Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 941 751
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Ох, разсмях се, макар и да не е смешно.
Никога не съм се вторачвала в тялото си, през тези 14 дни, каквото и да станеше, все си мислех, ейгона, отнесе ме Joy Разигра ми се мускул от прекомерно ходене пеша , аз .... нали. Вдигна поглед, струва ми се, че с едното очо виждам като с две и т.н. Ще мине, малко ти е останало. Общо взето, ако не "чакаш" , си си ок.
Не зная вече дали си внушавам, но преди имах често главоболия, особено в понеделник от срещите с многото хора, след тези ваксини - тцъ. Може и ползи да има.
Чакайте сега...и след втората доза ли "чакаме" критични 14 дни.. Аз мисля да си я бия втората доза една седмица преди почивката...та докато се прибера да са минали 14 дни след втора игла, за да се приберем в БГ без тест. Ако на почивката се вторачвам и чакам..егати и почивката Cold Sweat

# 406
Никога не съм се вторачвала в тялото си, през тези 14 дни, каквото и да станеше, все си мислех, ейгона, отнесе ме Joy Разигра ми се мускул от прекомерно ходене пеша , аз .... нали. Вдигна поглед, струва ми се, че с едното очо виждам като с две и т.н. Ще мине, малко ти е останало. Общо взето, ако не "чакаш" , си си ок.
Не зная вече дали си внушавам, но преди имах често главоболия, особено в понеделник от срещите с многото хора, след тези ваксини - тцъ. Може и ползи да има.
Чакайте сега...и след втората доза ли "чакаме" критични 14 дни.. Аз мисля да си я бия втората доза една седмица преди почивката...та докато се прибера да са минали 14 дни след втора игла, за да се приберем в БГ без тест. Ако на почивката се вторачвам и чакам..егати и почивката Cold Sweat
Нали това са препоръките, да се наблюдаваме две седмици след ваксина. За втората доза също.
И понеже в темата някои сме наистина от първите , февруарските ваксинирани, още интересът към нас е обясним.
Надявам се да улавяш хумора в постовете.
Чакаме. Как ти звучи 😀
За мен преломният момент е решението за втор ата доза.

# 407

Там където ще ходите на почивка не искат ли или тестове, или две седмици от втората игла? Защото в Германия важи не само за влизане в страната, но и за посещение на каквото и да било.

# 408
  • Somewhere in Spacetime
Здравейте! От днес съм с втора доза Пфайзер.
Реакции след първата доза имах - болки в ръката 3 дни и умора 3 дни.
Засега имам само болка след втората.
Мъжът ми е с Модерна. Другата седмица е на втора. Той имаше само болка в ръката 3 дни.
Иначе около мен няма много хора, които желаят ваксиниране. Само конспирации слушам. Не знам вече...

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 12:22 от Не се сърди, човече

# 409
Здравейте! Някой правил ли е тест за антитела в Бодимед? Благодаря!

# 410
  • София

Там където ще ходите на почивка не искат ли или тестове, или две седмици от втората игла? Защото в Германия важи не само за влизане в страната, но и за посещение на каквото и да било.
Отиваме в Турция, където за момента искат ПСР, но за от 01.06 няма информация .

# 411
И аз да похваля Астра Зенека. 92-годишната ми баба получи първа доза в началото на април. Сега ми раззказват нашите, че преди около 3 седмици жената, която идва да ѝ помага, взела да се оплаква от стави, болки, умора, но го отдавала на възраст, преумора и т.н. Само че след няколко дни болежки (през това време ходила при баба ми) допълнително се влошила, направила си тест - положителен! Изминали са вече повече от 2 седмици от контакта, жената почти се е оправила, баба ми - нищо! Здрава е, не е трепнала. В нейния случай решението да не чака Пфайзер се оказа правилно, благодаря на случая, че навреме получи защита.

# 412
  • 1st floor
Непокорна, вече са ти писали за Пирогов, но и аз да ти пусна това:
Скрит текст:
Какъв е този Директорат? И за без записан час нищо не пише за втора доза. Обърках се.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 12:27 от Не се сърди, човече

# 413
Интересно ми е какво ще стане с ваксината на Чорбанов - засега са много загадъчни - нямало да бъде нито като рнк, нито като векторна, но и не казват като какво ще бъде. Малко като в оная песен за туй нещо, дето мяза на онуй нещо. Единствено се знае, че ще я представят и във вариант за впръскване в носа. Надявам се да получат финансиране.

# 414
Ще стане същото, каквото и с другите му ваксини - нищо.

# 415
За разработване на ваксини трябват много пари. Не виждам откъде ще ги вземе Чорбанов. За Бионтех например много се говори за инвестицията на Бил Гейтс, но най- големите инвеститори, които участват със страшно много пари са двама германци близнаци. Същото и с CureVac, където инвестира и немската държава. Искам да кажа, че местното участие явно е много важно, а в България такова няма да има.

# 416
  • в страната на чудесата
За разработването на ваксината и предклиничната и фаза с мишки не са нужни кой знае какви пари ако имаш лаборатория в БАН, оборудвана по последната мода.
Пари са нужни за проучванията след това. Нашият човек е в предмиша фаза, парите ще му стигнат Simple Smile след това държавата ще прецени какво да прави с този интелектуален продукт (собственост на БАН надявам се)...

# 417
Непокорна, вече са ти писали за Пирогов, но и аз да ти пусна това:

Какъв е този Директорат? И за без записан час нищо не пише за втора доза. Обърках се.
Директоратът е на 2-ри етаж. Влиза се не от главния вход, а в дясно входа на главния (то е една врата само). Минаваш по едни коридори и се качваш на 2 етаж, има голямо предверие и после е т.н. Директорат. Там е кабинета на Балтов и има още няколко с една сравнително голяма зала и там слагат ваксините. Не стана ясно, ама ..това е пътя горе-долу, ще питате и ще ви упътят.

# 418
  • София
Здравейте! Някой правил ли е тест за антитела в Бодимед? Благодаря!
Баща ми и сестра ми.

# 419
  • London
Ще чакаш, защото в Англия 8 тромбози и след втора доза има. Оня ден засякох псуващ вдовец в профила на Борис, щял да ги съди. Жена му баш от тия 8 човека е.....

Общи условия

Активация на акаунт