Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 968
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 800
Добре, пациентите не са информирани, доверяват се на лекаря, разбираемо е. Но лекарите, които слагат Янсен - на практика напълно неефективна ваксина, не четат ли поне малко медицинска литература?

# 16 801
Добре, пациентите не са информирани, доверяват се на лекаря, разбираемо е. Но лекарите, които слагат Янсен - на практика напълно неефективна ваксина, не четат ли поне малко медицинска литература?
    А вие,откъде знаете,че е неефективна ? Цялото семейство сме с  янсен по лекарска препоръка.Дори и за бустер ни я препоръчаха.Още в началото на имунизационната кампания.Що за коментар......

# 16 802
Коментар на доста по-осведомен човек от Вашия лекар.

# 16 803
  • Sofia
А аз да попитам има ли ограничение в броя на бустерите? Тоест дали за всеки бустер трябва разрешително или щом са минали 3-4 месеца, може да се слагат бустери до безкрай.
Ние с ММ сме с 4 дози (вторият бустер е от септември). Засега не мисля за 5-та доза, защото смятам, че е скоро. Но питам по принцип дали се реши нещо за броя на бустерите.

# 16 804
Засега не. 5-тата е последна доза за момента.
Не се обсъжда следваща на този етап.

# 16 805
За Янсен от самото начало се знае, че е с много по-ниска ефективност в сравнение с останалите ваксини. Не следя как се развиват нещата при тази ваксина и не съм наясно дали има "ъпдейтната версия", която да е ефективна при последните варианти на вируса. И аз останах учудена, че изобщо се слага някъде в момента.

Страничните ефекти би трябвало да отшумят до ден-два. Неприятни са, но минават.

# 16 806
  • София
Аз съм с 5/5 (последната от 15.10.2022), т.е. три бустера.

С ваксините срещу грип няма ограничения, аз си слагам всяка година. Не мисля, че за ковид ще има ограничения. Идеята на ваксините е да бустнат имунитета и от моя опит, добре го правят. Нито ловя грип, нито ковид.

# 16 807
Ако работят в пункт, където я има и пациентите си я търсят, нищо не могат да направят, няма как да я спрат. Биха могли да посъветват да се сложи друга, но дотам. А на повечето вероятно грам не им се занимава. По пунктовете ставах свидетел на въпроси "Коя ваксина да сложа, коя препоръчвате?" и отговор от медицинския персонал "Която искате, имаме ги всички". People Information Desk Person

# 16 808
    А вие,откъде знаете,че е неефективна ? Цялото семейство сме с  янсен по лекарска препоръка.Дори и за бустер ни я препоръчаха.Още в началото на имунизационната кампания.Що за коментар......

Е понякога някой се изплясква с пълна сила Simple Smile
През 2020 преживях възпаление на очен нерв - само за 24 часа ослепях напълно.
Бавно и полека с лечение и консултации в ЕС, зрението ми се върна.
Единствената ваксина която ми беше препоръчана беше именно Янсен.
Да си призная честно от специализирана клиника в Австрия ме посъветваха изобщо да не се ваксинирам, но ако случайно реша да бъде с Янсен, все пак възпалението в мозъка не е шега работа.
Понеже доста пътувам, нямаше как да си причиня липсата на ваксина и сертификат.
С няколко дози Янсен съм.

# 16 809
  • София
Но това не означава, че НЕ е най-малко ефективна.

Едит - поправих се.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 13:18 от miamim

# 16 810
А аз да попитам има ли ограничение в броя на бустерите? Тоест дали за всеки бустер трябва разрешително или щом са минали 3-4 месеца, може да се слагат бустери до безкрай.
Ние с ММ сме с 4 дози (вторият бустер е от септември). Засега не мисля за 5-та доза, защото смятам, че е скоро. Но питам по принцип дали се реши нещо за броя на бустерите.

Brin, последно като четох разни чужди статии, което беше преди повече от половин година, в някои странини можеше 4 общо, в други бяха разрешили 5-та. Отдавна не съм търсила инфо, но засега мисля, че никъде няма одобрение за над 5 освен ако не излезе още по-обновена. Ако е от същите за мен поне няма смисъл, а и вече тенденцията е да заглъхва вируса уж.

Някой знае ли дали за възрастова група 5-12 г. са одобрени бустери? Сега сложихме на детето първите две, ако има право на бустер ще го мисля догодина зимния сезон евентуално според зависи обстановката.

# 16 811
   А вие,откъде знаете,че е неефективна ? Цялото семейство сме с  янсен по лекарска препоръка.Дори и за бустер ни я препоръчаха.Още в началото на имунизационната кампания.Що за коментар......
Знам, защото се държа постоянно информирана по въпроса. Информацията за тази и останалите ваксини постоянно се актуализира. От началото на имунизационната кампания специално за тази ваксина информацията коренно се е променила. В Германия след първи Янсен се слага втора игла РНК ваксина, иначе лицето не се води ваксинирано. Янсен се препоръчва само за над 60 годишни. Янсен като бустер не се слага изобщо. Защо? Защото ефективността срещу актуалните ковид варианти е близо до нулева.
Информация на немски, но може да намерите подобна на всякакви езици с два клика в някоя търсачка.
https://www.zusammengegencorona.de/impfen/covid-19-vaccine-janss … -auf-einen-blick/

# 16 812
Същата беше ситуацията и в Австрия - ваксинираните с Янсен получаваха писма, за да викат за РНК ваксина и без нея курса на ваксинация се считаше за незавършен. В момента не знам каква е ситуацията.

# 16 813
   А вие,откъде знаете,че е неефективна ? Цялото семейство сме с  янсен по лекарска препоръка.Дори и за бустер ни я препоръчаха.Още в началото на имунизационната кампания.Що за коментар......
Знам, защото се държа постоянно информирана по въпроса. Информацията за тази и останалите ваксини постоянно се актуализира. От началото на имунизационната кампания специално за тази ваксина информацията коренно се е променила. В Германия след първи Янсен се слага втора игла РНК ваксина, иначе лицето не се води ваксинирано. Янсен се препоръчва само за над 60 годишни. Янсен като бустер не се слага изобщо. Защо? Защото ефективността срещу актуалните ковид варианти е близо до нулева.
Информация на немски, но може да намерите подобна на всякакви езици с два клика в някоя търсачка.
https://www.zusammengegencorona.de/impfen/covid-19-vaccine-janss … -auf-einen-blick/

То пък понеже Германия се славят, със страхотни политически попадения Simple Smile
В цеият ЕС, сложиха като бустер РHK ваксините. Тогава нямаше Янсен. А се бяха накупили РНК на които срока изтичаше.

# 16 814

Няма смисъл да обясняваш. Кауза пердута. Всички знаят всичко и разбират от всичко. Аз се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт