Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 548
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 250
Разбира се, винаги е добре да влезнеш в битката с някакво предимство. Гаранции 100% няма за нищо, но не е все едно дали отиваш на война с калашников или с голи ръце.

За тези, които казват, че ваксините не предпазват от тежко протичане, нека отново да обясня какво означава над 90% защита от хоспитализация. Това не означава, че от всеки 10 човека 1 попада в болница, а 9 човека - не, това означава намаляване на риска от хоспитализация с над 90% в сравнение с човек, който не е ваксиниран, тези проценти ефективност при ваксините винаги означават това - процентно намаляване на риска в сравнение с неваксиниран.
Тоест ако за вас по принцип съществува някакъв риск при среща с ковид да попаднете в болница (този риск дори при най-рисковите групи никога не е 100%) с две ваксини рискът намалява с над 90%, което изобщо не е малко.

Разбира се симптоматична инфекция колкото и да е лека да е тя не е желателна, защото това не е и никога няма да бъде банален и безопасен вирус, затова дори и ваксинирани все пак спазвайте мерки и се пазете, особено по време на големи вълни, но това е най-доброто, което човек може да направи за да се предпази в този момент.

# 5 251
  • Варна
Всички си носим последствията от изборите, наши и чужди. Дали трябва да се оплакваме или не... Не знам. Ще видим.
Няма нужда точно тук да се убеждаваме, тези неща сме ги казвали и повтаряли.  Казвам само, че разбирам хората, които загубиха мотивация и вяра, че изобщо има файда да се ваксинират и хейтът наистина е ненужен, освен когато става дума за шантави конспирации, ама тогава е по-скоро смешно  Това е.

# 5 252
  • Terra incognita
Аз пък изобщо не ги рвзбирам. Ако всеки се тръшне, че файда нЕма, направо сме загубени. Човек не бива да се предава така лесно. Ръцете в джобовете и край, ми те не действат.

# 5 253
Вместо да се хващаме за гушите можеше да сме поне малко здравомислещи и отговорни  към себе си и към околните. От самото начало лекарите обясняваха , че се сблъскваме с нов непознат вирус и до днес излизат все нови и нови проучвания, можем само да сме доволни , че живеем във времена когато науката е на високо ниво и имаме някакъв шанс с ваксините , а не разчитаме само на естествения подбор. Предупреждения и превенции ни заливат ежедневно и от всякъде - какво от това и защо някой да ги спазва. Обзалагам се , че процента на спазващите ги е близък до този на ваксинираните. Докато не осъзнае всеки , че е част от проблема и разрешаването му, няма начин да се оправим.  В 21 век да се учим как се мият ръце със сапун...как се носи маска ...колко е един метър дистанция ....няма таквоз животно кат бай Ганьо - все някой и за всичко му е виновен, а той е света вода защото не вижда по далеч от носа си.

# 5 254
  • Бургас
Боцнахме младежа вчера на обяд. Снощи го позаболя ръката и му стана студено, не е вдигал Т. Днес се събуди след обяд, защото игра до 5 сутринта. Общо взето сега си е в нормална кондиция. Ръката спря да го боли, разходи кучето, мотка се с приятели.

# 5 255
  • София
Наскоро четох интервю от американски епидемиолог. Според него групов имунитет с Делта вирусът е мираж, защото се изисква много висок процент от населението да е ваксиниран, което е на практика непостижимо.Но то смята, че все пак ваксинацията трябва да продължи, защото така се ограничава възможността за мутация на вируса. Мисля, че българите изобщо не са на вълна ваксини. Не могат да бъдат накарани, пък ако ще и 50 000 да умрат. Като прибавим и липсващото здравеопазване, тази година ще е много тежка.
Мисля, че и английските учени го потвърждават, писах в другата тема, Лейдито да даде линкове. Аз знам от лекар, работещ в UK, че тамошните учени са казали, че на този етап, а и в близко бъдеще, стадният - под каквато и да е форма, вкл. с ваксини, е мираж. Заради все по-бързо мутиращите и очертаващи се по-опасни варианти на ковид. В смисъл, такива, които могат да заобикалят имунитета както от ваксина, така и от преболедуване.

# 5 256
Факта че се изграждат антитела след ваксина е показателен , че вършат работа , а не са дестилирана вода или натриев хлорид.

# 5 257
# 5 258
Свят шарен, хора всякакви. Аз имам доста познати, които не се разболяха всички в семейството т.е. все някой не го лови вируса. На мен лично три пъти ми се разминава с вирусът на хепатит- ми повече не ми се играе на руска рулетка с вируси.

# 5 259
  • Mediterraneo
Моята 16-годишна вече има час за Модерна. Предстои ми голямо умуване, честно да ви кажа. За себе си прецених нещата, но за нея ми е трудно. Тя държи да се ваксинира, но изборът й е на непълнолетен и за мен не е обоснован. Ще я мисля още няколко дни, днес съм по- скоро не...

# 5 260
  • В заешката дупка
В Исландия за ваксинирането на 16 и 17 годишните не се иска съгласието на родителите. 12-15 годишните обаче трябва да бъдат придружени от родител/настойник/попечител и подобни.

Големият ми син (16г) отиде сам да се ваксинира когато получи повикване. Малкият (14г) ще бъде придружен следващата седмица когато е неговият ред.

# 5 261
  • Mediterraneo
На моя телефон изпратиха съобщението, не знам искат ли съгласие на родител или не. Така или иначе е непълнолетна и решението трябва да го вземем ние, не тя. Не говоря дали чисто физически ще присъствам на ваксинацията.

# 5 262
  • в страната на чудесата
В коя държава тарталета?

# 5 263
  • Mediterraneo
Испания.

# 5 264
  • При семейството си
В коя държава тарталета?

Тарталета не е ли в Испания?

Общи условия

Активация на акаунт