Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 89 964
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета,пиша и в др тема,но тъй като фаствам от повече от4г да споделя,аз правя 16/8 обикн като до сега по време на фаста пиех кафето си винаги с мляко,правех и мръсен ден,но нещо се бъгна метаболизма ми и започнах да качвам кг ,реших да спра с млякото и да правя “истински” фаста,кафе без мляко,без мръсни дни вече четвърта седмица и пиложението стана отчайващо,кг нагоре,корема ми се изду като футболна топка,та реших да се върна пак поне кафето с мляко да си пия,взела съм си срещи с джипи и ендокрино да видя от къде идва всичко това.
Вече цял месец но грам кг надолу.
Браво на вас които успявате

# 676
  • в 1001-та нощ
Относно подуването на корема, е възможно да има синдром на раздразненото черво или синдром на пропускливите черва, съответно хранителна непоносимост или хистаминова непоносимост.

Когато епителната бариера на чревната лигавица се наруши, през нея в кръвта преминават остатъци от неразградена храна, токсини и др.

Тъй като нямат място там, следва имунен отговор,  образуват се антитела, отделя се хистамин, подува се корема и се поддържа един тих възпалителен фон.

Има и гъбички, които произвеждат много хистамин. За по-голяма яснота е добре да се направи фецес тест, за да се види чревната флора -  гъбички, бактерии, зонулин, хистамин, ДАО ензима.

В хранителния режим могат да се включат естествени антихистамини и е добре да се изключат храните, богати на хистамин, като домати, спанак, зрели - ферментиращи храни и т.н. И разбира се, терапия за червата, ако синдромът е налице. Ще ти пусна повече инфо, ако е нужно.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 18:45 от a.l.e.n.a

# 677
Относно подуването на корема, е възможно да има синдром на раздразненото черво или синдром на пропусклувите черва, съответно хранителна непоносимост или хистаминова непоносимост.

Когато епителната бариера на чревната лигавица се наруши, през нея в кръвта преминават остатъци от неразградена храна, токсини и др.

Тъй като нямат място там, следва имунен отговор,  образуват се антитела, отделя се хистамин, подува се корема и се поддържа един тих възпалителен фон.

Има и гъбички, които произвеждат много хистамин. За по-голяма яснота е добре да се направи фецес тест, за да се види чревната флора -  гъбички, бактерии, зонулин, хистамин, ДАО ензима.

В хранителния режим могат да се включат естествени антихистамини и е добре да се изключат храните, богати на хистамин, като домати, спанак, зрели - ферментиращи храни и т.н. И разбира се, терапия за червата, ако синдромът е налице. Ще ти пусна повече инфо, ако е нужно.
Да ще ти бъда много благодарна:)

# 678
яйцата имат много хистамин
strawberry, продължаваш да искаш съвети, които нямаш намерение да спазваш
пусни примерно дневно меню за три дни
ню-ню мляко в кафето няма да ти събори режима

# 679
  • Paris, France

Не, яйцата не съдържат много хистамин. Дланите ми се обриват като прекаля със сирена или колбаси, но яйца мога да ям по над 20 дневно без проблем.

https://www.verywellfit.com/low-histamine-diet-what-you-can-eat- … Dhistamine%20diet.

Домати, спанак и патладжан също понасям, но и не прекалявам с тях.

# 680
,a.l.e.n.a , може ли и за мен да пуснеш подробна информация?

# 681
  • на острова на мечтите
Здравейте, гледам че доста коментирате сухия фаст. По време на него съвсем никакви течности ли не се пият? Че аз без вода мога, ама без кафе сутрин трудно 😂
аз пия едно еспресо сутрин, но тук кафето е много късо -1/3 от българското кафе.
И аз не свалям бързо. Правя фаст вече няколко месеца. От август. Само кило и половина съм свалила. Явно организмът ми се защитава и не си дава завоюваните килца( резервите за черни дни).

# 682
  • Paris, France
За сваляне на кила - почвам един ден да спортувам доста и да ям двойни калории, а на следващия ден не ям нищо и почивам 36 часа. От 2 денонощия, тялото взема денонощието с по-високи калории и гори същия брой и на следващия ден. Ако ям 2000 дневно, изяждам 4000 първия ден и нищо на втория. Ако ви е трудно да не ядете 36 часа, може да ядете 3500 калории първия ден и 500 на втория, на вечеря, колкото да можете да заспите и да не се въртите от глад. Важното е изяденото в постния ден да не надвишава 1/3 от обичайните калории. От 1500 това са 500, от 200 около 650.

Спортът също увеличава метаболизма, но като се пости се добре да се почива за да не се вдигат стресови хормони. В деня, в който ям повече, гледам да ходя бързо поне 2 часа + някакви силови. Ако е почивен ден, може да си вземете храна и да идете да ходите цял ден в парка. 10 часа нормално ходене горят около 2000 калории и увеличават обмяната и за следващия ден. От тези 10, 12 или даже 4 или 5 часа, може да се ходи бързо, задъхани около час, малко HIIT и така. На следващия ден лежа и постя. Чувствам се прекрасно.

# 683
strawberry, продължаваш да искаш съвети, които нямаш намерение да спазваш
пусни примерно дневно меню за три дни
ню-ню мляко в кафето няма да ти събори режима
Herzen примерно меню :
1.До 13ч кафе с мляко-2
На обяд салата зелена с един бекон и авокадо,1 малък десерт-70-80гр кокосово мляко с чия и манго,за деня 2ябълки и 1 киви
Вечеря стек телешки и една купа супа домашна доматена

# 684
Само това ли е протеина за деня? Сякаш е твърде малко, а мазното много и от различни източници (бекон, авокадо, кокосово мляко). Вземат превес според моите разбирания. Не знам колко кг си, но протеина от стека е малко за цял ден. Хубаво е да сложиш протеин и за обяд. Тези плодове кога се консумират? Пак според моите разбирания е добре да са съчетани с протеин.

Ако аз трябва да ти преправя менюто, бих го структорирала по следния начин, което не значи че трябва да се съобразяваш с мен:
Кафе до обяд
1. Обяд - пилешки гърди със салата + малко ориз или сладки картофи, някакъв въглехидрат по избор (1/2 от чинията пилешко, другата половина разделена на салата + въглехидрат.
2. Ако си гладна след обяд - ябълка + доза протеин + 20бр ядки (или черен шоколад). Ако не ползваш протеин на прах, може да го замениш с 1-2 яйца (но махни пък шоколада, че пак става много мазно).
3. Стека (по принцип е мазен, по-добре да нямаш въглехидрат тук) + супа (или салата).

Вече големината на пилешкото, стека и протеина след обяд е според нуждите на твоя организъм и кг. Сякаш сегашното ти меню набляга на мазнини и въглехидрати, били те от плодове.

# 685
Само това ли е протеина за деня? Сякаш е твърде малко, а мазното много и от различни източници (бекон, авокадо, кокосово мляко). Вземат превес според моите разбирания. Не знам колко кг си, но протеина от стека е малко за цял ден. Хубаво е да сложиш протеин и за обяд. Тези плодове кога се консумират? Пак според моите разбирания е добре да са съчетани с протеин.

Ако аз трябва да ти преправя менюто, бих го структорирала по следния начин, което не значи че трябва да се съобразяваш с мен:
Кафе до обяд
1. Обяд - пилешки гърди със салата + малко ориз или сладки картофи, някакъв въглехидрат по избор (1/2 от чинията пилешко, другата половина разделена на салата + въглехидрат.
2. Ако си гладна след обяд - ябълка + доза протеин + 20бр ядки (или черен шоколад). Ако не ползваш протеин на прах, може да го замениш с 1-2 яйца (но махни пък шоколада, че пак става много мазно).
3. Стека (по принцип е мазен, по-добре да нямаш въглехидрат тук) + супа (или салата).

Вече големината на пилешкото, стека и протеина след обяд е според нуждите на твоя организъм и кг. Сякаш сегашното ти меню набляга на мазнини и въглехидрати, били те от плодове.
Благодаря ти Vici75😜

# 686
strawberry, не ядеш много, но за мен ти смесваш много храни в едно ядене
ще допълня vici75 с месо на обяд 150 гр + зелена салата и вечеря само протеин, но пак до 150 гр месо
плодовете да са междинка и да са 100 гр
помисли си и за моно-хранене, не ги харесват хората тия диети, но стомахът сериозно си почива и лесно се вижда какво ти поняся
изкарай 5 дни месо-зеленчук-риба-плодове(може пак зеленчуци)- млечни и виж как си с подуването
според мен трябва да забравиш млечните, но докато не пробваш, няма как да си сигурна
и пак ти казвам - хром, биотин и вит. Д!

Невена, и аз изяждам по 10 яйца на ден без да ми стане лошо, но това не означава, че нямат хистамин

# 687
  • София
Има и гъбички, които произвеждат много хистамин. За по-голяма яснота е добре да се направи фецес тест, за да се види чревната флора -  гъбички, бактерии, зонулин, хистамин, ДАО ензима.
Ще може ли и на мен да пуснеш някакво инфо, моля? Може и на английски, маар че предпочитам на бг.
Чудя се дали да не започна хранене 15:9, ако ми понесе - може и на 8 да мина. Но не мога да не закусвам, имам гастрит, колит, може вече и пропускливи черва да съм си докарала. Та ако ям в 10 сутрин, вечерята да е в 19 е постижима, в 18 още не съм се прибрала от работа. Смятам също така да спазвам НВВМ режим в тези 9 часа.
Имам чувството, че и хранителни добавки не ми понасят, след хиалуронова киселина сякаш винаги имам проблеми.

# 688
  • в 1001-та нощ
Има хора алергични към ХК, възможно е да имаш някакъв вид непоносимост. Преди години, когато доста интензивно приемах добавки, аз бях развила към Омега 3, както и към желатиновата опаковка на дражетата.

# 689
Здравейте момичета,отнова съм аз,ами положението е отчайващо при мен.
Един месец без мръсни дни и фаст както винаги и всеки ден кг са плюс,ето днес съм +400гр след 24ч фаст ,наистина идея си нямам вече на какво се дължи.
Успех на всички не като мен ,а свалящи кг

Общи условия

Активация на акаунт