Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 89 952
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Ти започна ли да мериш храната и да смяташ калории както те посъветваха в другата тема? Според мен или има реален здравословен проблем, или изобщо не правиш каквото си мислиш, че правиш. Колко тежиш, колко си висока, на колко си години, движение имаш ли?

# 691
Ти започна ли да мериш храната и да смяташ калории както те посъветваха в другата тема? Според мен или има реален здравословен проблем, или изобщо не правиш каквото си мислиш, че правиш. Колко тежиш, колко си висока, на колко си години, движение имаш ли?
Да меря,на 47г съм,имам много движение,ходя много пеша и качвам много стълби на ден.
178 съм висока и поддържах 72кг,и бях много добре,защото имам много тежък кокъл,постепенно качвах кг и вече тази сутрин съм 77.100кг.

# 692
На колко калории си дневно, каква ти е обиколката на талията, забелязваш ли да качваш в конкретна област? Изчакай си часа за ендокринолог и настоявай за пълни изследвания, за да се изключи здравословен проблем.

# 693
Ами гледам да са 1200-1400
Корема ми стана издут и тежи

# 694
Ти за мен си за лекар, аз на твое място бих посетила и гастроентеролог отново, ама някой, който да ти обърне внимание наистина. Помисли и за някаква елиминационна диета или тест за непоносимости, няма как от нищото да си с подут корем, нещо не е наред.

# 695
  • в 1001-та нощ
Също е възможна естрогенова доминантност.

# 696
Ти за мен си за лекар, аз на твое място бих посетила и гастроентеролог отново, ама някой, който да ти обърне внимание наистина. Помисли и за някаква елиминационна диета или тест за непоносимости, няма как от нищото да си с подут корем, нещо не е наред.
Да,започвам с гинеколог,тъй като тя е и ендокринолог,после джи пи и ако трябва и имам час и за друг гастро.
Алена какво е естрогенова доминантност?

# 697
  • в 1001-та нощ
Точно такъв лекар ти е нужен - хем гинеколог, хем ендокринолог и да не гледа отгоре-отгоре и да претупва.

Естеогеновата доминантност е хормонален дисбаланс - естеогенът и прогестеронът "трябва" да са в определено съотношение. Когато нивото на естрогена се повиши (и/или на прогестерона се понижи) - естрогенът доминира и следват "проблеми". Много опростено го обяснявам, но е сериозно и трябва да му се обърне внимание.

Естроген не се произвежда само от яйчнците, но също и в мастната тъкан. Под действието на ензима ароматаза - тестостерон се превръща в естроген, особено в менопаузата - започва едно трупане на сланинки в областта на корем, ханш, бедра. Има връзка с дейността на щитовидната жлеза, инсулиновата резистентност. Всичко е свързано - пак ще препоръчам книгата "Метаболитният план", в която много опростено и добре разбираемо е обяснено.

Но разбира се - лекар на първо място. Проблем е, че естрогенът в мастната тъкан - не се хващат с кръвни изследвания. Малко е подвеждащо така - пускаш кръв и уж всичко е наред, ама не, но добър лекар - следва да знае какво и как да търси.

# 698
  • Paris, France
Ами гледам да са 1200-1400
Корема ми стана издут и тежи

На такива калории (1200) и аз качвах, тичайки и качвайки стълби. Оказа се ИР. Като намалих бавно ВХ и ги махнах, отслабнах набързо с 10 кила и после се сложих на 600 кето + 1 кило листа на ден (около 200 калории) и махнах последните 5 кила и вече нямам мазен черен дроб. Пих магнезий, бях дефицитна на Б12 и ДЗ, пих всички вотамини и оттогава (8г) ям по 1500-1600 калории балансирана, 1800 WFPBD или 2000 кето на ден и съм добре. Даже успях да кача 3-4 кила без да ми се омазни дроба и без да се върна ИР. Целта ми е да кача още 3-4, но не ми се получава.

Иди на ендокринолог! Една година се лутах и с едно хапче от 5 лева тръгнаха нещата.

Ако инсулинът ти е много висок, той не успява да падне в деня, в който постиш и тялото кара на глюкоза, разграждайки собствен мускул за да си я набави. После се оказваш още по-зле, защото няма мускул да гори глюкоза и тялото я складира като сланина.

Ако кортизолът е висок, той се качва още повечето глад и спорт.

В резюме - в момента кратки пости не са за тебе. Вероятно си в дефицит на нещо и трябва да си го набавиш. Глад + спорт влошават. Средни калории и спорт влошават. Глад и лежане или ядене с повече калории и спорт, но само ако си здрава.

Прогестерон се прави от магнезий. На 43-44г имах нисък, а след 2 години магнезий се качи въпреки падащите хормони.

# 699
Много благодаря за изчерпателният отговор,кое е хапчето от 5лв с което си свалила кг?
Алена благодаря и на теб за подробният анализ.
Пия магнезий и хром.
Дано гинеколга-ендокрино открие причината този път,защото след миналото ми посещение при нея точно преди една година каза ,че всичко ми е наред след кръвните изследвания,а вече имах тези оплаквания.

# 700
  • Paris, France
Много хапчета има за 5 и под 5 лева, но трябва да се види има ли проблем и къде. Същото хапче няма да помогне на човек с проблем с кортизол, примерно.

Ако Тогава знаех това, което зная сега, щях да се оправя и без хапче.

А б12, Д3 и фолат как са ти? Може да са В норма, но на долна граница.

# 701
Vit B i D са ок

# 702
# 703
Vit D87.8nmol/l,35.1ng/ml
VitB12-256pmol/L

# 704
  • в 1001-та нощ
По-добре би било да се направи снимка, за да се виждат и референтните стойности. Различните лаборатории - работят с различни методи и реф. стойности.

Общи условия

Активация на акаунт