Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 776
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 085
Е то не е ли нормално в рамките на дни след ваксина, да имаш някакви такива реакции? 🤔

# 5 086
сега, аз знам, че много хора ще кажат, че техните младежи са го минали абсолютно безсимптомно и без ваксина, и това ще е факт - знаем го, докато моят си беше болен, въпреки нея (макар че януари изкара ангина, която го омаломощи доста повече заради страшната болка в гърлото); въпросът е, че с този вирус всичко е руска рулетка, а той влезе в срещата с нея поне с две празни гнезда в спусъка в повече Simple Smile отдавна знам, че това рано или късно ще се случи, четях израелските сурови данни още от началото на юни и ми беше ясно какво се задава; в последните седмици чета и преки източници от САЩ, в които няма нищо оптимистично  - на практика говорят за вирус 2.0, толкова различна картина виждат - и като скорост на влошаване, и как не действат обичайните последно-спасителни стъпки, които работеха при предишните варианти, и тежкото протичане при малки деца

нека ползваме науката и да направим каквото е по човешките сили да убием поне силата на удара, доколкото е възможно, друго наистина не ни остава; това е последният път, в който изобщо ще призова някого да се ваксинира -  нека го направи с мисъл първо за себе си, после и за другите

# 5 087
  • Terra incognita
Ами то изглежда, че при мен нещата са отпреди ваксината
Е то не е ли нормално в рамките на дни след ваксина, да имаш някакви такива реакции? 🤔

# 5 088
VickyTaylor, пусни си изледванията. Щом е от преди ваксината, значи е друго. Тя няма да го излекува, така че ще се покаже какво е. Успех!

# 5 089
Най-вероятно ще имаш завишени моноцити и други неща които могат да се обвържат с ваксинацията, но както казаха - щом, човек е болен то трябва да се изследва/диагностицира.

# 5 090
Антеа, благодаря за споделеното! Много полезни постове!
Та така с нефелната Астра зенека. Очеизвадно си върши работата. Simple Smile
 Поне за сега.

# 5 091
  • Terra incognita
Аз имам позната, която се зарази около месец след първа доза АЗ. Кара го абсолютно асимптоматично и нямаше да разбере, ако не й бяха казали, че е контактна и да се изследва. След положителния тест се е самоизолирала в отделна стая и никой от семейството не се е заразил. Единственото негативно е, че всички бяха затворени 2 седмици.

# 5 092
антеа, за съжаление е точно така, този вирус направо ни разказва играта, но ние сме си виновни. И да, естествено, че е по-добре да го посрещнеш ваксиниран, отколкото неваксиниран за това спор няма.

# 5 093
Момичета, направихме тестове от аптеката, отрицателни са и на двамата. Мисля, че ги направихме правилно, защото при взимането на пробата от носа усетих същото, както когато преди няколко месеца ми взима лекар.
Все пак не съм напълно спокойна, защото гърлото ми става по-зле и гласът ми се губи. Може да е някой фарингит, ще видим.

# 5 094
Здравейте

Търсих доста, но не намерих конкретна тема за това. Извинявам се, ако все пак вече има.

Искам да попитам има ли сред вас заченали безпроблемно след поставяне на някоя от ваксините срещу ковид? Става дума не за ваксиниране при текуща бременност, а за ваксина и забременяване чак след нея?

# 5 095
Да - тук беше писала една дама , но не ми се рови. Доколкото си спомням ваксинира се и после разбира , че е бременна.

# 5 096
Момичета, направихме тестове от аптеката, отрицателни са и на двамата. Мисля, че ги направихме правилно, защото при взимането на пробата от носа усетих същото, както когато преди няколко месеца ми взима лекар.
Все пак не съм напълно спокойна, защото гърлото ми става по-зле и гласът ми се губи. Може да е някой фарингит, ще видим.

Вземете и от другите - с боцване на пръста и тестване на кръв. При нас бяха точни.

# 5 097
  • София
Тези кръвните тестове не са ли за антитела? Май още им е рано дори за IgM.

# 5 098
  • Terra incognita
Има комбинирани, които показват и наличието на антитела, и наличието на текуща инфекция

# 5 099
  • Варна
Кое в кръвта показва текуща инфекция, освен антителата? И аз сефте чувам за такива тестове.

Общи условия

Активация на акаунт