Шип на петата - лечение

• 13 081
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Това е кортикостероидна инжекция.  Вие с това блокирате болката и леко подобрявате състоянието , но не решавате проблема с шиповете на петата, които сменят цялостната ви походка и хармоничното натоварване на ставите. Действието на тези инжекции е временно. С всяка следваща  периодът между инжекциите се съкращава. Накрая просто престават да ви действат. Т.е. вие трябва преди всичко да се стремите да минимизирате шиповете а не да се борите с последствията от тях. Когато говорим за проблем със става и тям няма какво да се разбива, разбира се тази инжекция е вариант, но във вашия случай просто ще се блокира болка но шиповете ще си стоят там. Така че е важно да се определи шипове ли са или ставни проблеми. Ако е става то инжекцията е вариант. ако е просто шип то трябва да се обмисли дали няма по-прогресивен и дългосрочен подход.

# 16
Това е кортикостероидна инжекция.  Вие с това блокирате болката и леко подобрявате състоянието , но не решавате проблема с шиповете на петата, които сменят цялостната ви походка и хармоничното натоварване на ставите. Действието на тези инжекции е временно. С всяка следваща  периодът между инжекциите се съкращава. Накрая просто престават да ви действат. Т.е. вие трябва преди всичко да се стремите да минимизирате шиповете а не да се борите с последствията от тях. Когато говорим за проблем със става и тям няма какво да се разбива, разбира се тази инжекция е вариант, но във вашия случай просто ще се блокира болка но шиповете ще си стоят там. Така че е важно да се определи шипове ли са или ставни проблеми. Ако е става то инжекцията е вариант. ако е просто шип то трябва да се обмисли дали няма по-прогресивен и дългосрочен подход.

Да, наясно съм с инжекциите. Действието им и вредата.
Шиповете са два един отдоло и един точно отзад на петата... големи.
В разговор с професор... самия той сподели, че хапчетата освен да увреждат стомаха... ползата почти нулева. Мазилата пак неефективни поради дебелата кожа на петите...трудно би достигнало нещо до болката.
Последния ортопед се опита да пробутва стелки от рекламните си материали.
Попитах го, ако работя от вкъщи и съм основно  вкъщи... кога да ги нося.
Както казах търся някой с такъв опит с инжекциите. На съпруга ми преди 9г при подобен проблем само че в рамото му правиха блокаж... до ден днешен няма проблем.
Благодаря Ви за отговорите.

# 17
Аз затова започнах от разбиването на шипа като една мярка с добра прогноза. ММ мина през стелки мазила, стандартна физиотерапия, инжекция не сложи ( но има опит с друг ставен проблем с инжекция и вижда как нещата са обвързани) . Затова и предприе минимизиране на самия шип чрез разбиване.

Хапчетата които споменавате са с диклофенак натрий . Сега има други,  некортикостероизни възпалителни примерно Олдън, Етодин , подобни които вършат същата работа,  но не дразнят стомаха. Пиша като човек с хроничен гастрит който така се справя със ставните проблеми, не с препарати съдържащи диклофенак. Обаче пак се въртим към това че вие казвате шип но не се прави нищо по самия шип, който е всъщност калцирано минерално отложение и може да се "минимизира". И поначало трябва да си видите пикочната киселина, макар че не вярвам че това да не сте го предприели.

Имам позната която оправя шипове с глад, но не ви го препоръчвам като силно агресивен метод, нейните са по пръстите на ръцете и тя гладува по 20 дена един път годишно . Като го нарича  - "измива" шиповете. и при нея има много добро действие. но организма й отлага и така отново година след година.

Еднократно  инжекциите помагат,  когато проблемите са от леко ставно естество, някакво временно възпаление което минава и заминава. При вас не е така,  вие имате физическо отложение на петата, което ви създава цялостен проблем и афектира върху всичко - позиция, стойка, става ходене и т.н.

# 18
Позиция, стойка, ходене... плачевно.
Аз съм с много както казват бабите "сербез" походка. Сега съм трагедия. И влошавам още повече нещата като с много мъка въпреки болката се опитвам да ходя възможно най - нормално.
После става още по зле болката.
Благодаря Ви за отзивчивостта.
Ще продължа да търся лек, но не съм де отказала от блокадата. Намеря ли специалист ще направя. Склонна съм и да пробвам Ударно-вълновата терапия.
Желая Ви здраве.

# 19
Отдавна не съм била в бг мама. Не намирам как да пусна нова тема.
Моля споделете, ако има някой на който е правен блокаж с инжекции в петата.
Споделете и за Пловдив, ако знаете специалист, който го прави.
Имам два огромни шипа, много болка и постоянно накуцване вече.
Не желая повече да се занимавам с хапчета, стелки и физиотерапия.
Благодаря ❤️
Най- простото нещо е компрес с рициново масло. Слага се върху болното място, вечер е най- добре, Върху парче плат, дебела марля, кърпичка, каквото решите се сипва малко рицин,  обвива се мястото  и се завива с найлон. Обува се чорап и така се спи. Маха се на сутринта. Не изхвърляйте компреса, защото на другата вечер пак ще го ползвате. И така, всяка вечер докато получите резултат. Това чудодейно евтино средство се използва за всякакви стави, кости, шипове, запек (маже се корема), подагра и дори бучка на гърдата.Аз съм го ползвала за две от изброените неща с положителен резултат.

# 20
Отдавна не съм била в бг мама. Не намирам как да пусна нова тема.
Моля споделете, ако има някой на който е правен блокаж с инжекции в петата.
Споделете и за Пловдив, ако знаете специалист, който го прави.
Имам два огромни шипа, много болка и постоянно накуцване вече.
Не желая повече да се занимавам с хапчета, стелки и физиотерапия.
Благодаря ❤️
Най- простото нещо е компрес с рициново масло. Слага се върху болното място, вечер е най- добре, Върху парче плат, дебела марля, кърпичка, каквото решите се сипва малко рицин,  обвива се мястото  и се завива с найлон. Обува се чорап и така се спи. Маха се на сутринта. Не изхвърляйте компреса, защото на другата вечер пак ще го ползвате. И така, всяка вечер докато получите резултат. Това чудодейно евтино средство се използва за всякакви стави, кости, шипове, запек (маже се корема), подагра и дори бучка на гърдата.Аз съм го ползвала за две от изброените неща с положителен резултат.

Благодаря Ви.
Аз съм малко скептична понеже не помагат уж силните препарати, но знае ли човек от къде ще дойде лек.

# 21
Аз също имам шип на петата, който в момента лекувам с лъчетерапия в ИСУЛ - София. Вчера беше първата ми процедура от общо четири през ден. Попаднах на предишен коментар в групата и така се реших на това лечение... Ако някой се интересува, мога да споделя какво трябва да направи. А ще споделя и резултати след края на терапията.

# 22
Аз също имам шип на петата, който в момента лекувам с лъчетерапия в ИСУЛ - София. Вчера беше първата ми процедура от общо четири през ден. Попаднах на предишен коментар в групата и така се реших на това лечение... Ако някой се интересува, мога да споделя какво трябва да направи. А ще споделя и резултати след края на терапията.

Много моля за отзиви! Четох за тях и имам нужда от мнение от първо лице.

# 23

Много моля за отзиви! Четох за тях и имам нужда от мнение от първо лице.

Здравейте Simple Smile
Моите процедури приключиха миналия петък, на 28.03.2025. Първоначално даже започна да ме боли повече, но ме бяха предупредили за това. Минаха вече няколко дни и сякаш болката понамалява, не е толквоа остра. Засега обаче продължава да ме боли. Надявам се, да отшуми след седмица-две. Така ми и казаха, че резултатът не е веднага.

# 24
Благодаря за споделеното.
Същото беше и ниско-честотната вълновата терапия на ММ, предупреждаваха го че ще го боли след всеки сеанс и беше така. После дойде подобрението.
Желая ви го и на вас от сърце

Общи условия

Активация на акаунт