Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 90 068
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • на острова на мечтите
Vici75, вероятно организмът има нужда от повече време да се изчисти. Особено що се отнася за автоимунни заболявания, или , както в твоя случай астма. Имам търпение и досега нищо друго не е повлияло. Така че това ще е. Интервално хранене Blush

# 646
Вики, а защо не потърсиш по-дълбоки причини за астмата? Консултирала ли си се психолог?
Тялото ни винаги реагира на непреработените емоции и чувства и те най-често избиват в алергични състояния и тн.

# 647
Angel, не съм. Даже едното гастро ми изписа хапечта за депресия някакви. Обясни ми че имали някаква номерация за силата на действие от 0 до 10. Пих два месеца със сила нула, един месец с 1 и ги зарязах. Той ми ги спря всъщност. Никакъв ефект. За психолог не съм мислила, че и за там време трябва. Там където живея предвижването в трафици след работа е кошмар. Едно размотаване ще ми коства прибиране в 10 вечерта сигурно. За това отбягвам. Аз малко не им вярвам на психолоЗите. Но кой знае. Като нищо може и там да е проблема и за гаденето и за астмата. Астмата след една настинка неизлекувана се отключи. Така и не мога да се оправя от тогава.

# 648
Много психолози провеждат сеансите си  вече онлайн.
Искрено се надявам да намериш време!

Астмата не се отключва след настинка, а от задържани/непреработени емоции. То и имунитета рязко пада от това и от там организма става много податлив на всякакви вируси и тн.
Емоционално стабилните хора почти не боледуват, докато другите - обратно, всяка “инфекция” ги лови или отключват хронични състояния.

# 649
Благодаря Angel Heart. Ъх, не е като да няма нищо при мен. Както при всеки човек и аз си имам демони, които няма начин да превъзмогна никога. Отделно от това съм човек който се жертва за всички във всяко едно отношение ( както за близки, така и за непознати). И това товари на подсъзнателно ниво още повече. А хората за които го правя дори и не предполагат какво ми коства. Просто всеки ме приема за даденост - аз съм винаги на линия, за хубаво, за лошо, винаги имам решение за ситуации всякакви. Може би в дъното да е всичко това. За сега съм се хванала в интервалното хранене като удавник за сламка. Дано някой ден намеря време за себе си и стигна до психолог.

# 650
Ето, сама си отговаряш.
Но не храненето  ще спаси, а това да си обърнеш внимание на себе си.
Мога да ти дам доста насоки, ако имаш желание, пиши ми.
П.С - Демони всеки има, важно е да ги приемеш и прегърнеш.

# 651
  • в 1001-та нощ
vici75, аз бих те насочила към лекар с холистичен подход за фецес диагностика. Предполагам ще има върху какво да се поработи. Съвременният човек не знае, че 70-80% от имунният отговор се случва в червата.  Синдромът на пропускливото черво прави епителната бариера на чревната лигавица неефективна. През нея в кръвта преминават частици от чревното съдържание - например непреработена храна, токсини, микроорганизми. Те нямат никакво място в кръвта и следва имунен отговор - антитела + възпалителен фон. Така се отключват доста проблеми. А това е само парченце от пъзела.

Фецес диагностиката дава доста отговори и след това кълбото се разплита, а терапиите са предимно натурални. Поне тук - няма кой знае каква осведоменост. Коментират се нови червила, прически, модни тенденции, а елементарни неща касаещи здравето и качеството на живота остават натикани в ъгъла - защото са скучни ... не са шарени ...

При Вас не знам как точно се случват нещата, но доста проблеми, в т.ч. автоимунни започват от хаоса в чревния микробиом.

# 652
Благодаря и на теб a.l.e.n.a. Ще обмисля и това. Традиционната медицина не намира никакъв проблем при мен за сега. Сигурна съм че отида ли при холистичен доктор и проблеми ще намерят. Те не се покриват от здравни застраховки, а и шарлатани има в иЗобилие доста. Ще се заинтересувам. Благодаря отново.

# 653
ако всичко ти е ок, защо зорлем си търсиш проблем?

# 654
  • в 1001-та нощ
Тя направи коментар за астма и непрестанно гадене.

# 655
за астмата четох вчера, извинявам се че го забравих и игнорирах

# 656
Аз се изивнявам, че окупирах темата със себе си. Просто така се стече разговора, един попита, аз отговорих, други решиха да помогнат. Да се върнем към интервалното, че става досадно за хората които се интересуват от него.

Благодаря на Angel и a.l.e.n.a още веднъж за загрижеността Heart

# 657
  • на острова на мечтите
Мисля, че няма лошо да се коментира. Аз например научих доста неща, за които не бях и чувала.
Тази седмица ме хвана някакъв вирус. Хрема и кашлица. Липса на апетит и съответно на най- сетне стрелката на кантара слезе надолу. Както се казва, а аз специално много обичам тази фраза, всяко зло за добро!
 Приятни почивни дни!

# 658
  • Sofia
Аз бавно, но славно, наближавам целта. Единственото което следя са калории и си 16:8 интервал на хранене. Бях 67 кг, вече съм 63. Но май на обиколки съм посвалила, защото влизам в един панталон, в който си мислех вече че никога няма да се побера Simple Smile И целулита ми понамаля, въпреки че да ви кажа- понякога си позволявам и пица, но поне е пълнозърнеста.

Спрях спорта, че нещо имам грижи с врата. Но да видим кога ще подновя пак, че имам нужда от поне малко движение.

# 659
Аз бавно, но славно, наближавам целта. Единственото което следя са калории и си 16:8 интервал на хранене. Бях 67 кг, вече съм 63. Но май на обиколки съм посвалила, защото влизам в един панталон, в който си мислех вече че никога няма да се побера Simple Smile И целулита ми понамаля, въпреки че да ви кажа- понякога си позволявам и пица, но поне е пълнозърнеста.

Спрях спорта, че нещо имам грижи с врата. Но да видим кога ще подновя пак, че имам нужда от поне малко движение.
Ти правиш фаст и в прозореца пак броиш калории?
За колко време свали тези кг?
Аз продължавам с моят фаст ,16:8,но този път малко по-стриктно,без мляко в кафето и в прозореца на хранене с малко по-засищаща храна ,дано има резултат

Общи условия

Активация на акаунт