Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 980
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 815
Е, да, сигурно проучванията за ефективността на Янсен са платени от производителите на РНК ваксини, за да могат да си пробутат стоката. Няма друго логично обяснение Rolling Eyes

# 16 816
  • София
Според това твърдение: "А си призная честно от специализирана клиника в Австрия ме посъветваха изобщо да не се ваксинирам, но ако случайно реша да бъде с Янсен, все пак възпалението в мозъка не е шега работа." излиза, че ние всичките с РНК ваксини сме с енцефалити и  менингити.

# 16 817
Аз съм благодарна, че все още има такива като Мьос и Абаджиева, на добра воля да ни образоват. Не всички имаме достъп до специфични данни.
Информацията ми за ваксините е изцяло от форума, с някакви лекари не съм се допитвала.
Като Шарки -  4 КОВИД и противогрипна, нищо не ме хваща.

# 16 818
единствената файда от Янсен-а в момента е, ако някой досега неваксиниран иска да си сложи бивалентна ваксина, което не става, ако първо не е ваксиниран с първоначалните ваксини, та така спестява едни 3 седмици по-малко чакане

но дълбоко ме съмнява да има хора с такъв замисъл в България

# 16 819
Според това твърдение: "А си призная честно от специализирана клиника в Австрия ме посъветваха изобщо да не се ваксинирам, но ако случайно реша да бъде с Янсен, все пак възпалението в мозъка не е шега работа." излиза, че ние всичките с РНК ваксини сме с енцефалити и  менингити.
А дали прочетохте, че съм имала възпаление преди ваксинирането?
Предполагам, че не сте - иначе нямаше да напишете тази глупост. Имам мнение, че сте умен и интелигентен потребител.

# 16 820
Не познавам човек, който е искал да се предпази от КОВИД и си е сложил Янсен.

# 16 821
За какво бяха тия ваксини?

# 16 822
За настинка.

# 16 823
  • София
А дали прочетохте, че съм имала възпаление преди ваксинирането?
Предполагам, че не сте - иначе нямаше да напишете тази глупост. Имам мнение, че сте умен и интелигентен потребител.
Аз не съм заключила нищо за никого, според така написания цитат на твърдението на австрийската клиника, излиза, че според тази австрийска клиника ние всички, които сме се ваксинирали, особено с не-Янсен, т.е. рнк ваксини, сме получили възпаление на мозъка.

# 16 824
Аз го разбрах правилно, а ти си по-умна от мен, прочети го пак.

# 16 825
Не познавам човек, който е искал да се предпази от КОВИД и си е сложил Янсен.
Аз познавам, но тя се оказа силно алергична към основната съставка в РНК ваксините, и понеже, все пак, искаше ваксина си сложи Янсен.
Заради предишни тежки алергични реакции се тества за ваксините.

# 16 826
Аз не оспорвам медицински препоръки за Янсен предвид някакви заболявания, алергии и т.н. Но това не променя факта, че ваксината е с много по-ниска ефективност от останалите.

Точно в Австрия мои познати няколко пъти са ги питали дали са сигурни, че искат Янсен. А те искаха конкретно тази ваксина точно с идеята, че ще отидат веднъж до пункта и ще приключат. Само че след няколко месеца получиха писмо да ги викат за РНК.

# 16 827
Аз да кажа, че първите ваксинирани у нас дечица във възрастова група 6 месеца - 4 годинки са факт. Много мислих, но реших щерката да я ваксинирам за Ковид чак през септември, защото сега сезонът на настинки и събирания на закрито почти приключи, а за идния есенно-зимен сезон ще са й спаднали антителата, плюс че сега има епидемия от варицела и отказват да сложат двете ваксини едновременно, та сложихме варивакс. Исках да споделя, че от разказите на майките в България (а и разни чужбински форуми и групи, които следя), дребосъците много леко понасят ваксината. Слага се в 3 дози, засега у нас е само Файзер, има флакони в Правителствена, Вита до Парадайс и някакъв непознат за мен МЦ Имани.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 17:26 от Макарон

# 16 828
Добре, пациентите не са информирани, доверяват се на лекаря, разбираемо е. Но лекарите, които слагат Янсен - на практика напълно неефективна ваксина, не четат ли поне малко медицинска литература?
    А вие,откъде знаете,че е неефективна ? Цялото семейство сме с  янсен по лекарска препоръка.Дори и за бустер ни я препоръчаха.Още в началото на имунизационната кампания.Що за коментар......

Е понякога някой се изплясква с пълна сила Simple Smile
През 2020 преживях възпаление на очен нерв - само за 24 часа ослепях напълно.
Бавно и полека с лечение и консултации в ЕС, зрението ми се върна.
Единствената ваксина която ми беше препоръчана беше именно Янсен.
Да си призная честно от специализирана клиника в Австрия ме посъветваха изобщо да не се ваксинирам, но ако случайно реша да бъде с Янсен, все пак възпалението в мозъка не е шега работа.
Понеже доста пътувам, нямаше как да си причиня липсата на ваксина и сертификат.
С няколко дози Янсен съм.
Точно написано ! И при нас ,по точно съпругът ми имаше много сериозно кожно заболяване и лекуващият лекар и дерматоложката,първо шест месеца казаха да се въздържим от ваксиниране и после ако решим,да е Янсен.Като казвам лекари,не са от кварталния медицински пункт.Така,че хубаво е човек да си има мнение,но да не се ,,изплясква,, както казахте.

# 16 829
  • Бургас
единствената файда от Янсен-а в момента е, ако някой досега неваксиниран иска да си сложи бивалентна ваксина, което не става, ако първо не е ваксиниран с първоначалните ваксини, та така спестява едни 3 седмици по-малко чакане

но дълбоко ме съмнява да има хора с такъв замисъл в България

Точно аз съм човек с такъв замисъл понеже не исках изобщо да се ваксинирам, но ми се налага да пътувам за Щатите. Според сайта на CDC мога да пътувам с 1 доза Янсен.

Който смята, че Янсен е неефективна, нека отиде и го докаже в Америка.

Общи условия

Активация на акаунт