпитвам нужда да пия, през време на този "сух"дневен интервал( все от 18часа). А и лицето ми някакси се заглади. Ще се опитам да направя един сух интервал от 24 часа.
Alethea, групата във фейса е на английски ? Не съм много добра с английския. Но дамата е страхотна!

# 606
На мен прекомерната употреба на вода ми прави отоци. Почти не употребявам сол, функционални смущения в органите нямам.

# 607
Минавам за отчет.
Минах на фаст 20/4, като последното ми хранене е някъде към 16.30 ч. Просто така се случи, тъй като след този час, до 18.00 ч ,нямам възможност да се храня. Мнооого съм доволна и много добре ми действа. Усещам как тялото ми буквално се "изцежда". Не съм се мерила (едвам се сдържам, но искам да видя УАУ ефекта на кантара) но по дрехите усещам, че всичко ми увисва. Пия около 2 л вода на ден. Дори си позволявам от време на време и сладичко, и хляб, и въпреки това нещата си се случват Simple Smile Даже минах през ПМС-то без да освирепявам от глад, почти не задържах вода (може би съвсем малко), а и цикъла ми дойде по-нормално, в сравнение с другите месеци.
Доволна съм Simple Smile

# 608
Всеки месец, когато съм в цикъл, гледам да правя фаст(възможно по-дълъг)  и да нямам много хранения. Разликата е осезаема откъм усещане и протичане на дните.

# 609
Здравейте,на кратко за мен и периодичното гладуване Simple Smile
Още преди да стане популярно, се хранех на интервал (16/8) - никога не съм обичала да закусвам. Общо взето слушах тялото си - когато огладнея тогава ям. Единствено се опитвах да не ям след 20ч (става ми тежко и трудно спя). Не съм се ограничавала от нищо и поддържах 50-51кг,при ръст 167см.

В момента в който смених начина си на живот, а именно да добавя закуска и да приемам храна 12ч...качих 5кг.
За моя изненада,един ден,организма ми сам се върна в 16/8.
Още е скорошно връщането ми към това хранене,и съм с 500гр надолу, за няколко дни.
Надявам се до 2м да съм се отървала пт тези 5кг Simple Smile

+ от време на време правя 24ч гладуване,но не ми се получава особено редовно.
Цел ми е да го вкарам в начина си на живот Simple Smile

# 610
  • Paris, France
Жената е на 80г.
Скрит текст:
Скрит текст:
So I had my annual exam today, off bp meds no arthritic inflammation. Dr says I’m very flexible for my age(hate that phrase) I’m down 70lbs and for the first time ever my doctor said not to loose any more weight ♥️♥️♥️. I have a family reunion to go to this is a pic of me at the last one and what I look like today just wanted to add the story behind my journey.
Btw I’m close to 80 yo
Vada Dawn height of the pandemic I ordered 2x shirts they didn’t fit decided I wouldn’t send them back. I started keto. Mostly gave up sugar and bread/pasta. Weight loss slow but steady. Inches not so much. IF a year later inches faster and lbs still slow and steady. Still low carb. 20/4 week ends 18/6. There were no downs to my progress. The best is I realized I could stick with it and it takes no control to give anything up than to make a bargain. Ie. Just this one cookie piece of cake etc. sort of like quitting smoking.
I went from a size 2x shirt and18/20 pant to a size sm shirt to a size 6 pant and can fit in a size 4 honesty pant.
I’m 5’ weighed 187. The thing with IF is I weigh more than when I was in my forties but wear a smaller size.
   Good luck on your journeys , you can do it, just be patient. A year will go by no matter what happens celebrate your perseverance  

https://www.facebook.com/groups/182147717142526/?hoisted_section … s=486240286733266

От групата във фб. Страхотна промяна.

Уау! Все едно е друг човек. Тялото и е подмладено с 20 години поне. Върнала е часовника. За съжаление лицето е ....., ужас! Трябва да внимаваме като остареем, защото слабеене на дърт г*з хич не се отразява добре на лицето.

Да е жива и здрава и дано кожата по лицето се прибере!

Радвам се за резултатите на всички постещи. Аз от 2 седмици ям като 🐖 и не постя. От другата седмица влизам в релси. Е, поне дрехите ми стават.

# 611
Здравейте, момичета, вече трета година правя 24 часа фаст всеки понеделник, като прекъсвам за 3-4  месеца лятото. Наскоро ми откриха киста на яйчника 5/4см, с плътна структура и искат да я махат. Дали с фастове бих могла да избегна операция? Някой има ли подобен опит? Пускани са туморни маркери и там нещата са наред. За момента ми изписаха Диане за един цикъл, но според лекаря няма да се повлияе.

# 612
Привет на всички. Преди време бях в режим 18/6,после не бях в никакъв режим. Сега периода ми е такъв, че откарвам около 20 часа фаст. Искам да мина на ОМАД. Мисля, че най-добре ще ми падне на режим и начин на живот. Някой от вас практикува ли ОМАД всекидневно, или го комбинира? Ще се радвам да чуя мнения.

# 613
  • в 1001-та нощ
Аз съм така почти всеки ден от години, но понякога имам по две хранения. Както се случи. Понякога и изобщо пропускам хранене. Не е планирано - въпрос на ситуация.

# 614
И аз така си живея от години, даже и водни фастове комбинирах по едно време

Общи условия

Активация на акаунт