Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 90 009
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Според мен човек винаги трябва да се съобразява с калориите дори и в интервалното хранене, особено ако има по-голям апетит. За пример само, няма как в прозореца в който се храни да изяде 5хил калории, макар да не консумира нищо в следващите 18 или 20часа (това образно го казвам, ясно че никой не яде толкова). От всичко прочетено до сега разбрах че е ок да хапваш всичко, но все пак да не преяждаш. Ако това се случва много често, може би резултат няма да има. Нито е добре да се яде малко, нито е добре да се преяжда. Аз от години съм на изчистено хранене и само като си погледна порцията и знам колко гр ми е месото, въглехидарата, мазнината, кое как да групирам и т.н. Нямам нужда да броя нищо. Но който за пръв път започва, трябва да поброи малко от малко за да се ориентира какво прави. За внасяне на някаква яснота.

# 661
О да рабира се,аз не броя калории,но до сега повече от 4г фаствах ,но пиех кафе с мляко и много бях ограничила калориите в прозореца на ядене и не ядях много храни и това яко ми бъгна метаболизма ,затова сега спрях млякото в кафето,не правя и мръсен ден,а хапвам по нещо малко сладко но пак или с овесени ядки и сушен плод или черен шоколад малко и така да не ми липсва сладкото което обичам и което ядях в мръсния ден и така се надявам да разбутам малко метаболизма.

# 662
  • там, където ми харесва
Здравейте, присъединявам се към вас. Ще започна с фастинг 2 пъти седмично *24часа.Мисля единия от дните да съвпада с Лунния ден в календара , а другия след 2 дни в седмицата. Ако свикна може да премина 3 фастинга седмично.За сега ще пия чай и фреш в деня на фаста  предполагам, че може както е лунната диета.Е ако някои иска да ми даде някакъв съвет ще съм благодарна. Успех на всички.

# 663
Фреш не може ако ще е фаст.

# 664
  • там, където ми харесва
Благодаря, значи само чай и кафе.

# 665
lina, по-добре да имаш 3 дни между два фастови
ако ги правиш по 36 часа, резултатът е по-добър, а няма голяма ралика в усещането за глад

# 666
  • Sofia
strawberry0302, да, броя калориите по време и правя фаст. Иначе ако се натъпча с каквото ми падне се съмнявам да имам резултат Simple Smile Свалих ги за около 2 месеца.

Мръсен ден не правя. Но си хапвам сладко понякога, което ми изяжда от другите калории, но поне сладкото е домашно винаги- сладкиш примерно. Пицата също вкъщи правя основно, с пълнозърнесто тесто за мен лично. Пълнозърнести спагети също си позволявам, понеже съм любител на италианското Simple Smile

# 667
Благодаря, значи само чай и кафе.
Да, без захар, мед мляко, дори ядково.

# 668
Фреша си е чиста захар. Той и без специфична диета не е за препоръчване, камо ли за фастване. Ако наистина се интересувате от фастването има разни групи в нета, информация много и вижте какво консумират хората при фаст. Аз лично съм чела за претъпяване на глада се споменава за пиене на газирана вода (без захар и аромати) и вода със сол.

Малко извън темата, но въпреки това по темата. Преди години имахме човек със здравословен проблем в семейството, на който се налагаше да бием инсулин. Но понеже не бяхме опитни, понякога дозата инсулин идваше в повече и кръвната захар падаше значително. От болницата инструкциите бяха да се даде сок или фреш веднага. Не шоколад, не захар, не бонбон - пишеше го в инструкциите. Най-бързо се вдигала захарта от сок. Така че, всеки да си направи извода.

# 669
  • там, където ми харесва
Да това е вярно , че във фреша има захар ако е от плодове, но аз го правя от зеленчуци- цвекло и моркови.

# 670
Ясно, но пак си е храна за тялото един вид. За фаст не е подходяща.

# 671
Здравейте, чета ви, макар и да не съм писала скоро. Simple Smile
Аз правя мръсен ден ,и дори ми се отразява добре - не прекалявам в количеството и калориите. Толкова свикнах с този си ден,че вече мога да изям 2 реда шоколад Милка стандартен размер и да ми е напълно достатъчно,а преди 1шоколад не го усещах. И дори вече тялото ми не си търси всяка седмица  Cheat day.

Все още 24ч на глад не успявам да върна. Но поне интервала 16/8 (уикенд) ,18/6 (през седмицата) спазвам.

# 672
Здравейте, гледам че доста коментирате сухия фаст. По време на него съвсем никакви течности ли не се пият? Че аз без вода мога, ама без кафе сутрин трудно 😂

# 673
Нали затова е сух Simple Smile Кафето е вода в голяма си част .

# 674
  • София
Да това е вярно , че във фреша има захар ако е от плодове, но аз го правя от зеленчуци- цвекло и моркови.
Цвеклото и морковите са пълни с въглехидрати, което си е захар.
По - добре плод/зеленчук - по-малко е количеството, отколкото във фреша и има фибри.

Общи условия

Активация на акаунт