Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 969
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 360
Не зависи. Никъде в Германия нямаше как преди месец 50 годишен мъж без определени болести или професия да му запазят час, а ако е от тях, в момента тече ваксинация на последните хора от тези групи.

# 361
  • London
Понеже сме свикнали да плюем ние, да разкажа пресен случай.
Колега на сестра ми, немец, на 50. От преди месец има записан час за днес за ваксинация с Астра Зенека. Днес му се обаждат да кажат, че няма достатъчно ваксини и трябва да си запише нов час. За след още месец...Нали много хора обясняват колко е уредено в Западна Европа..
Просто има много повече хора като цяло и желаещи също. Оттам идва и този проблем, но по-добре така пред кашони с ваксини и шепа желаещи. Имам предвид за цялостната борба с вируса.

# 362
Абе, казвам ви аз, че с агитации нищо няма да се постигне. Колкото повече се разяснява и рекламира, толкова по-силно се включва защитният механизъм „Пак се опитват да ме излъжат, искат да ни уморят, ама аз съм си селски тарикат и няма да им се вържа!“.
Виж, ако се забрани на неваксинирани да пазаруват в Кауфланд и Лидл, глей ко стаа... Или да излизат в чужбина...

# 363
  • София
Днес е планирано второто боцкане с Модерна на моя 18 годишен младеж.
След първата ваксина ден и половина беше с много тежки негативни реакции и много се надявам сега да мине по-леко.

# 364
Абе, казвам ви аз, че с агитации нищо няма да се постигне. Колкото повече се разяснява и рекламира, толкова по-силно се включва защитният механизъм „Пак се опитват да ме излъжат, искат да ни уморят, ама аз съм си селски тарикат и няма да им се вържа!“.
Виж, ако се забрани на неваксинирани да пазаруват в Кауфланд и Лидл, глей ко стаа... Или да излизат в чужбина...
Grinning
Точно.
Народът трябва да бъде мотивиран чрез интелигентна репресия.
Друг вариант - няма да идват повече ваксини, последна доставка.
Десет дни още и кой успял - успял.

И ще се наредят отново на опашките, само за да не останат капо, не за друго.

# 365
В Кауфланд и Лидл не, но на нас като ни забраниха всичко освен да ядем и да работим, сега бягаме да се ваксинираме с каквото сварим.

Вчера си говорихме с една приятелка  и аз споменах, че след малко отиваме на ваксина. Тегли ми една реч как трябвало да се изчака, още не се знаело нищо с тези експерименти и т.н. Отговорих й, че хич не ми дреме и искам само да съм пак свободен човек, а не всеки ден да си правя тестове и да стоя в карантини. Като чакахме в клиниката ми се обади да пита как и при кого съм запазила часове. Отговорих й, че при ЛЛ съм го направила. Изключих си звука на телефона и като излязохме от клиниката прочетох следното съобщение. 😆

", моля те питай доктора има ли свободни места при него,да се запишем и какво е нужно да направим?Много ти благодаря!😘"

# 366
Мярнах в пресата, че в Сърбия щели да дават по 25 евро на тези, които се ваксинират.
Това също е много работещ метод и при нас. А и за държавата ще излезе по-евтино – вместо да плащат рекламни кампании и агитационни материали, да ги дадат на хората. Прогнозирам, че ще има голям наплив от желаещи.

# 367
  • София
След малко мъжът ми отива за втора Пфайзер.

# 368
  • в кукувиче гнездо
Мярнах в пресата, че в Сърбия щели да дават по 25 евро на тези, които се ваксинират.
Това също е много работещ метод и при нас. А и за държавата ще излезе по-евтино – вместо да плащат рекламни кампании и агитационни материали, да ги дадат на хората. Прогнозирам, че ще има голям наплив от желаещи.
Тогава хептен ще почнат с конспирациите. ще има - ама, живота ми само 25 евро ли струва? Да си ги наврат в г... И ей такива още идиотии.

# 369
Аз ви го бях пратила - в щат Охайо има томбола с добри награди, участваш като се ваксинираш Simple Smile
Така де идеи много.
Но аз виждам как интересът се покачва и то тук на форума, пак се обсъжда примерно в темата за бебеправене, но за разлика от преди 3 месеца доста по-положително.

# 370
При някои общности може да проработи, но трябва медиаторите да влязат там. И да ги убедят, че единствено за тях са еднодозовите, че ги пазят като привилегия.
Не зная вече и аз, не съм очаквала нашият народ да е толкова посредствен. Или пък въобще управлението на кризата и даване на трибуната на всякакви псевдоспециалисти повлия.
Пък слушах Кирилов, имаме ваксини да се замеряме с тях вече.

Как пък в други държави никакви спекулации не са нужни, само ние най- умните.
Ще има да си влачим пандемията, когато другите са забравили вече за нея.

# 371
Аз си чакам втората Модерна пред кабинета и се страхувам отново Grinning
Ще докладвам за реакции, дано да няма тежки.

# 372
  • в кукувиче гнездо
Може ли някой да напише за тежката реакция? Това е важно да се знае, аз съм го пропуснала. Баща ми и след двете дози на АЗ е имал силно пробождане в гърдите, в областта на сърцето. За пъривя път знаех, за втория ми каза няколко дни, след като всичко отмина.

# 373
  • София
Аз след втора доза Комирнати.Изтръпване ръце,крака,силно главоболие, отпадналост,съвсем лека болнав ръката този път.Цикълът ми подрани с два дни..
При мм ,същото,без цикъл де:grinning: Като той беше и днес е отпаднал Т не сме имали.
Висок пулс и лек спад според оксиметъра на стойностите.

# 374
  • София
Мен, с моята температура 14 дена след втора игла. Не я смятам за тежка реакция, по-скоро за особена. И имаща връзка с алергиите ми (т.е. свърхимунитета).
Аз се самодокладвах на сайта на Агенцията по лекарствата и ми се обадиха следващия работен ден.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 12:04 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт