Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 930
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 965
  • Terra incognita
Мм почти 2 дни след втора доза- нищо, с изключение на прословутата болка в ръката, но аз също не го приемам за нещо особено.
Тук вече тече лафът, че ако нямаш странични реакции след ваксината, значи вече си стар 😂😬
Та така.
Мен днес малко ме понаболяваше коремът, може от ваксината да е.

# 4 966
  • София
Сега ме карате да се чудя дали при всеки е относително или все пак болката в ръката при Файзер е по-силна от тази при АЗ. Защото аз с АЗ, имах болка колкото при ваксина срещи тетанус (а след втората доза съвсем нямах) и когато децата ми, ваксинирани с Файзер се оплакваха, че ги боляла ръката, действително го възприемах малко като прекалена глезотия. А след коя доза и дали ще има неразположения явно си е за всеки различно. При Файзер, при доста хора е по-изразена реакцията след втора игла, но пък повечето такива не са имали никаква реакция след първа.
А вече пропагандирането, че от ваксината ви е повече страх, отколкото от вируса, май не е за тази тема.

# 4 967
[
Мен лично повече ме е страх от ваксината, отколкото от вируса. Особено за децата ми, в дългосрочен план.

Разбираемо е да те е страх, обаче не разбирам защо именно в дългосрочен план? В краткосрочен е възможно да има странични ефекти - алергични реакции, тромби и какво ли не. Но в дългосрочен не разбирам какво може да стане.

# 4 968
Моята също припадна, точно като дъщерята на НСЧ е. Между другото пуснаха й веднага банка, кръвно, кардиолог. За 2 доза се бяха подготвили, успокояваха я, лежа и т.н. и нямаше проблеми. Писала съм подробно няколко пъти.
Мен също ме болят ръката колкото ме боли и при тетанус ( много, по няколко дни ме събужда нощем болката). Но минава.

# 4 969
Е що за лигавщини. “Ох боли ме ръката, как ли ще е при втора доза...”
Съвсем изтрещяхте
Съжалявам ако за вас е лигавщина. В държавата в която съм нямам избор, ако имах нито щях да се ваксинирам, нито да се лигавя тук. Мен лично повече ме е страх от ваксината, отколкото от вируса. Особено за децата ми, в дългосрочен план. Не твърдя, че този страх е рационален. Дъщеря ми припадна след слагането на ваксината и беше в полу несвяст поне два часа след това. Ако можех да ѝ спестя втора доза, не бих се замислила и за момент. Ако мога да получа малко успокоение тук на базата на опита на потребителките, бих се възползвала. От порицание обаче нямам нужда, благодаря.
Лошото е, че доста хора са така наплашени. За мен е безумно някой да го е страх от ваксина, а не от вирус, който дори и с не много висок шанс (2%) за летален край, има голям шанс от дългосрочни последици за организма след прекарването му.

# 4 970
Сега ме карате да се чудя дали при всеки е относително или все пак болката в ръката при Файзер е по-силна от тази при АЗ.

Аз от първа АЗ имах това неприятно усещане в ръката, както и не спах първата вечер, без да се чувствам уморен на следващия ден. От 2ра Файзер - нямах никакви реакция и оплаквания.

# 4 971
Аз и при двете дози Модерна имах рракции, но не тежки - температура, сънливост, умора, втрисане, главоболие,  бях и със запушен нос за 1-2 вечери.
След втората доза същото, но за по-кратко време и по-леко. И след двете дози ми изби херпес, както при всяко боледуване.

Но в никакъв случай не е било тежко или сериозно, просто на втори ден дремах доста и си почивах.

А за болката в ръката, ами силна беше, далеч от нетърпима, но не беше слаба в никакъв случай - 2-3 нощи не можех да спя нито на тази страна, нито по гръб, само на другата ръка. Не можех и да я вдигам нависоко. Беше все едно е много тежка, подобно на силна мускулна треска. След първа доза продължи към 4 дни, след втора, не повече от 2 дни.

# 4 972
  • Terra incognita
Сега ме карате да се чудя дали при всеки е относително или все пак болката в ръката при Файзер е по-силна от тази при АЗ. Защото аз с АЗ, имах болка колкото при ваксина срещи тетанус (а след втората доза съвсем нямах) и когато децата ми, ваксинирани с Файзер се оплакваха, че ги боляла ръката, действително го възприемах малко като прекалена глезотия. А след коя доза и дали ще има неразположения явно си е за всеки различно. При Файзер, при доста хора е по-изразена реакцията след втора игла, но пък повечето такива не са имали никаква реакция след първа.
А вече пропагандирането, че от ваксината ви е повече страх, отколкото от вируса, май не е за тази тема.
Преди няколко години си правих реваксинация с дтк. Преди 3 дни с Пфайзер. Общо взето не намирам разлика. Болката мина още вчера и вече няма и помен. За мен бе пренебрежима реакция. Но не изключвам факта, че хората сме с различен праг на болка. Не зная дали и степента на болката не е зависи от този, който поставя инжекцията.

# 4 973
Не зная дали и степента на болката не е зависи от този, който поставя инжекцията.
Ние сме мъжа ми сме с 2 дози АЗ.
Първата ни е ясложиха много леко, с бавно вкарване на течността, направо нищо не усетихме. Той после имаше болка, аз не (само ако натиснех в/у мястото на убождане имах лек дискомфорт).
Втората ни сложиха изключително грубо, със силен натиск, бързо вкарване. На мъжа ми му излезе синка с размер на 1 стотинка. Очаквах този път вече да ме боли, но пак нямах болка, при него отново имаше, но по-слаба от 1 доза.

# 4 974
Аз пък след втората доза на  Пфайзер имах такова повишено либидо, което продължи дълго време и не ми се беше случвало от години. Не знам дали е от ваксината, но поне мъжът ми остана доволен🙂.

# 4 975
  • Варна
Моята кума стигна до физиотерапия заради болка и подуване на ръката и лимфните възли. Тва, че при вас е било леко приболява е не значи, че при всички е така. Та по-леко с квалификациите кое било глезотия и наричаният "да си трошат главите и подобни.

# 4 976
Месечинка, твоята кума е изключение. Масово хората нямат такива крайни реакции. Стандартното зачервяване и лека болка е очаквана и описана реакция. Не случайно се препоръчва да се постави ваксина в по-неизползваната ръка. Аз винаги по тази причина давам лявата.

# 4 977
За глезотиите. При първа доза Модерна много силно ме боля ръката за около 2-3 дни,  при втора слабо. Но пък преди 2 год. при реваксинация дтк един месец ме боля ръка и беше подута.  От какво зависи не знам, явно не е вида ваксина при мен. Но се случва и си боли.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 09:01 от laurentin

# 4 978
Мен как ме е боляла ръка от реваксинация с БЦЖ когато бях ученичка, още при самото слагане много ме заболя и после седмици наред рана... други ваксини изобщо не си спомням, но тази да.

С Астра Зенека болката в ръката беше слаба на фона на другите ефекти като втрисане и т.н.

# 4 979
Вчера сутринта и аз, и ММ си сложихме втора доза Пфайзер. До вечерта - нищо. Лека болка в ръката. От вечерта нататък температура, единият 37,5 другият 38,5. По-високата температура е на този с много по-високите антитела след боледуване. Не знам дали има връзка, но като цял е по-тежко от първата игла.

Общи условия

Активация на акаунт