Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 658
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 405
Масово покрай мен хората отричат ваксините и ми се чудят на акъла, че преболедувала се ваксинирах. Аз обаче никого не агитирам. Отговарям си за мене си.

Аз нали мислех да изчакам една седмица, след морето да сложа втора доза. Но днес ми се обадиха, "насмотаха" ме едно хубаво и отидох. Не могло повече от 3 седмици да се чака, а и щели да хвърлят ваксината. Аз нали съм отговорна, веднага се явиха. За сега съм ок. Дано нямам предишната реакция.

# 3 406
  • на село
Аз от време  на  време  казвам на някой близък,че е добре да се ваксанира, например брат ми, ама все нямал време. Снаха ми беше в болница миналия месец, изкара го тежко, майка и почина от Ковид, а брат ми не намира време и антитела да изследва.
Колежката ми е на 32г. имала някакви антитела от миналата година изследвани, щяла да се ваксинира, ако спаднат, но там май ЛЛ нещо им мъти главата.
Иначе ние се ваксинирахме тримата- аз, мъжът ми и голямата ми дъщеря на зелен коридор, малката я записах при ЛЛ за 14.07 на 17 г. Като отидох да питам ЛЛ дори не знаеше, че вече ваксинират непълнолетни, взе да звъни, след като получи потвърждение записа я, но сам каза, че не са им пратили информация.
А и в Хасковска област до тогава имало 13 деца до 18г. с ваксини.
Та при нас без ваксина остава само зетят, но той не ми е роднина, не мога да го убедя GrinningBlush
Иначе  на нашата улица от около 12 къщи сме с ваксини само 2 семейства, а съпругът ми в работата от 6 човека колектив само той е с ваксина.
Не знам защо не искат, около мен са уж интелигентни хора, или поне средно интелигентни  но не могат да изтъкнат и основателна причина, поради, която не го правят и те не знаят защо- не.

# 3 407
  • в страната на чудесата
Никого не карам вече. Ако някой има желание за дискусия споделям мнението си, консултирам, има хора които идват и плащат за това. Насила никого не карам и нямам никакво желание да оборвам досадни теории в мрежите или на маса. Излагам аргументи само в професионално битие.

# 3 408
  • Където морето целува небето...
Най-упорито карах ММ, докато не се ваксинира. Направи го 4 месеца след мен, но вече съм спокойна. Родителите ми и сестра ми са ваксинирани, баба ми и леля ми също. Най-близките ми имат някакъв щети, другите както си решат. Роднините на ММ примерно за нищо на света нямало да си слагат ваксини, от колегите ми има само един, който се колебае, другите са анти ваксините. Между другото всички познати на родителите ми се ваксинираха целите семейства. Хора в диапазона 50-60 години. Не знам някъде има ли статистика на ваксинираните по възраст.

# 3 409
Здравейте, на някой да му е поставяна втората доза Фаѝзер преди 21 ден? На мен и на мои познати ни изместиха датите с по два дни по-рано. Приятелка днес е ходила и са и казали, че така ще бъде вече. Не намирам информация обаче. Това е в Испания.

# 3 410
Избягвам да агитирам, но тъпоумните доводи откровено ме вбесяват и вече се скарах с някои познати. Честно казано не предполагах с какви елементарни хора съм общувал, докато не дойде Ковид.
Пуши по 2 кутии и пие по 10 бири на ден, ама нямало да се ваксинира да не му станело нещо.
Еди- коя- си стринка на чичото на балдъзата чула, че някой си умрял от ваксината.
Ваксината ще ни убие. Ваксината ще ни отключи куп проблеми. Леко грипче било. На крак го изкарал.
Не мога вече. Ще си общувам само с ваксинирани, че тъпотии нямам нерви да слушам.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 00:31 от Анонимен

# 3 411
То и това, дето го написа, е голяма тъпотия.

# 3 412
  • Пловдив
Агитирах, обяснявах, чак се карах. Simple Smile Но видях, че е излишно, чух всякакви доводи, включително, че съм много наивна, та съм се вързала на "пропагандата". Какъв е смисълът да убеждавам тогава? Наскоро една позната ме осведоми, че според последното проучване ваксинираните ще имат здравословни проблеми след 3 години. Е, как да убедиш такъв човек?

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 00:47 от marzeliva

# 3 413
Да, ние българите сме най-умни. Единствени прозряхме световния план за затриване на човечеството...

# 3 414
  • Terra incognita
Никого не агитирам, то май няма и кой, защото около мен почти всички са ваксинирани, но аз съм в чужбина. Всеки си има глава на раменете.
Честно казано малко ме притеснява ниският процент ваксинирсни в България.
Другото, което ме притеснява е и нарастващият брой новозаразени из Европа. Ще видим какво ще стане. Тази зима ще се види действат ли ваксините или не. То мен това основно ме гложди, а не страничните ефекти.

# 3 415
  • Сан Франциско
Аз не агитирам, ама ми се скъсват нервите като кажат, че Ковид е грипче. На поредната потребителка тук във форума, кротко обясних, че Ковид всъщност е подобен на настинката (common cold) - и двата са коронавируси, а грипът е инфлуензавирус и единственото общо между тях е, че поразяват дихателната система. Ееее, ми ти сама го казваш - като настинка е, кой мре от настинка? Да, ама САРС, който предизвика епидемията през 2003, е също коронавирус и 40+ % от тежко преболедувалите имат неврологични и дихателни проблеми 3-5 години след това. Като гледаш последният колко е по-близък до Ковид, отколкото до настинка...отказах се.

# 3 416
  • Швейцария
В Швейцария ни удължиха валидността на сертификата на 12 месеца.   Първоначлно беше 6 месеца.

# 3 417
  • София
Aз - да. Ама вече не агитирам, а заповядвам. Септември се връщат в офиса присъствено, и влизат през вратата или с ваксинационен сертификат, или с отрицателен бърз антигенен тест, Като не искат да се ваксинират, да си плащат всеки ден по 30 лв. за тест. Като не мине през врата, самоотлъчка. В договора му е написано къде му е работното място. Имаме жени с MTHR, не мога да рискувам тяхното здраве заради антиваксъри.

# 3 418
  • Козлодуй
Sharky*, какво е  MTHR Simple Smile
Общо взето всеки е свободен да решава какво да прави с тялото си, но аз на всеки разправям че съм ваксинирана и всеки се учудва че още мърдам Simple Smile

# 3 419
  • София
Дъщеря ми/26год./  се ваксинира с първа доза Астра Зенека в края на февруари, а към средата на март се разболя от Ковид. Изкара го леко. Не си сложи втора доза и сега се чуди как да постъпи. Някой има ли информация или лични впечатления, какво се прави в такъв случай? Дали ще и издадат сертификат ако си сложи 2 доза сега и дали е удачно втората доза да е друга ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт