Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 664
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 420
Не виждам каква е тая драма с разчитане на сертификат от телефона, някаква книжка за определени месеци.
Имам разпечатани на хартия и снимка на телефона.
Никой не го чете като библия, сравняват имената от паспорта и от сертификата с поглед за секунди и това е.

Накоро беше и по повод мобилните бордни карти,  отказа четеца пред мен на едно момче и го пратиха на гише да му издадат на хартия. Техниката не е безотказна.

# 3 421
Aз - да. Ама вече не агитирам, а заповядвам. Септември се връщат в офиса присъствено, и влизат през вратата или с ваксинационен сертификат, или с отрицателен бърз антигенен тест, Като не искат да се ваксинират, да си плащат всеки ден по 30 лв. за тест. Като не мине през врата, самоотлъчка. В договора му е написано къде му е работното място. Имаме жени с MTHR, не мога да рискувам тяхното здраве заради антиваксъри.

Ето така трябва да се процедира. Медицински работници, учители, служители, които имат досег с много хора ежедневно - задължителна ваксинация.

В крайна сметка всеки член на обществото има задължения към същото това общество. Още повече като става дума за живота и здравето на всеки един от нас.

# 3 422
Защо не агитирате? Агитирайте!
Проблемът в главите на хората е по-скоро, че страшните последствия от ненаблюдавана поне 5 год. ваксина се проявяват години след ваксинация. И понеже сега фокусът е единствено върху това повече хора да се ваксинират без оглед на дългосрочните последствия, и понеже няма поне 5 год. време за наблюдения, страхът от трайни увреждания след много време възпира много от моите познати. Като пример, ваксината срещу рак на маточната шийка, която прояви злокобните си прояви години след ваксинация и беше забранена. В началото нямаше странични ефекти, броят на ваксинираните се увеличаваше, младите момичета си живееха нормално и ... хоп. След години, ... смърт, мъка, болки и забрана на тази ваксина. Това е според мен по-големи страх сред хората, не някаква алергична или друга реакция. И тогава, след 5 год. Като се окаже, че всички са развили трети крак (шегувам се, ама в тази посока са ми мислите) какво правим? Няма лечение, ще си ходите с три крака, Хахаха! Младите ваксинирани да не вземат да родят по някой Спайдър мен или Х-мен ... другата посока на притеснения сред хората, които познавам.
Ей така си мисля тази сутрин с кафето докато чакам понеделника, за са видя какво ми е и на бъбреците, та не ми дадоха да св ваксинирам.
Да се допълня, че става неясно. Ваксината срещу рак на маточната шийка пак се поставя (може би вече модифицирана), но след появата на първите случаи на смърт след години, беше забранена. След това, отново на пазара. Това е добре, модифицирана, пооправена, пак се поставя.  Идеята е не Дали днес е забранена или не! А че страшните последствия от нея са се проявили години след това. Както може да стане и с настоящите ваксини.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 09:21 от kassii

# 3 423
Ваксината срещу рак на шийката на матката не е забранена.

# 3 424
Защо не агитирате? Агитирайте!
Проблемът в главите на хората е по-скоро, че страшните последствия от ненаблюдавана поне 5 год. ваксина се проявяват години след ваксинация. И понеже сега фокусът е единствено върху това повече хора да се ваксинират без оглед на дългосрочните последствия, и понеже няма поне 5 год. време за наблюдения, страхът от трайни увреждания след много време възпира много от моите познати. Като пример, ваксината срещу рак на маточната шийка, която прояви злокобните си прояви години след ваксинация и беше забранена. В началото нямаше странични ефекти, броят на ваксинираните се увеличаваше, младите момичета си живееха нормално и ... хоп. След години, ... смърт, мъка, болки и забрана на тази ваксина. Това е според мен по-големи страх сред хората, не някаква алергична или друга реакция. И тогава, след 5 год. Като се окаже, че всички са развили трети крак (шегувам се, ама в тази посока са ми мислите) какво правим? Няма лечение, ще си ходите с три крака, Хахаха! Младите ваксинирани да не вземат да родят по някой Спайдър мен или Х-мен ... другата посока на притеснения сред хората, които познавам.
Ей така си мисля тази сутрин с кафето докато чакам понеделника, за са видя какво ми е и на бъбреците, та не ми дадоха да св ваксинирам.
Това в черното НЕ е вярно.

# 3 425
  • Terra incognita
Ваксината срещу чпв изобщо не е забранена, напротив- поставя се съвсем рутинно в много европейски страни от 11- годишна възраст и както на момичета, така и на момчета. Да не ви излъжа, но голям процент от майките я ппставят на децата си.
Относно Ковод ваксината- много антиваксъри вече тълкуват като дискриманция и отнемане правото им на избор подобни предложения за задължителна ваксинация. Според мен, когато ства дума за опазване на общественото здраве това не може да се разглежда като дискриминация.

# 3 426
  • тук и там
За влизане в БГ е така-сравняват само някакви имена ,поглед набързо  и това е. Но не съм убедена,че в останалите държави е така,за това ми е важно като има QR код,той да се чете и да излизат данните. Иначе какъв е смисъла от наличието на дигитален сертификат?
И аз никого не убеждавам вече. В Белгия -не познавам човек,който не е ваксиниран. Или по-скоро познавам  неваксинирани -само такива,на които не са им дошли датите за ваксинация.То верно че не общувам с много хора там-но все пак..В Бг масово не се ваксинират,общо взето 50 на 50  ми се струва съотношението. Моите родители са ваксинирани,но от приятелите ми тук,които са на моята възраст -само аз съм ваксинирана.
Моите деца са малки, но ако бяха на подходяща възраст бих ги ваксинирала. Още "бера плодовете" на своята неинформираност,че имало ваксина против варицела(макар и незадължителна). Едното дете я изкара с 5 пъпки, другото беше обезобразено,чак лекарката дето е виждала стотици деца с варицела,се беше шашнала..Та много тежко я изкара и още се маже за белези.
Честно казано се притеснявам повече от това как  моите деца  ще изкарат Ковид ,от колкото от ваксината.
Да, тази или следващата година ще сложа и ваксина против ЧПВ на дъщеря ми .

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 11:07 от Kaisia

# 3 427
Това може да се приеме като метод за повишаване на желанието за ваксинация сред нежния пол:

пс: Аз си останах плоска...

# 3 428
  • 1st floor
Хахаххахах! И аз си останах с това, което Господ ми е дарил.

Отдава не съм чела темата и върнах малко назад, но не открих това, което ме вълнува. Има ли скорошни изследвания колко пази Астрата от Делта?

# 3 429
Kaisia, ако се влоши положението ограничения ще има за всички, независимо дали са ваксинирани.
Плюс това, сега е лято временно да се порадваме на отпуски и почивки, не е ясно есента като почнат да отменят полети и няма да има нужда от QR  код.
Не вярвам да се върне старото време скоро.

# 3 430
  • Terra incognita
Последствия в дългосрочен план мисля, че няма как да има. Д-р Бацелова беше обяснила под подобен коментар, че съставките на ваксината остават в организма максимум до 50- 60 дни след поставянето.

# 3 431
И трите ми деца са с ваксина против ЧПВ - 2 момчета и едно момиче.
Есента ще сложат и Бионтех.

Като прочета излияния като това на kassii, ме хваща бяс.

# 3 432
Здравейте.
Къде мога да проверя утре сутрин къде може да се ваксинираме семейно с Файзер?

# 3 433
  • София
Ако питането е за София - в някой мол, но работят следобед:
Новите пунктове ще са в The Mall (ниво -2) на бул. "Цариградско шосе" и в "България мол" (ниво 1) на бул. "България". Работното им време ще е същото, като на ваксинационните кабинети в мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол" – от 13:00 до 18:00 ч. Освен това от 9:00 до 16:00 ч. имунизация срещу коронавирус ще може да се прави и в Културния дом в кв. "Дружба", както и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".
от ТУК

# 3 434
Здравейте.
Къде мога да проверя утре сутрин къде може да се ваксинираме семейно с Файзер?

За София става въпрос.
В болниците дали няма да има зелен коридор сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт