Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 927
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 950
  • Terra incognita
Болката в ръката е локална реакция от убождането, нямам какво да я мислите, силна или слаба, до 2-3 дни отшумява и не е проблем сама по себе си.

# 4 951
При мен болката след първа игла беше 7-8 дена , след втора три. Силата зависи от прага на болка на всеки- изтърпява се. Вчера мъжът ми забеляза жълтина на мястото на убождането- явно както някои писаха съм имала кръвоизливче, но дори не съм забелявала. Колкото по_ малко се филмирате , толкова по- безпроблемно ще отмине.

# 4 952
  • Terra incognita
Аз дори не виждах къде е поставена, абсолютно нищо нямах.

# 4 953
Тя иглата е толкова тънка и къса, че... направо не мога да си обясня появяващата се болка.

При мен беше само след първа игла - болка не бих го нарекъл точно, по-скоро дискомфорт.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 19:19 от Анонимен

# 4 954
Кои ваксини са само с един прием ?

# 4 955
Янсен - едно боцкане.

# 4 956
  • в страната на чудесата
Е що за лигавщини. “Ох боли ме ръката, как ли ще е при втора доза...”
Съвсем изтрещяхте.

# 4 957
В Израел хората над 60 вече получават и 3та доза (повече от 420 000, 1/3 от населението над 60). За Европа знае ли се дали ще слагаме 3та доза?

# 4 958
Е що за лигавщини. “Ох боли ме ръката, как ли ще е при втора доза...”
Съвсем изтрещяхте.

+1
И на мен това с ръката ми е чиста лигавщина.
После, защо припадали. Е, затова. От най-малкото се прави драма.

# 4 959
Има избор. Това е страшното при нас. Другаде го няма.
Ако имаше опашки и дефицит, щяха да се бият за ваксини.
Всички странични ефекти са описани. Много хора споделиха как са се чувствали след първа и втора доза.
Изумително е, че чакаме да нарастне вълната или да си отиде някой, който познаваме, за да повярваме, че Ковид е по-опасен от ваксините.

# 4 960
Vitamine,
тук има много споделяния за реакциите след 1ва и 2ра доза. Аз мога да Ви споделя моята. Болка в ръката имах след двете дози, достатъчно силна да не мога да лягам върху ръката първата вечер, че и втората дори. При мен обаче имаше и главоболие и след двете дози, а след втората бях като болна един ден, втори значително по-добре и на 3ти ден мина всичко. По-късно забелязах, че на няколко места ми се появиха нещо като тъмни петна, не са големи . Мисля, че и други са споделяли за такава реакция. Все се каня да потърся информация за тази реакция. Наистина са неприятни страничните реакции, но за съжаление при някои се проявяват.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 21:50 от Dari_77

# 4 961
  • на пистата
Аз търпя на болка,не усетих кога ме боцна докторката..шегувахме се дали въобще ме е боцнала.Обаче и двата пъти болката беше много силна.2 дни не можех да вигам ръката си,със сигурност не е от иглата.И въобще не ме е страх от игли 😁даже предпочитам да ми взимат кръв от вената че ми прави кеф.

# 4 962
И мен ме боля ръката няколко дни след двете дози, като след втората болката беше по-слаба, имах и втрисане тогава. След първата болката+увеличен лимфен възел на шията.
С Пфайзър съм.

# 4 963
Най-вероятно би припаднала след всяка ваксина, надали Ковид ваксината причинява припадъци. Абе, аман, Лейка, аз се чудя защо изобщо обяснявам, та вече и на теб се чудя. Да си трошат главите.

# 4 964
И все пак да ви върна леко в темата.. Бях чула и чела, че втора доза Пфайзер има по-изразени странични реакции и бях подготвена. Само се молех умората и замайването да не продължат много повече от първа доза. Бях приятно изненадана, че и при мен и при съпругът ми страничните реакции бяха по-слаби. За сметка на това майка ми вдигна температура при втора доза Модерна, но беше под 38 и за ден.
За страничните реакции при мен от Пфайзер - ден 1- нищо. Ден 2 и 3 - болка в ръката, умора и жажда. Малко над 37 градуса, но с втрисане на ден 2. Ден 4 до 7 - леко замайване и все още лека умора.

Общи условия

Активация на акаунт