Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 387
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 665
Ние не сме толкова ваксинозависими все още, затова не се налага на всеки ъгъл да се поставят ваксини; идеята за аптеките е много добра, но не вярвам лекарската гилдия да изпусне далаверата, колкото и да е малка.

# 16 666
  • София
Или един център във всеки областен град, в който да се запазват часове и по запазените часове да се пресмятат - необходим персонал, смени, флакони и прочее.

# 16 667
Ние не сме толкова ваксинозависими все още, затова не се налага на всеки ъгъл да се поставят ваксини; идеята за аптеките е много добра, но не вярвам лекарската гилдия да изпусне далаверата, колкото и да е малка.
По мои наблюдения и фармацевтите повечето няма да се навият, те за едните противогрипни ваксини се дърпат че за тези ли. А в някои страни си е практика противогрипните ваксини да се слагат направо в аптеката. Тук не го виждам да стане това.

# 16 668
  • Швейцария
Аз всяка година си слагам в аптеката противогрипната. И за Ковид слагат. Фармацевта е длъжен, иска или не иска.

# 16 669
Аз всяка година си слагам в аптеката противогрипната. И за Ковид слагат. Фармацевта е длъжен, иска или не иска.
Ама пропусна да напишеш, че си в Швейцария. Пък аз тъкмо се зарадвах, че и у нас в БГ имало прогрес.

# 16 670
Българските фармацевти минават ли през някаква подготовка за поставяне на инжекции по време на обучението си?

# 16 671
Българските фармацевти минават ли през някаква подготовка за поставяне на инжекции по време на обучението си?

Не по време на обучението си. Нито чуждоземните. Обучават се впоследствие. Освен това трябва да се узакони, защото се нарушава цялостта на кожата, което по принцип не е разрешено ако нямаш специфичен лиценз.
Затова добавих, че има и стриктна документация.

# 16 672
Не виждам какъв е проблемът сами да си слагаме ваксините.

# 16 673
Не е сложно. Но няма как да вземеш една доза. Освен, ако не променят съхранението и да са опаковани по единично.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 06:28 от DeVa®

# 16 674
  • sofia
Има определени анатомични места, където може да се постави мускулна, или подкожна инжекция. Има и стандарти за асептика. Техника при поставянето, предотвратяваща попадането на веществото във венозната система, или увредата на нерв. Не, не си го представяйте, като нещо толкова просто...
И аз смятам, че би следвало да има няколко пункта и през уикенда в София.

# 16 675
  • София
Абе, не е необходимо да измисляме колелото отново.
Един пункт в "Пирогов" или СРЗИ, в който часовете да се запазват предварително по телефон + онлайн, е напълно достатъчен. Когато се види колко хора са се записали за събота и неделя, се преценяват необходимите дози и персонал.
Доколкото помня, неправилно поставяне на ваксините срещу коронавирус също се свързваше с тромбозите като евентуална причина. Така че хич не ми звучи добре кьораво и сакато да поставя ваксини.

П.П.: Познавам няколко фармацевти, които са върли антиваксъри освен всичко останало...

# 16 676
А, то защото лекари антиваксъри няма, хич...Grinning

# 16 677
  • Галифрей
Ако можех сама да си слагам ваксини,щеше да е супер. Човек като не знае може да удари някой нерв или лифен възел и ще стане лошо. Като ми сложиха  4 дози срещу ковид, аз нямах подуване или синьо на рамото. Внимателно с една малка игла и аз усетих само леко боцване и това е. Все пак те по цял ден слагат всякави ваксини, знаят кое къде е.
Аз само ваксина срещу  варицела нямам, никога не съм болна от това. Ще си я купя и да мия сложат.

# 16 678
Аз днес се обадих на едно от местата от таблицата в РЗИ за ваксина да се запиша и май ударих и там греда. Нямало сигурност дали ще се ваксинира, записаха ме хората, но явно не могат са съберат желаещи ли, или нямат лекари не можах да разбера. Ако не стане тази седмица ще мъча другата Пирогов, но съм на работа и как ще стане не си го представям.

# 16 679
Ако ти е удобно, от 08.30 до 15.00 ч,  всеки делничен ден в Болница Лозенец, ваксинират с всичко, без записване.

Общи условия

Активация на акаунт