Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са диетичните и здравни ползи, както и недостатъците на периодичното гладуване?
Какво представлява интервалното хранене?
Какви са различните видове периодично гладуване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са диетичните и здравни ползи, както и недостатъците на периодичното гладуване?
Периодичното гладуване предлага няколко предимства, включително подобрена чувствителност към инсулин, повишена клетъчна устойчивост на токсично напрежение, подпомагане на калорийния дефицит и ускоряване на изгарянето на мазнини. Въпреки това има и недостатъци като намаляване на гликогенните запаси в мускулите, затруднения при спортуване, потенциал за спад в кръвното налягане и нивата на кръвната захар и възможни проблеми за хора с нестабилна психика или проблеми със себевъзприятието.
-
Какво представлява интервалното хранене?
-
Какви са различните видове периодично гладуване?
-
Какво представлява Воинската диета (Warrior Diet)?
-
Какво представлява 24-часовото гладуване?
. Ъх, не е като да няма нищо при мен. Както при всеки човек и аз си имам демони, които няма начин да превъзмогна никога. Отделно от това съм човек който се жертва за всички във всяко едно отношение ( както за близки, така и за непознати). И това товари на подсъзнателно ниво още повече. А хората за които го правя дори и не предполагат какво ми коства. Просто всеки ме приема за даденост - аз съм винаги на линия, за хубаво, за лошо, винаги имам решение за ситуации всякакви. Може би в дъното да е всичко това. За сега съм се хванала в интервалното хранене като удавник за сламка. Дано някой ден намеря време за себе си и стигна до психолог.
И целулита ми понамаля, въпреки че да ви кажа- понякога си позволявам и пица, но поне е пълнозърнеста.