Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 928
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 2 205
Драги ми съфорумци, имам удоволствието да ви представя моя супер резултат от АЗ,  месец и 10 дни след втора доза.
На 50 плюс съм, да знаете. И съм много , много щастлива от този задоволителен резултат. Вие ме приземите, ку нещо съм се объркАла.Stuck Out Tongue Winking Eye
 Кви са тия проценти, нещо не се разбрахме с момата в лабораторията сутринта. Както и да е, това, което съзряха очетата ми току що , ми хареса Balloon

Да идва вирусът да ме блъска, ама - ха.
Ще взема и аз да си пусна един тест Simple Smile на 4 май сложих втората. Може да имам и аз твоя късмет. Браво за резултата.

# 2 206
Благодаря ви, но ММ беше с над 5000 на 17 ден след втора доза АЗ. Аз тогава бях с 490 (грубо). Сега не стига, че не са се вдигнали, ама и са паднали. Знам, че са някакви цифри и никой не знае точно кое те пази, ама си ме е яд. Нямам намерение да го мисля повече.
Мисли, че си направила най-доброто което си могла, и всичко ще е наред.

# 2 207
  • Варна
Някъде има ли официална информация за 16-18 г.?
Съобщиха за 12-15, но нищо не откривам за по-големите. От 2 дни всички телефони, които намерих дават заето Rolling Eyes

Официална май няма, но вчера в темата една майка написа, че е ваксинирала 15 годишното си дете. А аз вчера 17 годишната щерка. Blush

# 2 208
Здравейте, с първа доза на Файзер съм. И аз, и мъжът ми не усетихме нищо, освен лека болка в ръката за един ден.
Цикълът ми обаче в месеца след ваксината е супер оскъден. Никога не ми се е случвало, досега всичко е било нормално и без никакви проблеми.
На някой друг случило ли се е нещо подобно след ваксината? Имах и много брутален стрес в този месец.

# 2 209
  • Wonderland

30 дни след втора АЗ. С две думи - голям карък съм. Повече няма да се тествам и депресирам. Каквото такова.
Аз имах същото количество антитела, но след първата АЗ. Тези дни правя един месе от втората доза и ще си пусна изследване от чисто любопитство. Мисля, че и с това количество си имаш добра защита. Много пъти е коментирано, че тези антитела не са показател.

# 2 210
Здравейте, с първа доза на Файзер съм. И аз, и мъжът ми не усетихме нищо, освен лека болка в ръката за един ден.
Цикълът ми обаче в месеца след ваксината е супер оскъден. Никога не ми се е случвало, досега всичко е било нормално и без никакви проблеми.
На някой друг случило ли се е нещо подобно след ваксината? Имах и много брутален стрес в този месец.
И при мен след първата доза ми беше странен цикъла, всъщност се зарадвах, че е оскъден и не ме боли корем на втория ден, но реално ме заболя чак на 4-тия и като цяло беше по-дълъг този път. Сега след втората трябва да ми дойде другата седмица и ще видим как ще е този път.

# 2 211
  • sofia
Ходихме до фургонът на Пирогов за втората доза АЗ на мъжът ми. Вече издават сертификати, след като в понеделник системата им не работеше...Нямаше много хора.
Та, вече официално сме сертифицирани!

# 2 212
И аз първо се зарадвах, че е лек, но после се притесних малко.

# 2 213
  • London
Аз едва ли ще си слагам бустер. Тук в Англия ще ми излезе към 1000 паунда почивката с ПСР пакети на прибиране + карантина 10 дни. Никакви привилегии за ваксинирани. Щом ще е така .....няма с какво да ме привлекат повече.

# 2 214
Пипи, наистина няма никаква логика антителата да спадат точно в този период, но не се ядосвай каквото-такова. А и антителата са само част от имунния отговор, който при теб все пак го има, не е отрицателен.

# 2 215
Пипи, я виж колко много са без да си ги придобила чрез боледуване. Гледай от добрата страна на нещата . Нали имаш. Колкото - толкова. Никой още не знае как ще са нещата за в бъдеще и какво точно ни е нужно, за да сме абсолютно спокойни. Няма нужда да гледаш ядосано. Твоите войници може да са по-малко, но по-яки от моите, които може да са разхайтена , ненадеждна армия.
Освен всичко това, аз продължавам тук да си разсъждавам и да си изграждам собствена / оптимистична, разбира се,/ теория, че тези антитела се активизират при всяка среща с вируса. Моята работа е свързана с постоянни съмнителни откъм лична хигиена и защита хора : арести, градски транспорт, постоянно пребиваване в съда за часове с всякакви сбирщини. Ми нЕма начин да не съм се надишала през маската с какви ли не чужди издишвания, да не говорим пък как се носят маските под носовете . Та моите антитела може да са нарастнали от някоя неизвестна за мен среща в вируса.
Както и да е, идеята ми беше всички да сме доволни на това, което имаме в момента - ваксини, ниско разпространение и все овече ваксини. По 20 хиляди на ден не са малко. Изоставаме от цивилизованите страни, но вървим напред.

# 2 216
Освен всичко това, аз продължавам тук да си разсъждавам и да си изграждам собствена / оптимистична, разбира се,/ теория, че тези антитела се активизират при всяка среща с вируса.

Ама това не е само твоя теория Simple Smile, това се случва в действителност точно така. При среща с вируса имунната система се активира и много бързо отговаря на вируса. Бързината е ключовото в случая, ако не познаваш вируса виждаме колко време отнема докато изградиш имунен отговор, време, което е много ценно когато си под атака от вируса, но ако го познаваш това време вече е скъсено и можеш да унищожиш вируса преди дори да развиеш симптоми или ако развиеш такива да са много по-леки и кратки. Именно това наричаме имунитет.

Ето какво казва д-р Цветелина Великова - имунолог във връзка със защитните титри и антителата:

"Но тук трябва да имаме предвид, че защитни титри срещу различни представители на коронавируса са известни само при някои видове маймуни. За съжаление, при хората все още няма консенсус поради липса на достатъчно данни в това отношение. Имунният отговор след ваксинация е строго индивидуален и това е една от причините все още да не може да се каже със сигурност кога хората са защитени на база наличието на определено количество антитела", обяснява имунологът. И допълва, че динамиката на антителата е такава, че те намаляват след определен период, но при среща с вируса В лимфоцитите се стимулират и произвеждат бързо нови количества.

Цялата статия за тестовете е интересна:

https://www.segabg.com/category-zdrave/testovete-za-antitela-kog … i-kakvi-da-budat?

# 2 217
Лили, мерси.
Но тогава възниква пък въпросът защо са ни тези бустери.
То не че е моя теория за активизирането при  среща с вируса, а защо при някои съфорумки , в сравнение с мъжете им, при еднакви условия, имат различнен брой антитела в пъти.
У наШТа къща аз работя много повече навън  и контактувам с рискови, обмислям да накарам мм да ходи да се провери, за да си потвърдя теорията. За съжаление, той е абсолютно индиферентен по въпроса , за него  това са напълно излишни неща и нямат никакво значение.

# 2 218
Имунният отговор е индивидуален.
За бустърите те ще са нужни според мен евентуално срещу нови варианти на вируса и когато имунитета отслабне, което не е същото като да намалеят антителата в кръвта след време, което е очаквано и нормално. Засега доколкото разбирам в други държави се обсъждат бустъри най-напред за хора от рисковите групи, чиято имунна система не работи толкова добре, поради възраст или заболявания.

# 2 219
В скрит текст ще добавя последната публикация от официалната Facebook страница на Министерството на здравеопазването във връзка с ваксинирането на деца:

Скрит текст:
Децата и ваксините срещу COVID-19

Скорошни проучвания на института "Роберт Кох" показват, че децата имат все по-сериозна роля за разпространението на COVID-19. Според учените това се дължи основно на британската мутация на вируса B.1.1.7.
Все повече специалисти настояват децата също да бъдат имунизирани срещу коронавирусната инфекция. Затова и производителите провеждат проучвания за ефикасността на ваксините срещу COVID-19 при деца.
Резултатите от проведени клинични проучвания показват, че ваксината Comirnaty (на производителя Pfizer/BioNTech) е подходяща за активна имунизация, превенция на COVID-19, при лица на възраст 12 и повече години. Анализът на данните от проведеното проучване сочи, че при юноши на възраст между  12 и 15 г. eфикасността на ваксината е 100%. Става ясно още, че имунният отговор на Comirnaty в тази възрастова група е сравним с имунния отговор при групата от 16 до 25 години (измерен чрез нивото на антитела срещу SARS-CoV-2).
Ефикасността на Comirnaty е изчислена при близо 2 000 лица на възраст от 12 до 15 години, при които няма признаци за предишна инфекция. Те получават или ваксина, или плацебо* (без да знаят кое от двете им е приложено).
Резултатът: от 1 005 деца, получили ваксината, нито едно не се заразява с COVID-19. При другата група – с плацебото -  от общо 978 деца с коронавируса се заразяват 16. Последното доказва, че ваксината има 100 % ефикасност.
Най-честите нежелани реакции при юноши на възраст 12 - 15 г. са сходни с тези при останалите възрастови групи: болка на мястото на инжектиране (>90%), умора и главоболие (>70%), мускулна болка и втрисане (>40%), болки в ставите и лека треска (>20%).
Канада бе сред първите страни в света, които позволиха прилагането на ваксината на Pfizer/BioNTech при деца над 12 години. Подобна стъпка предприемат и редица европейски държави.
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) стартира и оценка на данните от клинично изпитване с ваксината на Moderna срещу COVID-19 при юноши между 12 и 17 г. Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към ЕМА ще извърши ускорена оценка на данните, като се очаква резултатите да станат ясни през м. юли. При положително становище на Агенцията, Европейската комисия може да одобри промяна в продуктовата информация на ваксината Moderna, така че тя да се прилага и при деца от съответната възрастова група.

Общи условия

Активация на акаунт