Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 434
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние точно след 3 седмици сложихме
Първа 26.04 ,втора 17.05.

# 241
Пише в листовката.

Цитат
Ще Ви бъдат направени 2 инжекции в разстояние на най-малко 21 дни.
След първата доза Comirnaty, трябва да Ви бъде приложена втора доза от същата ваксина след 21 дни, за да завършите ваксинационния курс.

# 242
  • на пистата
Ей, аман вече!
Тъкмо бях решила да отида в четвъртък за втора доза, че почивам тогава, пак греда!
Първият път 5 пъти се разкарвах, сега пак ще са нерви и губене на време.
Как хората в чужбина имат ред и организация, нашите са царе на хаоса!
Балтов каза,че ще се слагат вторите.дози всеки ден.

# 243
  • SF
Тази нова наредба за ваксините от какво е продиктувана?
Да не се смесваме стари с млади ли? Или му се гледат опашки.
Толкова перфектно вървяхатези кориздори. Няколко пъти тук похвалихме организацията, която бяха създали? Сега от понеделник до четвъртък ще почиват, а петък, събота и неделя работещите хора ще се струпват.
Тоя знае ли, че икономиката се движи от хората, които работят.
Стана ми мъчно за усилията на министър Ангелов. От едно нещо бях горда и доволна как се прави в България. Сравнявахме с примерите на ЧеКа.

# 244
Почвам да се чувствам прокълната (в кръга на шегата де) - след първата игла на АстраЗенека, на другия ден спряха зелените коридори. Сега пак - боднах се и ги спират... Е*ати късмета, дето нося...
И аз така се чувствам Simple Smile Първата ми доза АЗ беше на 12 Март точно когато я спряха тази ваксина и тази седмица в петък трябва да си поставя втората и спират работа имунизационните кабинети а електронния регистър се държи сякаш изобщо не съм си поставила 1-ва доза а там съм се записала - направо ще се побъркам от притеснение
Надявах се да сложа втората доза и да забравя за тези глупости
100 пъти съжалих че не изчаках Пфайзер - до сега да съм се ваксинирала и да съм забравила

1:1 за двете неща.
И аз бях за 12.03 - първа доза, спряха АЗ, заради починалата жена в Стамболийски.
Сега за втора доза пак проблеми.
Днес моя колежка свободно се ваксинира с Пфайзер, даже изобщо не е искала ваксина, против ваксините е, но заради пътуване се налага.
Как да не го е яд човек???

# 245
  • SF
За какво те е яд?  - Редактирам се. Прочетох.
На мене трябва да ми сложат втората доза в ден, в който ще слагат на възрастните хора. Защо го правят това деление? Вече отдавна си пазаруваме заедно и си се возим в мола на един ескалатор.
Никаква логика, никаква! Работническата класа, вместо да си сготви за седмицата и да си види децата, ще се реди на коридори. Никаква мисъл!

# 246
Не е, за да разделя стари от млади, а за да дадял приоритет на възрастните, все едно и досега не бяха с приоритет. Даже по едно време имаше по две опашки - за хора над 65 и останалите.
Започва да се дъни от първия ден, вече всички го мразим тоя Стойчо Кацаров. Важното е да се прави напук, а че дразни хората и им усложнява живота с малоумните си заповеди, няма значение. Ангелов беше добър министър и не знам защо не му предложиха на него да бъде и служебен, а трябва сега да търпим тоя клоун.

# 247
Както я тълкувам великата "мъдрост" на здравния, няма и да се реди, защото трябва да има предварително записване. А къде... не ясно. В системата ли? В самите центрове ли... след като си звънял на разни телефони? Иди, че разбери.
Мълча, мълча и накрая изпльоска някаква тъпотия във видео обръщение, та да не могат да го попитат за разяснения по тази недомислица и сега си играем на тълкуване "Какво е искал да каже авторът... на заповедта?"...

# 248
  • SF
Аз много му се възхищавах на Ангелов. Просо бях доволна от всичко, което направиха. Това, вярно, че като напук.
Особено в по-малките селца и градчета, за какво му е да дели хората? В големите градове, вместо да ни е лесно и удобно, те ми изяждат уикенда, за да може през седмицата да се ваксинират 50 човека.
Аз си имам дата и не могат да ме изчегъртат от ВМА!

# 249
То е добре да имат приоритет възрастните, но да бяха вразумили първо ЛЛ, които ги разубеждаваха досега.

# 250
Възрастните не искат да се ваксинират. Които искаха вече го направиха. Аз съм се ваксинирала тайно от родителите ми, които са на 69 и не искат и да чуят. Майка ми нещо един път за Спутник спомена, ама не сериозно.   Тоя министър е много глупав човек. Без извинение. За казана истина не се извинявам.

# 251
При положение че в момента ваксини има, това ограничение само ще забави процеса, без да доведе до повече ваксинирани над 60. Те могат пак да са с приоритет, но успоредно да ваксинират и всички други, както и беше, когато стартираха четвърта фаза. Не става дума за недостиг на ваксини, че да се ограничава голяма част от желаещите. В момента хората над 60 не са ощетени.
То ще се и види след една седмица, когато се преброят поставените ваксини. Ще се отчете спад.

# 252
  • SF
Да им бяха определили ден-два. Никакви проучвания ли не са правени преди безубната нова наредба? Човек ще каже, че 5 милиона възрастни са заявили ваксина и не могат да се доберат до нея.
Те могат да стоят по градинките и апартаментите си изолирани. Ние трябва да ходим по офисите, училищата, магазините, ресторантите дори и да движим икономиката напред.
Кои ще възраждат туризма?

# 253
Това няма да е така как си го мислим или го е замислил .
Не само хората са объркани, а явно и лекарите в болниците със зелените коридори.
Аз не виждам облекчение за трудноподвижни или лежащоболни да има и някой де е предвидил мобилни екипи, записване на такива хора и т.н. За другите (болни , но подвижни) можеше отделен съседен кабинет в болниците да се направи или някакво разделение дори в самия кабинет по места уж. Примерно има 3 стола и един е за болни и възрастни, другите два за работещи и отишли млади хора, чакащи си на опашка и ред.
По принцип съм против да се слагат ваксини от ЛЛ. Нека правят списъци и в самата поликлиника да има един  кабинет да се поставят ваксини на сбора от желаещи или нещо такова. Другото е рисково и ми е съмнително най-вече съхранението. Така и няма да отиват фира ваксини много, а ЛЛ ще си приемат пациенти за лечение. Всъщност за мен поне ЛЛ направиха драмата от зор да боцкат хората (нали се дава бонус някакъв) То не бяха репортажи с чакане за ваксини, то не беше сдружение -били имали малко дози, били най-важните да покрият населението, дрън-дрън. Зелените коридори бяха супер-лесно, удобно, бързо, сигурно.

# 254
Те в малките села много им трябва ваксината и без това са по 10 човека в някои села.

Общи условия

Активация на акаунт